Μετάβαση στο περιεχόμενο

agiaxgr

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by agiaxgr

  1. Μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για το είδος της πέτρας (ακανόνιστη, μικρά κομμάτια ή μεγαλύτερα το είδος του κονιάματος (π.χ. χρώμα, πόσο εύθρυπτο είναι) μήκη/πάχη/ύψη τοίχων, ανοίγματα, ούτως ώστε να αρχίσει να βγαίνει μια άκρη!
  2. Προφανώς και μπορείς να πάρεις q=5, ακόμα και 8, που είναι το άνω όριο του q για DCH. Απλά δεν θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θα περιμένεις, λόγω των ΟΚΛ, οπότε είναι δώρον άδωρο. Όλα βέβαια εξαρτώνται και από το στατικό σύστημα. Ας μην ξεχνάμε ότι με τα μεταλλικά μπορεί να κάνει κανείς πολλές "αλχημείες" για να διορθώσει τα μειονεκτήματα της κάθε λύσης που πάει να εφαρμόσει. Πάντως τα όρια του EC8 για ελέγχους ΟΚΛ είναι πολύ συντηρητικά, ιδίως αν τα συγκρίνεις με τους αμερικανικούς κανονισμούς. Γνώμη μου είναι ότι θα αναθεωρηθούν σύντομα προς το χαλαρότερο, ώστε να "ελευθερωθεί" ο σχεδιασμός ιδίως στα μεταλλικά/σύμμικτα.
  3. Δεν είναι πάντως και τόσο σωστή η εικόνα ότι για τα μεταλλικά με q=6 θα έχουμε οικονομία στις διατομές. Αυτό γιατί όσο υψηλότερο το q, τόσο πιο δύσκολα ικανοποιούνται οι έλεγχοι λειτουργικότητας. Από αποτελέσματα διπλωματικής προέκυπτε ότι ένα q γύρω στο 3 δλδ DCM είναι ο βέλτιστος συνδυασμός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.