Μετάβαση στο περιεχόμενο

stefkat206

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stefkat206

  1. Καλημερα, υποθετω η απαντηση αυτη πηγαινει σε μενα! Δεν με απασχολει το θεμα του οριου, ας υποθεσουμε οτι ο διπλανος ειναι ο παρατυπος και εμεις μπορουμε ανετα να βαλουμε τη προσοψη. Με απασχολει το θεμα της ευθυνης αν τραυματιστει ο μονωσας και πεσει απτη σκαλωσια ποιος θα τραβιεται μετα? Επειδη ειναι υψηλου ρισκου το συγκεκριμενο σημειο, γιαυτο και σκιαζομαι και σκεφτομαι σοβαρα να πω τελικα οχι στο πελατη οτι δεν αναλαμβανω.
  2. Καλημέρα σας, Εχω μια περιπτωση οπου ο ιδιοκτητης θέλει να κάνει θερμοπρόσοψη σε τοίχο του Α οροφου. Ο μάστορας θα πατήσει σε μεταλλική στέγη του διπλανού ισόγειου κτίσματος που εφάπτεται στο δικό του. Υπάρχει κάποιος νόμος που να επιτρέπει στο μηχανικό να απαλαχθεί από την ευθύνη της επίβλεψης και να εκδόσει μόνο την ΕΕΜΚ? Η μεταλλική στέγη του διπλανού είναι πολύ ταλαιπωρημένη και δε νομίζω να αντέξει την όποια σκαλωσία ή και καδρόνια βάλει ο μάστορας, οπότε δε θέλω να έχω το άγχος αν συμβεί κάτι και υποχωρήσει η στέγη και καρφωθεί πουθενά ο μάστορας να τρέχουμε στα δικαστήρια. Αν δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να δίνει δυνατότητα απαλλαγής του μηχανικού, τότε δε θα αναλάβω το όλο εγχείρημα, ας πάρει άλλος συνάδελφος το όλο πρότζεκτ... Είχαν πεί στον ιδιοκτήτη για κρεμαστή σκαλωσία αλλά του είχαν πεί ακριβή τιμή και το απέριψε...
  3. Καλησπερα και παλι, Πρωτον να ευχαριστησω τον dryianni για την απαντηση του στο ερωτημα που ειχα θεσει. Δευτερον μια αλλη ερωτηση...Στα κουφωματα, στο Παραρτημα 3 οταν εγινε η αιτηση ειχε δηλωθει εκ παραδρομης για παραθυρα: 3.91 μ2 * 370 = 1446.70 € και για μπαλκονοπορτες: 6.13 * 300 = 1839,00 €. Τελικα τα σωστα τετραγωνικα ειναι για παραθυρα: 4.73 * 370 = 1750.10 € και μπαλκονοπορτες: 4.88 * 300 = 1464,00€. Αθροιστικα η πρωτη περιπτωση βγαζει 3285,70 € ενω στη δευτερη περιπτωση βγαινει 3214,10€. Προκυπτει λοιπον μια διαφορα 71,60€ τα οποια θα πρεπει να επιστρεψει ο ιδιοκτητης εφοσον στο τελος βγηκε μικροτερος ο προυπολογισμος. Η ερωτηση ειναι: Η διαφοροποιηση των τετραγωνικων και κατ ' επεκταση του κοστους για καθε υποκατηγορια, μας επηρεαζει σε κατι? Το αθροιστικο βγαινει μικροτερο απο τον αρχικο προυπολογισμο. Ρωταω για να ξερω τι θα πω στον αλουμινα ποια τετραγωνικα να γραψει στο τιμολογιο. Τα δηλωθεντα στην αρχη, ή τα πραγματικα? Ευχαριστω πολυ.
  4. Καλησπερα σας, Διαβασα ολη την ροη αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει με σιγουρια για το αν απαιτειται εκδοση ΕΕΔΜΚ σε αυτονομηση διαμερισματος πολυκατοικιας ως αναφορα τη θερμανση. Συγκεκριμενα: Πελατης μου που συμμετεχει στο ΕΚΚΟ2, μενει σε πολυκατοικια, και θελει να αποκοπει απτη κεντρικη θερμανση. Αυτο και μονο αρκει ωστε να απαιτηθει εκδοση ΕΕΔΜΚ, ανεξαρτητα αν θα τοποθετησει επιτοιχο λεβητα αεριου ή αντλια θερμοτητας? Το ρωταω γιατι αν το παω κατα γραμμα, τοτε συμφωνα με την ΔΑΟΚΑ, αρθρο 2 κατηγορια λ, αναφερει για αυτονομο συστημα θερμανσης πλην των αναφερομενων στη περπτωση η του αρθρου 30 του 4495/17. Αν ανατρεξω στο συγκεκριμενο σημειο αναφερει οτι δεν απαιτειται αδεια για τοποθετηση επιτοιχου λεβητα αεριου. Οποτε για να συνοψισω συμφωνα με τις νομοθεσιες, αν τοποθετησει επιτοιχο αεριου, δεν απαιτειται εκδοση ΕΕΔΜΚ (ανεξαρτητως που θα αυτονομηθει), ενω αν τοποθετησει αντλια θερμοτητας, τοτε απαιτειται.... Παρακαλω διαφωτιστε με!
  5. Καλημερα και απο εμενα, Θελω να κανω μια ερωτηση και συγνωμμη αν εχει απαντηθει σε αλλο ποστ, αλλα ψαχνω εδω και μιση ωρα και δε βρηκα κατι σχετικο. Ο Συμβουλος εργου μπορει να ειναι ταυτοχρονα και ο προμηθευτης των υλικων / αναδοχος εργου? Υπαρχει καποια οδηγια που να το διευκρινιζει αυτο? Ευχαριστω πολυ.
  6. Γειά σας, Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα αλλά έψαξα και δεν βρήκα. Μια πελάτισσα έχει τοποθετήσει μεταλλική πέργκολα σε πρόσοψη ξενοδοχείου (με άδεια από πολεοδομία). Τώρα θέλει να βάλει στις πλαινές πλευρές ανεμοφράκτες με ροδάκια ώστε να μπορεί εύκολα να τους μετακινεί. Από όσο γνωρίζω εφόσον έχουν ροδάκια, είναι προσωρινή κατασκευή και δεν χρειάζεται άδεια, ή έγκριση κλπ. Μπορείτε να μου υποδείξετε σε ποιό άρθρο επακριβώς στον ΝΟΚ αναφέρεται κάτι παρόμοιο? Η πελάτισσα μου έχει το κλασσικό πρόβλημα του περίεργου γείτονα και την απειλεί οτι θα φέρει αστυνομία, οπότε χρειάζομαι να το αποδείξω γραπτώς οτι δεν υπάρχει προβλημα στο να έχει κινητούς ανεμοφράκτες με ροδάκια. Σας ευχαριστώ πολύ.
  7. Καλημέρα σας! εχω εναν Η/Χ στον αγιο Στεφανο και θα ηθελα να μου πειτε σε ποια πολεοδομια ανηκει και τι διευθυνση εχει η πολεοδομια! ευχαριστω πολυ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.