Μετάβαση στο περιεχόμενο

edoud

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by edoud

  1. Κοίτα να δεις πως έχει η ιστορία Κατ'αρχας είναι ένα ακροκέραμο special ή συνηθισμένο? Γιατί αν είναι special το δίνεις σε ένα συντηρητή να στο καθαρίσει και να σφραγίσει τις ρωγμές. Μετά το επανατοποθετείς στη στέγη ή το κρατάς ως διακοσμητικό Αν τώρα είναι συνηθισμένο(κοινό) φυσικά και πάλι μπορείς να το δώσεις για συντήρηση ή μπορείς απλά να το αντικαταστήσεις ή να το καθαρίσεις με μια "μικρή" υδροβολή ή ίσως και να το πλύνεις (εξαρτάται τι έχει επάνω) Τώρα αν έχει και ρωγμές....... της τάξεως των πόσων χιλ.? γιατί αν έιναι έντονες - προσωπική μου άποψη - αν είναι κοινό αντικατέστησέ το, πολλή φασαρία θα κάνεις για το τίποτα. Τα αρχικά είναι όντως αρχικά του εργοστασίου - βιοτεχνίας που τα κατασκεύασε. Το ίδιο συμβάινει και με τα συμπαγή τούβλα εκείνης της περιόδου (λογικά μιλάς για νεοκλασσικό?) Τέλος και γενικά μιλώντας, σε περιπτώσεις νεοκλασσικών - παραδοσιακών "κοινών" κτηρίων (μεγάλη κουβέντα το τί σημαίνει "κοινά") για κεραμίδια - ακροκέραμα κρατάμε ότι δεν είναι σπασμένο - ρηγματωμένο - πολύ φθαρμένο και αντικαθιστούμε τα υπόλοιπα κάνοντας και μια σκέψη για το αισθητικό αποτέλεσμα.... Αν τα ακροκέραμα είναι special τα είπαμε στην αρχή Ελπίζω να μην πολυλόγησα και να σε κάλυψα....
  2. Στις ιδιότητες της αεροφωτογραφίας (modify.....properties.... και κλικ στο image) βαλε και στο on το transparency για να μην σου κρύβει τις γραμμές που φτιάχνεις κατα διαστήματα και θες κάθε λίγο regen.
  3. 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων, Οργάνωση: Εταιρεία Έρευνας και Προώθησης της Επιστημονικής Αναστήλωσης Μνημείων (ΕΤΕΠΑΜ) 21-24 Μαΐου 2009, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς, Αθήνα. Εκτός απο την βέβαιη παρουσίαση θεμάτων που θα αφορούν αρχαία και βυζαντινά κτήρια υπάρχει και μια ενότητα για ιστορικά κτήρια που περιλαμβάνει παραδοσιακά, νεοκλασικά κλπ κλπ κλπ. Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε απο το πρόγραμμα του 1ου συνεδρίου. http://www.etepam.gr/Conference2.html
  4. thnx αυτό φαντάστηκα κι εγώ αλλά είχα μια ελπίδα... η οποία φυσικά πάντα πεθαίνει τελευταία
  5. Κατ'αρχάς καλημέρα και sorry αν αυτό που θα ρωτήσω εχει απαντηθεί κάπου αλλού (έψαξα αλλά δεν το βρήκα...) Σχετικά με την προκαταβολή που καθότι καμένη ζητάω απο τους πάντες! Ασχολούμαι κυρίως με μελέτες δημοσίου (αποκαταστάσεις μνημείων) αλλά τώρα μου ήρθε μια άδεια για διατηρητέο (ιδιώτης). Και τωρα στην ερώτηση οκ ζητάω προκαταβολή, την παίρνω, κόβω μια απλή απόδειξη είσπραξης... οταν έρχεται η ώρα να πληρώσει ο ιδιοκτήτης το σύνολο της αμοιβής μου στην ΕΤΕ πως στο καλό διευθετείται το θέμα αφού εγώ εχω ήδη πάρει ενα α' ποσόν?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.