Μετάβαση στο περιεχόμενο

carlos

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

carlos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. daron repsect.ειδικα αυτο για την ελλαδιτσα βρηκες κεντρο.
  2. και να αναφερω και μειονεκτηματα που εχει για εμας τουσ ελληνες.οπως ειπα ο καιροσ κ το κλιμα ειναι πολυ σημαντικο.φυσικα και θα λειψει σε πολλουσ ο ηλιοσ η θαλασσα και οι καφεδαρες στα λιμανια.αυτο ισχυει.επισης στην γερμανια πρεπει να εισαι πολυ τυπικος. στην δουλεια.οχι να δουλευεις πολυ.δεν πρεπει να αργεις ουτε λεπτο.πρεπει να οδηγεισ προσεκτικα.γραφουν μεχρι και για κινητο συνεχεια.δεν μπορεισ να κανεις φασαρια στο σπιτι σου.να κανεισ μπανιο τα μεσανυχτα γτ ενοχλεις τουσ διπλα. επισης αν και οι γερμανοι ειναι πολυ ευγενικοι και τυπικοι δεν ταιριαζουμε καθολου σαν λαος.ειναι παρα πολυ δυσκολο να κανεισ φιλιες με γερμανους.δεν ταιριαζει καθολου το χιουμορ μασ κ ο τροπος ζωης μας.ασ πουμε δυσκολα θα καλεσεις ενα γερμανο σπιτι για φαι κ θα ερθει.δεν σου αφηνει τετοια περιθωρια.οι σχεσεις ειναι πολυ τυπικες.(υπαρχουν φυσικα και εξαιρεσεισ) ακομα και στο φαγητο.φυσικα και εχεισ την δυνατοτητα να φας οτι και στην ελλαδα γτ εχει πολλα ελληνικα αλλα οι γευσεις δεν ειναι ιδιες.ασ πουμε τρως ντοματα και εχει μια εντελως ουδετερη γευση καμια σχεση με την ελλαδα.οπωσ και σε αλλα προιοντα. γενικα εμεις εδω ημαστε πολυ χυμαριο.εκει δεν ειναι ετσι.πρεπει να προσεχεις πολυ.μπορει να σε γραψουν μεχρι και για τσιγαρο που πεταξες στον δρομο.εμενα με γραψανε γτ περασα πεζοσ με κοκκινο.ο φιλος μου διπλοπαρκαρε κ οταν πηγε πισω του ειχαν παρει το αυτοκινητο και τραβιοταν.οταν εισαι εκει αυτα σε δυσκολευουν γτ εχουμε μεγαλωσει δυστυχωσ αλλιως.αλλα τα συνηθιζεις με τον καιρο. τελος φυσικα και ειναι οτι εισαι μακρια απο την πατριδα.(πατριδα ειναι οι παιδικη ηλικια οπως λεει κ ο σοφος,δεν εννοω ελλαδα.μακρια απο το χωριο η πολη απο παιδικουσ φιλους κτλ).αλλα δεν ειναι οπως παλια.εχεισ 35 μερες αδεια τον χρονο.πεταγεσε πολυ συχνα αλλα παλι υπαρχει νοσταλγια. τεσπα πιστευω πως περασα την αισθηση γενικα τι χαλαει τουσ ελληνες(εκτος και απο πραματα υποκειμενικα που ενοχλουν καποιον.).
  3. spenergy εχεις δικιο σε πολλα που αναφερεις αλλα πολλα δεν ισχυουν.να μιλησω παλι με παραγειγμα.στην daimler(porsche) ο πρωτος μισθος ειναι απο 2100 μεχρι 2500 για μηχανολογο μηχανικο.δουλευεις 37 ωρες την βδομαδα.στην νταιμλερ αν δουλεψεις υπερωρια δεν την πληρωνεσαι αλλα μενεις σπιτι.στην πορσε τη πληρωνεσαι.ειναι μεγαλος μυθος οτι οι γερμανοι δουλευουν παραπανω.δουλευουν 8ωρο σε πολυ καλο περιβαλλον.μονο τα εστιατορια που τρωνε οι μηχανικοι τησ νταιμλερ(τυγχανει να εχω φαει) να δεις δεν θα τα πιστευεις. το ενα μειονεκτημα ειναι ο καιροσ και το κλιμα.εχει πολυ κρυο και επειδη εχει μεγαλη βιομηχανια το κλιμα ειναι βαρυ απο την ρυπανση.το καταλαβαινεις αυτο οταν εισαι εκει. τωρα για την ζωη που αναφερεις αυτο ειναι ο μεγαλυτεροσ μυθοσ που υπαρχει.στην γερμανια εισαι στο κεντρο τησ ευρωπης.μπορεισ να κανεισ ταξιδια οπου θελεισ πολυ φθηνα.ολα ειναι διπλα.να μιλησω για κλαμπ για μπυραριες για εστιατορια για αγορες που δεν τα εχεισ δει εδω.σε φρανκφουρτη βερολινο μοναχο και γενικα της μεγαλεσ πολεισ φυσικα και δεν κλεινουν στισ 12.αυτα ισχυουν για μικρες πολεις. οσο για το αν θεωρεισαι παντα μεταναστης.ειναι 99% βεβαιο οτι δεν θα εχεισ κανενα προβλημα ρατσισμου στην γερμανια.οι γερμανια εχει κοσμο μεχρι και απο τησ ζουαζηλανδη.εδω και χρονια.οι γερμανοι το εχουν συνηθισει.δεν τουσ πηραζει.το βλεπεισ και απο την εθνικη ομαδα που οι μισοι δεν ειναι γερμανοι.εμας τουσ ελληνεσ λογω διακοπων μασ συμπαθουν.μην ακουτε τισ ανακριβειες.ενα θεμα εχουν με τουσ τουρκουσ αλλα και οι τουρκοι δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα.ισα ισα οι γκομενες εχουν φαει ενα σκαλωμα και τουσ γουσταρουν πολυ. τεσπα εγω εχω κανει πρακτικη και εδω στην δεη και εκει στην στουτγκαρδη.εδω πηρα για 2 μηνες περιπου 1500 ευρο.και εκει επερνα 12 ευρο την ωρα netto.στουσ φοιτητεσ δεν εχει φορολογια.και η δουλεια ειναι πολυ ενδιαφερουσα εκει.στην δεη το ξυναμε ολη μερα ειχαμε σαπισει. παιδια η γερμανια ειναι τρομερο κρατος.δεν μπορουμε εμεις να την συγκρινουμε με ελλαδα.τα μεγεθη ειναι τεραστια.ο διευθυντης τησ πορσε ασ πουμε βγηκε συνταξη και πηρε 50 εκκατομυριοα ευρο.αυτα μπορει ο καθενασ να τα διαβαζει.η γερμανια εχει ενα συστημα κρατικου καπιταλισμου.το κρατοσ επεμβαινει σε ολα.εχει μεγαλη φορολογια σε ολους αλλα σου προσφερει παρα πολλα.μπητε σε ενα νοσοκομειο.σε μια τραπεζα.σε μια υπηρεσια.ειναι πρωτογνορες καταστασεις για μας.δεσ τε ποσο καλοι ειναι οι δρομοι,ποσο καθαρα ειναι ολα.αυτα δεν γινονται τυχαια.γ αθτο λεω πηγαινετε μεινετε εστω και για διακοπες μπλεχτηκε με τον κοσμο κ μετα μιλαμε παλι.
  4. mhx mhx αν εχεις καποιον εμπιστο που να ειναι πανω πηγαινε να δεις πως ειναι.αποκλειετε να μην εχεις καποιον που να ειναι γερμανια.πανε και ρωτα στο φουλ τι παιζει.αν δεν εχεις καποιον τοτε ειναι λιγο δυσκολα τα πραματα.πρεπει να ξεκινησεις εντελως απο την αρχη και σε βλεπω δυσκολο.κ προσοχη ποιον εμπιστευεσαι πανω.ως γνωστον ημαστε μεγαλα καθαρματα...(αν εχεις καμια απορια στειλε pm το μαιλ σου για να σου πω).
  5. μονο με αγγλικα σιγουρα μπορεις να ζησεις ανετα.απλα χωρις γερμανικα περιοριζεις πολυ τις πιθανοτητες σου να βρεις δουλεια.φυσικα κ υπαρχουν θεσεις που μπορεις να δουλεψεις μονο με αγγλικα.οι μεγαλες εταιριες οπως daimler,porsche,bosch,thyssenkrupp κ.α στηριζονται κυριως στα αγγλικα γιατι ειναι πολυεθνικες.εχουν κοσμο απο ινδουσ μεχρι ελληνες.απλα εκει ειναι πολυ δυσκολο να μπεις.τωτα στις πιο μικρες εταιριες πρεπει να ξερεισ γερμανικα.το ζητανε αυτο.ιδιαιτερα στο εργοταξιο και γενικα οπου ερχεσαι σε επαφη με εργατες δεν μπορεις παρα να μην ξερεις γερμανικα.γενικα ολα ειναι πιθανα.αναλογα με την ρεντα που εχεις.
  6. τα σπιτια στην γερμανια ειναι οντως πολυ πιο ακριβα απο την ελλαδα.αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν φθηνα.στην αρχη θα προσπαθησει κανεισ να βρει οτι πιο φθηνο να βολευτει.κ υπαρχουν πολυ φθηνα μικρα σπιτια σε ολες τισ πολεις.το μοναχο ειναι εξαιρεση.ειναι σαν το μιλανο.τα σπιτια ειναι πανακριβα αλλα κ οι μισθοι ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο ολεσ τισ υπολοιπες χωρες.για μενα καλη επιλογη ειναι η βαδη βυρτεμβεργη,εσση και πανω βεστφαλια οπου ειναι βιομηχανικες περιοχες που εχουν τεραστια παραγωγη και πολυ καλους μισθους.το βερολινο δεν εχει τοσες επιλογες για μηχανολογους.οταν πασ σε ξενη χωρα πιστευω πωσ δεν πρεπει να σε νοιαζει αν το πρωτο σου σπιτι θα εχει παρκινγκ η 100 μετρα σαλονι.ενα απλο σπιτι θελεις για να μεινεις και να ειναι οσο φθηνο γινεται.τα φθηνα σπιτια δεν εχουν καμια σχεση με τισ τρογλες που εχουμε εδω.ειναι αξιοπρεπη.η γερμανια παιδια δεν ειναι σαν την ελλαδα.εχει 80 εκατομμυρια κοσμο.εχει πραματα για ολα τα γουστα.
  7. Υ.Γ. οι οικομικη κριση εχει χτυπησει και τη γερμανια οπωσ αναφερει ο θοδωρης.και η γερμανια μειωνει συνεχως την ανεργια.πριν 2 εβδομαδες εδωσε αυξηση σε συνταξεις και επιδομα ανεργιας.αυτα τα ξερεις θοδωρη?δεν διαβασεις bild,spiegel?εδω δεν υπαρχει σαλιο και οι αλλοι δινουν αυξησεις.παιδια δεν ξερω πραγματικα αν εχετε καταλαβει τι σημαινει γερμανια.
  8. thodoris esi mporei na theoreis oti thes.ego apla anafero tin katastasi opos tin zo ego pou eimai sinexeia germania-ellada.tin zo tin pragmatikothta ths germanias.den anafero ti mou eipe o kathenas kai ti akousa.tin teleutea fora poy imoun sto dortmund plirosa gia 3 mpires 3.60 euro.o kollitos moy noikiazei domatio 200 euro.genika to thema einai pos autes oi sinthikes zois den iparxoun stin germania.oute oi germanoi paleyoyn gia tin epiviosi opos emas.tespa prepei kaneis na paei na dei pos einai gia na dei ti moufes grafoun tipoi san ton thodori.poy sigoura den exoun paei germania k anaferoun oti toys eipe o theios tou.kai ksanaleo pos anaferomai mono stoys mhxanologous gia eyresi ergasias.gia ta alla ta epaggelmata den ksero ti ginete.opoios thelei na figei germania kalo tha einai na paei na meinei 2 vdomades toylaxiston na dei pos einai.na meinei esto k se hostel.na paei apo to super na psonisei na dei times.na paei ston fourno ,stin agora na paei na piei kafe.genika na parei mia kalh aisthisi tis kathimerinothtas.na dei poso plironei kaneis reuma k tilefono stin germania.apla min akoute ton kathe tixarpasto (opos k mena )na sas leei aneythina to pos einai i zoi sthn germania.sikothite k pante gia 2 vdomades se ena hostel me 15 euro tin mera na diamorfosete i idioi gnomi. Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  9. mhx mhx δεν ξερω αν φανταζεσαι το τι σημαινει γερμανια.δεν ξερω αν μπορω να στο μεταφερω.φαντασου οτι η daimler ασ πουμε εχει εργοστασια που ειναι ολοκληρα χωρια.και δεν ειναι μονο αυτο.υπαρχουν τοσα ακομα που τροφοδοτουν την daimler.οπως καταλαβαινεις η γερμανια παντα θα εχει δουλεια για μηχανολογους.οι εταιριες κ το φασμα ειναι αμετρητα.και οι γερμανοι παντα θελουν μηχανικους γιατι οντως υπαρχει ελλειψη. τωρα αν θα βρει δουλεια ενας ελληνας αυτο ειναι αλλο καπελο.αρχικα οι γερμανοι δεν εμπιστευονται τα ελληνικα πανεπιστημια.μετα υπαρχει κ προβλημα με την γλωσσα.δεν εχει σημασια ακομα και αν εχεις to kleines.πρεπει να ξερεις να μιλας γερμανικα.οποτε πρεπει να πασ να ζησεις εκει κ αρχικα να κανεισ αλλη δουλεια για να μαθεισ γερμανικα.ετσι θα ενταχθεις και θα γνωρισεις κοσμο που κατα πασα πιθανοτητα θα σε βοηθησει να βρεις δουλεια.στην ουσια τι προσπαθω να πω?οτι και στην γερμανια με γνωριμια θα βρεις δουλεια.τα mail ειναι για ππολυ ξεχωριστες περιπτωσεις.εκει ολα τα εργοστασια ειναι γεματα απο ελληνες που μπορουν να σε συστησουν.οποτε πρεπει να πασ να ζησεις να δουλεψεις και να γνωρισεις τους ελληνες.για ενα περιεργο τροπο στο εξωτερικο βοηθαμε ο ενας τον αλλον. το θεμα ειναι να παρεις την αποφαση.αν πας εκει θα βγαλεις ακρη.η ζωη εκει ειναι πολυ φθηνη.μπορεισ να νοικιασεισ δωματιο ακομα κ με 150ε για αρχη.οσο για προιοντα κτλ μην το συζητησουμε.απλα πρεπει να βρεις εναν εμπιστο που να ειναι εκει για να σε βοηθησει στην αρχη.να τακτοποιηθεις κ να βρεισ μια δουλεια να ζησεις.οταν λεμε να ζησεισ ασ πουμε ενασ σερβιτορος περνει περιπου 1500 ευρω.παρε να καταλαβεις.και υπαρχουν πολλες τετοιες δουλειες. γενικα η γερμανια ειναι πολη καλη επιλογη για μας.και αν εισαι στο μοναχο η φρανκφουρτη η βερολινο η αμβουργο κανεισ ζωαρα γιατι εχει κ πολυ ταξιδι η υποθεση.αυτο που λενε για την ζωη ισχυει σε χωρια κ σε μερικες περιοχες.αλλα στις μεγαλες τις πολεις ειναι πολυ καλα.απλα δεν εχει τα μπουζουκια και τα καραγκιοζιλικια που κανουμε εμεις.η μεταναστευση δεν ειναι οπως παλια.σε 3 ωρες εισαι ελλαδα.δεν θα σε κουναν μαντηλια οταν φευγεις.τι ειναι καλυτερο να βρεις δουλεια στην κω η στην φρανκφουρτη?απο φρανκφουρτη εισαι πιο γρηγορα στο πατρικο. και φυσικα υπαρχουν κ μειονεκτηματα.τεσπα μπορω να γραφω για ωρες.αν εχεισ καποια συγκεκριμενη απορια στειλε να σου πω.
  10. φυσικα και εχουν κ αυτοι κριση και φυσικα και υπαρχει.απλα μην μενεισ στα mail.διαλεξε χωρα και πανε.νοικιασε δωματιο κανε γλωσσα βρες γνωστουσ να σε βοηθησουν.απο εδω δεν γινετε τπτ.επισης πιασε καθηγητες που μπορει να σε βοηθησουν.γενικα αν θεσ να φυγεισ θα βρεις ακρη.εχει πολυ πραμα κ πολλες επιλογες.αλλα αν καθεσε απο το σπιτι,καφεδαρα και να βρουμε καμια δουλεια εξω δυσκολα.γενικα οποιοσ θελει να παει εξω πρεπει να το παρει αποφαση και να αρχισει να ψαχνει.
  11. η μονη λυση ειναι η μεταναστευση!σηκωθητε κ καντε την απο δω παιδια!να πατε εξω να δειτε πως ζει ο κοσμος!τι ποιοτητα υπαρχει.σε σοβαρα κρατη εννοω.γερμανια αυστρια σουηδια,καναδα.οχι αγγλια κ αμερικη.αυτοι ειναι τσιρκουλα σαν κ μας.γ αυτο εχουμε αποτυχει ολοι.εμεις παλευουμε να επιβιωσουμε κ στν γερμανια σκεφτομαι που θα παν weekend.αν δειτε πως λειτουργει το συστημα στην γερμανια κ τι κρατος ειναι θα παθετε σοκ.εδω δεν αξιζει να προσπαθουμε παιδια.αυτα τα περι επαναστασης κ η δυναμη ειναι στν νεολαια ειναι πιπες.θα αργησει πολυ να αλλαξει η κατασταση στην ελλαδα.στρεετασ respect hmmypm επισης respect.
  12. γεια σας.υπαρχει καποιος μηχανολογος μηχανικος.που να εχει φυγει και να δουλευει εκει να μας πει τι κατασταση επικρατει τωρα στην γερμανια οσο αφορα την ευρεση εργασιας για μηχανολογους?γενικα να μας δωσει πληροφοριες για το πως ειναι η δουλεια εκει,μισθουσ,γλωσσα κτλ κ πως βρηκε δουλεια ο ιδιος...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.