Μετάβαση στο περιεχόμενο

martha1

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.363
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Ενημερώσεις κατάστασης δημοσιεύτηκε από martha1

  1. Δημητρη καλησπερα.Σε παρακλω αν εχεις χρονο να με βοηθησεις στην εξης περιπτωση τακτοποιησης γιατι νομιζω ειναι νομικο το θεμα.σε οικοπεδο εντος σχεδιου πολης εμβαδου 270μ2 το 1977 πατερας εξεδωσε και εκτισε 2 οροφη οικοδομη με υπογειο.το 1986 κανει συμβολαιο καθετων ιδιοκτησιων και συσταση οριζοντιων στη διοροφη οικοδομη και δινει στις 2 κορες απο ενα οροφο ως εξης.δημιουργει καθετη 1 εμβαδου 150μ2 και τη δινει στη κορη Α  με ολο το διοροφο κτισμα μεσα και μια καθετη 2 αδομητη εμβαδου 120μ2 και τη δινει στη κορη Β .με το ιδιο συμβολαιο γινεται και συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων στο κτηριο και δινει  το ισογειο διαμερισμα στη κορη Α και το διαμερισμα  Α ΟΡΟΦΟΥ στη κορη Β.το 1991 η κορη Β που εχει τον Α οροφο και την καθετη 2 που ειναι αδομητη ,κανει αυθαιρετη κουζινα καθ επεκταση του διαμερισματος της η οποια  παταει στην καθετη 1.η ιδια αυθαιρεσια υπαρχει και στο ισογειο της κορης Α.ερωτηματα.

    1/ θεωρειται επεκταση επι κοινοχρηστου χωρου η αυθαιρετη επεκταση της κορης Α?(εχει πανω απο 10ετια και δεν ειναι εκ κατασκευης)

    2/εγω για να κανω την τακτοποιηση θελω την συναινεση της κορης Α που κατεχει το ισογεια διαμερισμα και την καθετη στην οποια βρισκεται ολη η οπικοδομη?

    3/μπορει η κορη Β (η δικη μου πελατισσα) να κανει μονομερη τροποποιηση συστασης?αν βεβαια μπορει να τακτοποιησει μονομερως γιατι οι 2 εν λογω αδερφες ειναι τσακωμενες/??????????

    ελπιζω να σουδωσα να καταλαβεις την περιπτωση.αν μπορεσεις μου απαντας. σε αυχαριστω πολυ για το χρονο σου. 

    1. dimitris GM

      dimitris GM

       

      μια καθετη 150, μια 120=270

      η καθετη 1 ανηκει στην

      η καθετη 2 ανηκει στις δυο [με μια ΟΙ καθε μια]

      Οποια επεκταση εγινε απο την μια καθετη στην αλλη ειναι αυθαιρετη  καταπατηση ξενης περιουσιας. Δεν εχει σημασια αν στην καταπατημενη εχει δικαιωμα και ο καταπατησας.

      Τα τμηματα των καθετων θεωρουνται "ανεξαρτητα", δεν εχεις εφαρμογη του 98 σε καμμια περιπτωση.

      Εχεις επεκταση σε γειτονα κατα ολιγον, με καλη πιστη,

      πας με το 1010 του ΑΚ...

      Αυτα, αν και δεν καταλαβα καλα ποια και τί εχει.

      ειδικα δεν καταλαβα αυτο

      το 1991 η κορη Β που εχει τον Α οροφο και την καθετη 2 που ειναι αδομητη ,κανει αυθαιρετη κουζινα καθ επεκταση του διαμερισματος της η οποια  παταει στην καθετη 1.η ιδια αυθαιρεσια υπαρχει και στο ισογειο της κορης 

      απαντησε μου στα ΠΜ

      αυτο εδω δεν το ξερω πώς δουλευει..

       

       

       

       

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.