Jump to content

apostolos55

Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Files posted by apostolos55

 1. GetIf - Εύρεση δεδομένων σε Excel

  Συνάρτηση για Excel. Βρίσκει και επιστρέφει αντικείμενα από Συλλογή_2 έτσι ώστε να αντιστοιχούν σε αντικείμενα Συλλογής_1 που είναι ίδια με Κριτήριο (ή ανισότητα)
  Χρήση απλή σε κελί, με επιστροφή του πρώτου αποτελέσματος μόνο, ή σε Array με πληθώρα επιλογών
   
  Συντάσσεται αντίστοιχα με την SUMIF(), δηλαδή: GetIf( Range1 ; Criteria ; Range2 ; ArraySize )
  πχ: GetIf( {11;12;13;14} ; 12 ; {Μιτσος;Νικος;Πετρος;Μακης} ) = Νικος
   
  Range1: εδώ ψάχνει (πχ {11;12;13;14})
  Criteria: για αυτό ψάχνει (πχ 12)
  Range2: (Προαιρετικό) Εδώ ψάχνει σε αντιστοιχία με τη θέση που βρήκε το Criteria στο Range1 (πχ {Μιτσος;Νικος;Πετρος;Μακης})
  επιστρέφει: οτι/οσα βρήκε (πχ Νικος). Αν δεν υπάρχει Range2 τότε επιστρέφει τις θέσεις των ταιριασμάτων
  (ArraySize): (Προαιρετικό) Πόσα αποτελέσματα θα επιστρέψει. Μικραίνοντας τον αριθμό γίνεται πιο γρήγορη η συνάρτηση γιατί μόλις βρεί τα απαραίτητα, σταματάει...
   
  Βλέπετε οδηγίες εντός για περισσότερα!
  Υπάρχουν 2 αρχεία, για Excel 2003 και Excel 2007
   
  Αν δουλεύετε με πολλές αναζητήσεις το Excel και έχετε κουραστεί να παλεύετε με τις Index() Match() Smaller() κλπ τότε πιστεύω θα σας αρέσει.
  Μην διστάσετε να στείλετε σχόλια/προτάσεις/προβλήματα.
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Για χρήση σε Arrays απαιτεί γνώση Arrays και τοποθέτηση με ctrl+shift+enter ...

  247 downloads

  3 comments

  Submitted

 2. ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών για ΙΚΑ

  Εξέλιξη και τελειοποίηση προγράμματος υπολογισμού και υποβολής μηνιαίων ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών έργων στο ΙΚΑ (παραγωγή αρχείου)
   
  Αρχείο Excel με δυνατότητα να υπολογίζει ταχύτατα και να παράγει αρχείο υποβολής για τις μηνιαίες εισφορές για το ΙΚΑ, κάτι που γινόταν μέχρι πρότινος μόνο από τις δύσχρηστες φόρμες της ιστοσελίδας του ΙΚΑ ή με αγορασμένα προγράμματα, κλειστού κώδικα. Και λέω δύσχρηστες γιατί ενώ για λογιστές με σταθερό προσωπικό κάθε μήνα το "Αντιγραφή προηγούμενης περιόδου" δουλεύει μια χαρά, δυστυχώς για μηχανικούς που υποβάλουν ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών έργων τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα με το προσωπικό να εμφανίζεται ασυνεχώς στο χρόνο (πχ. Μάρτη και Ιούνιο τα μπετά ενώ ενδιάμεσα χτισίματα).
  Λόγω περιορισμένης γνώσης του αντικειμένου της ΑΠΔ-Οικοδομοτεχνικών, το πρόγραμμα είναι ακόμα ατελές (ως προς τους αυτοματισμούς, η παραγωγή αρχείου είναι πλήρης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΙΚΑ). Αναμένω προτάσεις επι της λειτουργίας αλλά και ιδέες επι της δομής από συνάδελφους. Φυσικά ο κώδικας είναι ανοιχτός και τα όποια κλειδώματα θα είναι μόνο για ασφάλεια, χωρίς κωδικούς.
   
  Προσοχή:
  1) στο πρόγραμμα περιήγησης καθώς επί του παρόντος το ΙΚΑ μπορεί να δεχτεί το αρχείο ως έχει μόνο από Internet Explorer ενώ με ενημέρωσαν από το ΙΚΑ ότι ο Mozilla θέλει κατάληξη ".apd" στο αρχείο
  2) στην υποβολή καθώς κάθε υποβολή αρχείου είναι Οριστική και δεν γίνονται αλλαγές. Πολύ καλό έλεγχο από πριν.
  3) Διαβάστε τις οδηγίες που το συνοδεύουν!!! Είναι εξαιρετικά εύχρηστο και αυτόματο, αλλά μέχρι να εξοικειωθείτε καλό είναι να ακολουθούνται συγκεκριμένα βήματα.
  4) Αν κάτι δε δουλεύει βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε τις οδηγίες, πάρτε πάλι τα βήματα από την αρχή χωρίς υποθέσεις. Κρατάτε ένα αντίγραφο του αρχικού προγράμματος ώστε να εξαλείψετε σφάλμα λόγω αλλαγών! Αν πάλι δε δουλεύει καλά, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε.
  5) Το πρόγραμμα αυτό και την εξέλιξή του τα κάνω εγώ και όσοι συνάδελφοι βοηθήσουν στον ελεύθερο χρόνο μας, δωρεάν. Θα προσπαθούμε για άμεση ανταπόκρισή αλλά ανάλογα και με τον ιδιωτικό φόρτο εργασίας μπορεί να περάσουν και μέρες από τη στιγμή που θα εντοπίσετε κάτι μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα. Ποτέ μην αφήνετε κάτι για την τελευταία στιγμή, ειδικά μέχρι να εξοικειωθείτε. Μια μεγάλη ΑΠΔ Ο/Τ με τα στοιχεία των εργατών διαθέσιμα ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά και η παραγωγή αρχείου είναι σχεδόν άμεση, Όμως λάθος χειρισμός μπορεί να σας κολλήσει για ώρες!
  6) Το πρόγραμμα έχει 5 αραιό-γραμμένες σελίδες με οδηγίες, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ!!! Το ξανάπα και το επαναλαμβάνω. Απορίες που επεξηγούνται στα σχόλια θα απαντώνται με παραπομπή στα σχόλια --> άρα άδικο χάσιμο χρόνου δικό σας και δικό μου!
   
  *ΑΠΔ Ο/Τ στο παρόν thread θα νοείται ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών
   
  Ιστορικό: Το πρόγραμμα ξεκίνησε σαν προσπάθεια υπολογισμού και συνοπτικής διαχείρισης των δεδομένων, ώστε να είναι ευκολότερη η χειροκίνητη ενημέρωση των ΑΠΔ Ο/Τ στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ. Κατόπιν πολλών χαμένων ωρών προχώρησα στην εξέλιξή του ώστε να δημιουργεί αρχείο έτοιμο για υποβολή.

  2,159 downloads

  11 comments

  Updated

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.