Μετάβαση στο περιεχόμενο

ichatzintounas

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ichatzintounas

  1. Επιτρέψτε μου να συμμετάσχω και εγώ στη συζήτηση σας. Φαντάζομαι πως όλοι συμφωνείτε ότι η θέσπιση της ελάχιστης αμοιβής είχε ως σκοπό τη διασφάλιση της 'ικανοποιητικής' πληρωμής μας για την παροχή της υπηρεσίας που προσφέρουμε. Όπως και σε όλους τους κλάδους υπάρχουν και στον δικό μας επαγγελματίες οι οποίοι προκειμένου να κλείσουν μία δουλειά είναι διατεθειμένοι να κάνουν σοβαρές εκπτώσεις στην ελάχιστη νόμιμη αμοιβή τους, ουσιαστικά βάζοντας λεφτά από τη τσέπη τους. Δε πιστεύω να υπάρχει κάποιος που θα διαφωνίσει ότι μία τέτοια κίνηση δεν έχει αντίκτυπο και στη ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρεται (μελέτη φασόν). Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν στις φτηνές μελέτες. Όταν ένας πελάτης ζητάει να του σχεδιάσεις ένα σπίτι 150 ή 200 Μ2 που πρόκειται να του κοστίσει από 200.000 εώς 300.000 πιστεύω ότι πρέπει να πληρώνει αντίστοιχα και τον μελετητή ώστε η μελέτη που θα πάρει να είναι πλήρης, ολοκληρωμένη και επιστημονικά άρτια. Πόσοι από εμάς έχουμε δεχθεί πίεση για περικοπή της αμοιβής μας και μετά να βλέπουμε τον πελάτη να διαλέγει πανάκριβα είδη υγιεινής, κουζίνες και πλακάκια προκειμένου να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του; Δεν ξέρω αν η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής θα βοηθήσει. Το σίγουρο είναι ότι θα περιοριστούν τα έσοδα του κράτους και ίσως αυξηθεί η μαύρη αμοιβή. Νομίζω όμως ότι στο χέρι μας είναι να διασφαλίσουμε τις αμοιβές μας και να κάνουμε τους πελάτες μας να καταλάβουν ότι αυτό που τους προσφέρουμε δεν βρίσκεται σε ένα συρτάρι, έτοιμο να τους παραδοθεί ανα πάσα στιγμή, αλλά προκύπτει μετά από σκέψη και κόπο και αξίζει να πληρωθεί αντίστοιχα. Άλλωστε πιστεύω ότι οι πειρσσότεροι πια έχουν καταλάβει ότι ισχύει το ρητό 'ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
  2. Χρόνια Πολλά. Ελπίζω να σε πρόλαβα σχετικά με τα σχεδιαστικά προγράμματα για MAC. Χρησιμοποιώ και εγώ MAC και μπορώ να σου προτείνω κάποια προγράμματα. Το Vectorworks που αναφέρθηκε είναι πολύ καλό πρόγραμμα αλλά η τιμή του δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το πακέτο των αρχιτεκτονικών μαζί με το πρόγραμμα του φωτορεαλισμού πλησιάζει τα 1500 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Θα το βρεις από την iSquare (παλιά Rainbow) Αν τώρα ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό υπάρχει το HighDesign που είναι αποκλειστικά για MAC. Θα το βρεις στην παρακάτω διεύθυνση http://www.ilexsoft.com/. Ανοίγει και μετατρέπει αρχεία autocad αλλά με κάποιους περιορισμούς (μη αναγνώριση ελληνικών). Αν τώρα ψάχνεις και πρόγραμμα φωτορεαλισμού θα σου πρότεινα το Cheetah 3D (http://www.cheetah3d.com/). Δες το και αυτό. Ελπίζω να βοήθησα. Χρόνια Πολλά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.