Μετάβαση στο περιεχόμενο

PappaZoi

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από PappaZoi

  1. Να ρωτήσω και εγώ κάτι όσοι από τους συναδέλφους μπήκαν στην επιλογή της κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας το Β 2015 τους ήρθε αυξημένο σαν να μην εντάχθηκαν ποτέ?το Α 2015 θυμάμαι ήταν 1000+ ( με την ένταξη) ενώ το Β 2015 1266, και στην ανάλυση γράφει κάτι κουλά σε κάθε υποκατηγορία : 3 μήνες ανω 5ετίας και 3 μήνες κάτω..

      Kαι μένα το ίδιο @#$%%

      Πιο γελοιοι από ποτέ

      Μας βαλανε να πληρώσουμε να μη χρωστάμε,να "κατέβουμε" κατηγορία και ΜΕΤΑ δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ

      Επίσης ΥΠΕΡ ΟΑΕΔ? εγώ με κλειστά βιβλία ένα χρόνο και θα πληρώσω υπέρ οαεδ? μου είχαν χρεώσει το ίδιο το 2014, τους πήρα για εξηγήσεις και μου είχαν πει ότι ήταν λάθος!Την επόμενη είχε βγει διορθωμενο ειδοποιητήριο.Τώρα είναι νομικά κατοχυρωμένο αυτό??ποιες νομοθεσίες ισχύουν!!! Τελευταία δόση μετά διαγραφή,καραγκιόζηδες όλοι τους

  2. Μεταφερω απορια πελατη μου που, αν και ξερω λιγο πολυ την απαντηση, θα επιθυμουσα επιβεβαιωση.

    Εχουμε απορροφησει 2500€ σε τεντες και στορακια στο εντυπο προτασης παρεμβασεων και πηραμε την υπαγωγη

    Μισα τα στορακια σε αλλο προμηθευτη και μισα σε τεντες σε αλλο.

     

    Μπορουμε πχ να απορροφησουμε περισσοτερα στα στορακια και λιγοτερα στις τεντες ουτως ωστε το συνολικο αθροισμα να παραμεινει το ιδιο?

    Η θα υπαρξει προβλημα με τους προμηθευτες?

      Δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει πρόβλημα. Εκτός αν είναι "προβληματικοί" οι προμηθευτές

    • Upvote 1
  3.   Δε νομίζω τα καθίσματα να θεωρούνται ευφλεκτα. Όντως δεν αναφέρει το Β.Δ 56 για τα μόνιμα συστήματα πυρανίχνευσης.

      Στον υπολογισμό των ατόμων, υπολογίζεις για σταθερές θέσεις / 0,45 τμ . Για χώρο (όχι αφαιρούμενο πάντα) χωρίς σταθερές θέσεις, υπολογίζεις /1,40 τμ?

      Δύσκολη περίπτωση, καλά ξεμπερδέματα

  4. Είναι η δεύτερη φορά που γράφω στο forum και η αιτία είναι δυστυχώς και πάλι ο παραλογισμός και η ασυδοσία στην αγορά εργασίας. Αναρτώ το κείμενο που ανήρτησα και στην προσωπική μου σελίδα στο fb. Τα στοιχεία μου είναι ανοιχτά και δεν προσπαθώ ούτε να στοχοποιήσω πρόσωπα, ούτε να πετάξω λάσπη ανυπόγραφα:

     

    Συνέντευξη στη Μινέρβα Ελαιουργία: Monkey Business

     

    Η ολική καταστροφή της αγοράς εργασίας είναι κάτι που συζητιέται καθημερινά, με μεγαλύτερη, ή μικρότερη σοβαρότητα. Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι για όλα φταίει η κρίση και τα λεφτά που ξαφνικά εξαφανίστηκαν, όμως πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα.

    Eίμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και τα τελευταία 3 χρόνια έχω αλλάξει τρεις δουλειές. Επί του παρόντος εργάζομαι, όποτε έχει ο εργοδότης μου δουλειά και αντίστοιχα περιμένω κάποια στιγμή, να εισπράξω κάποια χρήματα. Τίποτα το φοβερό μέχρι εδώ. Φυσικά, έχω μπει στον κύκλο των βιογραφικών και των συνεντεύξεων και παρασυνεντεύξεων και έχω γνωρίσει κάθε λογής HR και ανθυποHR εργαζόμενους. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες ήταν αυτή στη Μινέρβα Ελαιουργία.

    Η θέση για την οποία ήμουν υποψήφιος ονομαζόταν Production Trainee και αφορούσε εργασία σε κυλιόμενη βάρδια στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Σχηματάρι.

    Κλήθηκα για τον πρώτο κύκλο των συνεντεύξεων που περιελάμβανε ψυχομετρικά test. Έτσι έχει βαφτίσει το HR μια διαδικασία, κατά την οποία εγώ και ένας ακόμη υποψήφιος καθόμασταν σε ένα γραφείο αντιμέτωποι, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εκτελέσουμε εκατοντάδες πράξεις, να κατανοήσουμε κείμενα και να αντιστοιχίσουμε στοιχεία πινάκων, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Φυσικά, ένας υπεύθυνος ήταν από πάνω για να μας πληροφορεί σχετικά με το διάστημα που μας απομένει.

    Αφού το συγκεκριμένο test ολοκληρώθηκε και κρίθηκα επαρκής, πέρασα στην επόμενη φάση, όπου θα διαγωνιζόμουν μαζί με περίπου 10 ακόμα υποψήφιους. Το δεύτερο στάδιο περιελάμβανε case study, δηλαδή μελέτη ενός προβλήματος και ανάδειξη της βέλτιστης λύσης, ομαδική επίλυση ενός προβλήματος, μαζί με τους υπόλοιπους 10 υποψήφιους, καθώς και role play με την υπεύθυνη του HR. Αυτό σημαίνει ότι η υπάλληλος της Minerva θα έπαιζε το ρόλο του υφισταμένου κι εγώ του αφεντικού. Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας, η υπάλληλος μου δώρισε έναν χοντρό τόμο, σχετικά με την ιστορία της Minerva κι ευγενικά μου είπε ότι θα με ενημερώσει αν έχω περάσει στο επόμενο στάδιο.

    Αφού ειδοποιήθηκα να δώσω κι άλλα tests μέσω internet, σχετικά με το πώς βλέπω το χαρακτήρα μου (λίγο επιμελής/πολύ επιμελής και πάει λέγοντας) με κάλεσαν να περάσω συνέντευξη από τον διευθυντή του εργοστασίου. Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, μου τόνισε ότι όπως και να εξελιχτούνε τα πράγματα, θα ειδοποιηθώ για την επιτυχία – ή όχι – των συνεντεύξεων εντός 2 εβδομάδων. Στη συνέχεια, μίλησα με 2 μηχανικούς από το εργοστάσιο, οι οποίοι αφού μου έθεσαν τα ερωτήματά τους, με διαβεβαίωσαν ότι θα έχω απάντηση εντός 2 εβδομάδων.

    Την επόμενη μέρα, εντελώς αιφνιδιαστικά κλήθηκα να περάσω από συνέντευξη (αυθημερόν) από τον διευθυντή του HR, γιατί στη συνέχεια θα έφευγε για σεμινάρια στο εξωτερικό. “Εντός δύο εβδομάδων, θα έχουμε την απάντηση. Θετική, ή αρνητική”, μου είπε καθώς μου έσφιγγε δυνατά το χέρι στην έξοδο.

    Ένας μήνας είχε περάσει και καμία απάντηση δεν είχα λάβει. Έτσι, θεώρησα ότι καλό θα είναι να επικοινωνήσω ο ίδιος με την υπάλληλο του HR που είχαμε παίξει το role play. Μου είπε ότι απάντηση δεν είχε παρθεί, αλλά το θέμα θα ολοκληρωνόταν ενός 10 ημέρων. Μετά από 15 μέρες, απάντηση δεν υπήρξε, οπότε επικοινώνησα εκ νέου με την εν λόγω υπάλληλο. Τότε, εκείνη με αυστηρό ύφος μου είπε ότι η θέση είχε παγώσει. Όταν τη ρώτησα πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, μετά από τόσο χαμένο χρόνο κι από τις δύο πλευρές μου απάντησε με πολύ ενοχλημένο ύφος ότι “συμβαίνουν αυτά στις συνεντεύξεις” και μου έκλεισε στα μούτρα το τηλέφωνο.

    Έκπληκτος από τη συμπεριφορά, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον διευθυντή του HR για να του κοινοποιήσω το θέμα και να του ζητήσω να πάρει θέση. Αφού τρεις υπάλληλοι της Minerva προσπάθησαν να αποφύγουν να μου δώσουν στοιχεία επικοινωνίας, λέγοντας ψέματα, ή μισές αλήθειες, κατάφερα να στείλω το σχετικό mail. Ο διευθυντής του HR με ευχαρίστησε που τον ενημέρωσα και με διαβεβαίωσε ότι θα ενεργούσε, μόλις επέστρεφε από το εξωτερικό. Μετά από 10 μέρες, επικοινώνησα ξανά μαζί του και ενοχλημένος μου δήλωσε ότι ήταν ακόμα απασχολημένος. Στη συνέχεια, δέχτηκα μια κλήση από την HR Administrator της Minerva, η οποία μου είπε ότι με καλούσε για να διευθετήσει ένα πρόβλημα που έχει προκύψει ανάμεσα στην πλευρά μου και του HR της εταιρίας.

     

    “Βρήκα τυχαία τον φάκελό σας στο γραφείο μου. Ήταν δικό μου λάθος που δε σας ενημέρωσα ότι έχετε κοπεί. Η θέση έχει καταληφθεί”.

    “Κυρία μου, πως έχει καταληφθεί η θέση, εφόσον συνάδελφό σας ισχυρίζεται ότι η θέση έχει παγώσει;”

    “Όχι, όχι λάθος. Η θέση έχει καταληφθεί”.

    “Κυρία μου ποιος σας είπε να επικοινωνήσετε μαζί μου;”

    “Κανένας, απλώς βρήκα τον φάκελό σας τυχαία και είπα να σας ενημερώσω”.

    “Άρα δε με πήρατε για να διευθετήσετε θέμα που έχει προκύψει, απλώς για να μου πείτε ότι η θέση καλύφθηκε”.

    “……………..Ε, ναι. Ακριβώς…………….”

     

    Με την υπομονή μου να έχει εξαντληθεί, ζήτησαν από την εν λόγω κυρία να επικοινωνήσει μαζί μου ο διευθυντής του HR, που τόσο καιρό κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό του. Πράγματι, μετά από 2 ώρες, δέχτηκα τηλέφωνο από τον εν λόγω κύριο που μου είπε τα παρακάτω:

     

    “Ας μη σταυρώνουμε μια νέα κοπέλα, η οποία πήρε μια λανθασμένη πρωτοβουλία. Πείτε μου παρακαλώ, τι θέμα έχει προκύψει;”

    “Κύριέ μου, έχετε λάβει σε mail τη λεπτομερή περιγραφή των προβλημάτων που έχουνε προκύψει. Δεν τα έχετε διαβάσει;”

    “Φυσικά… Απλώς θέλω να μου τα ξαναπείτε”. Φτου κι’ από την αρχή λοιπόν, για να δεχτώ τη φονική ερώτηση:

    “Δηλώνω κατάπληκτος. Είστε σίγουρος ότι μιλήσατε με την κυρία Χ;”

    “Ναι κύριέ μου, ζήτησα την κυρία Χ και μου την έδωσαν. Είναι η κυρία με την οποία έπαιξα το role play”.

    “Ναι, αλλά πως είστε σίγουρος ότι ήταν εκείνη;”

    “Κύριέ μου, εσείς πως είστε σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή μιλάτε με τον κύριο Φασουλόπουλο”.

    “…………….Δε σας καταλαβαίνω. Εν πάση περιπτώσει, ότι και να έγινε ήταν ένα μικρό λάθος και ας μην οξύνουμε τα πνεύματα. Η θέση πάντως έχει καλυφθεί”.

    “Μα κύριέ μου, η κυρία Χ, μου είπε ότι η θέση έχει παγώσει”.

    “Όχι, λάθος η θέση έχει καλυφθεί. Συγγνώμη και αντίο”.

     

    Η συγκεκριμένη τακτική ήταν ο ευκολότερος τρόπος να ξεμπερδεύουν με έναν περίεργο σαν εμένα. Όμως, η θέση που είχε καλυφθεί ως δια μαγείας αναρτήθηκε σήμερα σε site αγγελιών:

     

    http://www.kariera.gr/INTL/JobSeeker/Jobs/JobDetails.aspx?HostID=GR&SiteID=cb_emailrec&Job_DID=JHQ06Y6XG5SSS728R2G&IPATH=JEHRCRA&je=myrec&EmailToken=EA9H3T26GKNGNL70ZKL6&sc_cmp2=10_JobMat_JobDet

     

    Γιατί όμως γράφω όλα τα παραπάνω; Μα απλούστατα για να πω ότι για τη διάλυση της αγοράς εργασίας δεν ευθύνεται μονάχα η κρίση και η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και διαδικασίες και άτομα όπως οι παραπάνω. Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, είναι μια ωραία εφεύρεση για να δουλέψουν άνθρωποι με πτυχία και κατάρτιση του αέρα. Το λιγότερο λοιπόν που οφείλουν να κάνουν, είναι να συμπεριφέρονται με ευγένεια και σεβασμό προς τον υποψήφιο. Προς θεού, δεν πιστεύω ότι είμαι ο μηχανικός που όλες οι βιομηχανίες αναζητούν και σίγουρα υπάρχουν ικανότεροι και καλύτεροι υποψήφιοι από εμένα. Όταν όμως χάνω σχεδόν 24 ώρες από τη ζωή μου, προτιμώ να μου συμπεριφέρονται με συνέπεια και ευγένεια, παρά να μου δίνουνε δώρο τόμους που θα χρησιμοποιήσω σαν sous – plat, ή σα στήριγμα για άλλα βιβλία.

    Το ξέρω ότι η ανεργία μαστίζει τους νέους και ότι η συμβουλή είναι να μην οξύνουμε τα πνεύματα για να μη στιγματιστούμε. Συνάδελφοι μηχανικοί μου είπαν μάλιστα να μην το συζητάω, γιατί οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού όλων των εταιριών γνωρίζονται μεταξύ τους και συζητάνε. Από την πλευρά μου, έχω να πω ότι εύχομαι να συζητήσουν για τον περίεργο που δεν τρώει κουτόχορτο και που χαλάει το χρόνο του διεκδικώντας συνέπεια και αξιοπρέπεια, σε μια εποχή που όλοι συζητάνε για καθολική χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων. Αν όμως σήμερα τα πράγματα είναι έτσι, που οδηγούμε εμείς τις τύχες μας; Μήπως οι περίεργοι και οι γραφικοί πρέπει να πληθύνουν; Ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν, κι όποιος νιώθει ότι τα λεγόμενά μου τον εκφράζουν, παρακαλώ ας το αναδημοσιεύσει.

     

    Φασουλόπουλος Κωνσταντίνος

       Κωνσταντίνε, έχει παρατηρηθεί το ίδιο ακριβώς σε συνάδερφο στην ίδια εταιρεία. Αλλά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και εγώ, που το δημοσιεύεις και μας αποτρέπεις από το να περάσουμε την ίδια ταλαιπωρία που πέρα από το να χάνουμε το χρόνο μας, μας οδηγούν τέτοιες συμπεριφορές να χάνουμε τον αυτοσεβασμό μας και το κουράγιο μας. Καλή χρονιά με προσωπικές επιτυχίες σε σένα και σε όλους μας.

       Φιλικά, Ζωή

  5.  

    "... ασφαλιστικά ο µηχανικός δεν υπάγεται ποτέ στην κατηγορία του ανέργου καθόσον, ακόµα και όντας µισθωτός και έχοντας απολέσει την θέση εξαρτηµένης εργασίας

    του, αυτοµάτως αντιµετωπίζεται ασφαλιστικά ως ελεύθερος επαγγελµατίας, ενώ όντας ελεύθερος επαγγελµατίας ακόµα και αν πραγµατικά δεν ασκεί το επάγγελµα δεν υφίσταται γι’ αυτόν κατάσταση

    ανεργίας..."

     

     

    Για δειτε και αυτο παιδια: http://www.enikos.gr...s_sto_TEE_.html

    Εχεις καταφέρει να μην χαθεί η μπάλλα, όπως χάθηκε σε μένα πχ :smile: . Γιατί μετά......δεν μαζεύοται με την καμία σου λέω!!

    πλεον μαγκες παει το πλεονεκτημα που ειχε ενας νεος μηχανικος για εταιρεια, δηλαδη το οτι ηταν φθηνος ασφαλιστικα, οποτε συμψηφιζονταν το κοστος για την εκπαιδευση του.

     

    αλλα ειπαμε, οι μηχανικοι δεν εχουν ανεργια...

     

    μεχρι αποδειξεως του εναντιον ομως...κοντοζυγωνει η ωρα αμοιβαδες του εταα.....

     

    Αρχικά +1000 ειδικά sundance, τα λες ωραία, θα τα πούμε και με μηνύματα..

     

    Για τα παραπάνω....

     

    Προσωπικά 2 χρόνια γραμμένη, τον τελευταίο χρόνο δε πληρώνω, δεν ασχολούμαι και προφανώς θα κάνω παύση-διαγραφή και ό,τι ακολουθεί και ας μη με ξαναγράψουν μετά, θα είναι αστείοι και ας μείνουν να πληρώνουν μόνοι τους . (ikaros13 μια από τα ίδια και εγώ!)

    Και για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους καταρτιζόμενους ανέργους μηχανικούς και μη, επειδή συμμετέχω σε ένα, για να μη τρολλάρω, θα το γράψω ως εξής..

     

    "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑμεΑ δικαιούται π.χ. 5,35 Ε/ώρα σε σχέση με τα 4,85Ε των υπολοίπων(μικτά). Λογικό. Αλλά αν π.χ.το κωφό άτομο τυχαίνει να είναι μηχανικός, δεν δικαιούται επίδομα ΑμεΑ. Είσαι μηχανικός? Δεν είσαι άνεργος... και προφανώς ούτε άτομο με ειδικές ανάγκες."

  6. Έπρεπε να περάσω 4 πιστοποιητικά απόψε, τα έχω έτοιμα.. Ευτυχώς δεν είπα στον πελάτη να τον συναντήσω, ενώ επέμενε, γιατί δεν είχα μπει σήμερα στο σύστημα.. (για δουλειά 20 λεπτά!). Καλό θα ήταν σαν επάγγελμα, αλλά τώρα που είμαι μηχανικός είπα να τους βρω άλλη λύση, αφού δε βλέπω να σοβαρεύονται! Είχα προτείνει, να πάρουν κανέναν άνθρωπο παραπάνω για καμιά ΙΤ θέση εργασίας ,να μη πέφτει ο server,αλλά δεν εισακούστηκε!

  7. 21:19.... O διαγωνισμός συνεχίζεται. Οι διοργανωτές (άτομα -κλειδιά!) δεν συμμετέχουν!! (Δείτε τους όρους και προυποθέσεις ... παράγραφος τάδε: Οι νικητές κερδίζουν ένα ΣΚ με τον ikaros13 σε μέρος της επιλογής του και με τα έξοδα πληρωμένα από το ΥΠΕΚΑ)

    Οι συζητήσεις στο φόρουμ έχουν ανάψει.Οι συμμετέχοντες μας μεταφέρουν με την ευχάριστη διάθεση τους ότι τα υπόλοιπα στοιχεία (φώτο,τοπογραφικά) ανεβαίνουν κανονικά ,αλλά τα αρχεία υποβολής έχουν πρόβλημα! Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και δε θα υπάρξει οριστική υποβολή ακόμα!

  8. Γιατί,γιατί,γιατί κάθονται και κάνουν τις αλλαγές τους όταν όλοι χρησιμοποιούμε το site και ώρες αιχμής?? Τρεις ώρες παιδευόμουν, είχα ένα κατάστημα και νόμιζα ότι δεν έπαιρνε καλά τη χρήση ή κάτι τέτοιο! Το κανα και στις δυο εκδόσεις και από την αρχή κτλ κτλ! Γιατί δε μπήκα εδώ νωρίτερα! Και ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ επιτέλους δεν παίρνουν κανα δυο τρεις ΙΤ managers να τα φτιάχνουν αμέσως!

  9. Θα παρακαλούσα τους administrators να ανοίξουν ξεχωριστό topic για τον συγκεκριμένο επιδοτούμενο σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ". Πρόκειται για σεμινάριο μέσω ΟΑΕΔ και Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΣΠΑ) για άνεργους (όλων των ειδικοτήτων) μηχανικούς που έχουν κληρωθεί να συμμετάσχουν.Έχει καθυστερήσει 6 ολόκληρους μήνες (δηλ.υπό κανονικές συνθήκες θα τελείωνε τώρα), τρεις φορές έχει αναβληθεί η ημερομηνία έναρξης του και το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ προβάλλει ως δικαιολογίες, α)κωλύμα του Υπουργείου (γενικώς και αορίστως) , β)εμπόδια από μη συμμετοχή των εταιρείων (που θα απασχολούν τους μηχανικούς σε πρακτική άσκηση) κτλ κτλ. Όσο έντονα και αν έχω ζητήσει να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο από αυτούς,εννοείται δεν υπάρχει κανείς. Θα ήθελα οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μου, επιπλέον όποιος αρμόδιος τυχόν παρακολουθεί, γιατί υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα και το ΙΕΚΕΜ επιμένει να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη. (Παράλληλα διεξάγονται όλα τα άλλα σεμινάρια χωρίς καμία καθυστέρηση,όπως για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, τα οποία βέβαια χρηματοδοτούμε κυρίως όλοι εμείς οι νέοι μηχανικοί...)

    • Downvote 1
  10. Ναι και μένα το ίδιο μου είχε συμβεί. Δημιούργησα το xml με τα στοιχεία, έβαλα χρήση κατάστημα, ώστε όταν περαστεί στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ να μη σβήσει τη καρτέλα φωτισμού. Αποθήκευσα το νέο xml και το ανέβασα στο buildingcert.Απο κει και έπειτα μπορείς να ξαναλλάξεις στις επιλογές τη χρήση σε πολυκατοικία (και καταχώριση), να φανεί στο πιστοποιητικό και να γράψεις στον αριθμό ιδιοκτησίας ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ι1. Αλλά και πάλι, αυτό που λέει ο hkamp είναι το σωστό.

  11. Eυχαριστώ! Θα τα ακολουθήσω...

    Ναι, δε το πληρώνομαι. Ενδιάμεση πατάς, αλλά μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές αν θελήσεις.Ενώ η οριστική είναι σαν την παλιά, χωρίς αλλαγές.Πιθανώς αλλάζει και ο Α/Α του pdf, μετά την οριστική..και έχει και υπογραφές.

  12. Γεια σας... Αν κατάλαβα καλά απ'όσα διάβασα, ακολούθησα τα αντίστοιχα για δική μου περίπτωση..

    Ισόγειο Κατάστημα 68 τμ

    -με πατάρι 38 τμ (δε τo έχω λάβει στα τμ υπόψη,μόνο στο ύψος=4μ και μία ενιαία θερμική ζώνη)

    -και υπόγεια αποθήκη (τη θεώρησα ξεχωριστό μη θερμαινόμενο χώρο,παρά το ότι ενώνονται με εσωτερική σκάλα)

    Συστήματα θέρμανσης/Ψύξης/ΖΝΧ

    - έχει κλιματιστικό 24άρι (άρα 7ΚW, για τριτογενή τομέα θεώρησα Θέρμανση COP=3,2 Ψύξη EER=2,8 και Θερμ.Επιφ=Ψυχομεν)

    - αν και δεν έχει, θεώρησα για ΖΝΧ τοπ.ηλεκτρ.θερμαντήρα όπως στις κατοικίες

    Φωτισμός!!(SOS)

    -πρόσθεσα σύστημα φωτισμού, επιφάνεια ίση με τα τμ, ειδικά χαρακτηριστικά :Εγκ.Ισχ/τμ= 9,1 W ,συμφωνα με ΤΟΤΕΕ1 πιν.2.4

    -επίδραση φυσ.φωτισμού χειροκίνητος

     

    Ακούω τις επισημάνσεις σας, αναρωτιέμαι αν χρειάζεται μηχ.αερισμός, τι σενάρια προτείνετε. Ευχαριστώ!

  13. Γεια σας και απο μένα. Είμαι και εγω φοιτήτρια στους Μηχανολόγους Μηχανικούς. Επειδή σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το DesignBuilder για την διπλωματική μου, θα ήθελα όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη και γνώση του συγκεκριμένου προγράμματος, να επικοινωνήσει μαζί μου. Άτιμος ο χρόνος, μας ασκεί πίεση. Όποιος καταφέρει να με βοηθήσει, θα του τύχει ό,τι ποθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα!!:):)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.