Μετάβαση στο περιεχόμενο

marianna sb

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

marianna sb's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Γνωρίζει κανείς τίποτα για το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής τοπίου του ΑΠΘ? Έχει σχεδιαστικά μαθήματα ή μόνο θεωρείες? Αξίζει τον κόπο να το κάνει κανείς από άποψη εφοδίων και επαγγελματική αποκατάσταση ή δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές στον κλάδο?
  2. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!! νομιζω και γω πως ίσως είναι καλυτερο να κάνει κανεις μεταπτυχιακό έξω και καλά Αγγλία δεν το συζητάω έχουν ξεφύγει με τις τιμές. Θεωρώ πως Γερμανία, Ολλανδία, Σουδία και Ισπανία είναι πολύ καλυτερες οι σχολές του κλάδου μας και με σαφώς μειωμένο κόστος. Όσο για το Μετσοβιο είναι καλό δεν λέω αλλά επειδή θέλω πιο πρακτικά μαθηματα με περισσότερο σχεδίο κατεληξα Γερμανια!
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Συγνώμη κιολας για την ανόητη ερώτηση αλλά είμαι νέα μηχανικός και προσπαθώ να μάθω. Για όλες τις κατασκευές για κίοσκι θέλει πολεοδομική άδεια? η είναι πάνω από κάποιες διαστάσεις? γιατί βρήκα αυτό στη νομοθεσία, βέβαια είναι για κοινόχρηστους χώρους ενώ εγώ αναφέρομαι μέσα σε οικόπεδο. "Σύμφωνα με τη νομοθεσία: "Κατασκευές και εγκαταστάσεις στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού για τις οποίες δεν απαιτείται άδεια οικοδομής". Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Ν-1577/85 (ΦΕΚ-210/Α/18-12-85) και ειδικότερα του άρθ-19 παρ.1 αυτού. Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε : Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια στις εξής κατηγορίες κατασκευών ή εγκαταστάσεων μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού: α) Εργα και κατασκευές απαραίτητες για τη διαμόρφωση και προστασία του εδάφους όπως: κλίμακες και κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), τοιχία αντιστήριξης,τοίχοι, μικρές πεζογέφυρες, περιφράξεις, εκσκαφές και επιχώσεις και πάσης φύσεως δίκτυα υποδομής. β) Κατασκευές και εγκαταστάσεις εξοπλισμού για τη λειτουργία των χώρων, όπως: στέγαστρα, κιόσκια, τέντες, εγκαταστάσεις παιδοτόπων και άθλησης, επίσης φυλάκια μέχρι 4,0 μ2, μικρές αποθήκες απαραίτητων εργαλείων μέχρι 4,0 μ2, αποχωρητήρια επιφάνειας μέχρι 12,0 μ2 τεχνητές κερκίδες μεχρι 50 ατόμων, μικρά αποδυτήρια γιά την εξυπηρέτηση των χώρων άθλησης και των παιδοτόπων μέχρι 4,0 μ2 και μέγιστου ύψους 2,50 μ., πάγκοι, εγκαταστάσεις φωτισμού και τηλεφωνικοί θάλαμοι." Επίσης ήθελα να ρωτήσω σε ποιό πρόγραμμα πρέπει να γίνουν τα στατικά και οι υπολογισμοί? Ευχαριστώ για το χρόνο σας
  4. Γειά σου Κάτια, Μπράβο που πέρνεις μια τέτοια απόφαση!!! Ισπανία όντως θα ήταν μια πλύ καλή επιλογή, Ιταλία πάλι όχι στο λέω από πείρα φίλων μου. Αν ήξερεσ γερμανικά θα σου πρότεινα Γερμανια (Ααχεν, Βερολίνο). Πάντως σκοτία σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγγλια έχει από τα καλύτερα τμήματα αρχιτεκτονικής και θα σου βγεί και ποιο οικονομικά. Επίσης δες και Στοκχόλμη (ή σε γειτονικές πόλεις) όπως και Ολλανδία (Αμστερνταμ, Ντελφτ) έχουν πολύ καλά τμήματα, καλή ποιότητα ζωής, και φτηνά δίδακτρα και είναι στα αγγλικά, είναι τσάμπα και πολύ ωραία πόλη. Ελπίζω να βοήθησα Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις
  5. Γειά σας Συνάδελφοι, τελείωσα τη σχολή Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και έχω κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακά και έχω καταλήξει στις εξής 2 επιλογές: είτε να παρακολουθήσω το Μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο στον τομέα Πολεοδομία-Χωροταξία ή να κάνω μεταπτυχιακό στον τομέα Urban Design (Αστικό Σχεδιασμό) στοTU Berlin, και δεν ξέρω τι θεωρείται καλύτερο από άποψη εφοδίων και προσόντων. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σύμφωνα με την κρίση και την εμπειρία σας ποιό μετράει πιο πολύ στον εργασιακό τομέα ή δεν παίζει κανένα ρόλο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.