Μετάβαση στο περιεχόμενο

mandas.alexandros

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mandas.alexandros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλημέρα σε όλους εχω μια νομιμοποίηση πισίνας η οποία κατασκευάστηκε το 1991 μαζί με το υπόλοιπο σπίτι με την οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί για αυτό και τώρα θέλουν να νομιμοποιήσουν την πισινα! το θέμα είναι οτι πλέον η περιοχή έχει αρχαιολογία ενώ το 1991 είχε μόνο δασαρχείο. Στην πληρότητα φακέλου μου ζητούν απαλλαγή από αρχαιολογία (αν και νομίζω ότι θα μπορούσαν να το παρακάμψουν αφού πρόκειται για νομιμοποίηση). Στην αρχαιολογία μου κάνουν απόρριψη στο αίτημά μου με το επιχείρημα ότι έπρεπε να είχαν κληθεί στην εκσκσαφή. Τους λέω ότι όταν κατασκευάστηκε η πισίνα δεν υπήρχε έγκριση από αρχαιολογία στην περιοχή και μου λένε ότι η περιοχή ήταν δηλωμένος αρχαιολογικός χώρος από το 1984! Επιμένω ότι το 1991 δεν υπήρχε σαν δικαιολογητικό στην πολεοδομία έγκριση από αρχαιολογία παρά μόνο από δασαρχείο και οτι κατασκευάστηκε μαζί με το σπίτι που είναι και η αλήθεια ! Η αρχαιολόγος με παρέπεμψε στη προϋσταμένη η οποία γυρνάει από δευτέρα! Μήπως έχω μπλέξει λίγο? και τι γίνεται στη περίπτωση αυτή αφού πρόκειται για πισίνα που νομιμοποιείται με το αρθρο 22 ! μπορεί να κολλήσω στην αρχαιολογία απο το πουθενά?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. καλησπέρα σε όλους!!! πήγα σήμερα ωραιος ωραιος στη πολεοδομία και ξεκινησα πληρότητα για νομιμοποίηση πισίνας! η περιοχή έχει αρχαιολογία και δεν το σκέφτομαι καν να βγάλω καινούργια άδεια γιατί φοβάμαι την ενδεχόμενη αυτοψία από την αρχαιολογία ( αν γινόταν ποτέ) αλλά κυρίως το γεγονός ότι παραμένεις ανοιχτός στα χαρτιά τους ότι δεν τους κάλεσες για αυτοψία, ακόμα και αν το θεωρούν βλακεία να τους καλείς σε εκσκαφή σε μπάζωμα! στην πληρότητα μου ζήτησαν αρχαιολογία και τους λέω : τί αρχαιολογία αφου είναι κατασκευασ΄μένη και το σκάμμα έχει γίνει!! το 1990 που φτιάχτηκε το σπίτι με νόμιμη άδεια δεν υπήρχε αρχαιολογία στην περιοχή και δεν έχουν βεβαίωση από τον παλιό φάκελο!!! Τώρα καλούμαι να πάω στην αρχαιολογία με τοπογραφικά αρχιτεκτονικά και τομές και να ζητήσω βεβαίωση για την συμπεριλάβω στον φάκελο!! το θέμα είναι κινδυνεύω από την αρχαιολογία με καμία κύρωση εφόσον η πισίνα δηλώσω ότι κατασκευάστηκε με την οικοδομή το 1990 που δεν υπήρχε αρχαιολογία στην περιοχή τότε? Το πρόστιμο ανέγερσης πράγματι υπολογίζεται ( και είναι όσο και ο προυπολγισμός) με αναλυτικό προϋπολογισμό και το πρόστιμο διατήρησης είναι πράγματι 10% για τον πρώτο χρόνο και 2% για κάθε επόμενο! - δια στόματος της κυρίας στα φορολογικά! για το διάγραμμα κάλυψης δεν το ήξερα οτι απαιτείται αλλά δνε έχω φτάσει ακόμα εκεί γιατί έφαγα "πόρτα" στη πληρότητα λόγω αρχαιολογίας! το ΙΚΑ έχει πρόστιμο της τάξης του 45% επί των εισφορών (περίπου 45 ένσημα βάσει΄πίνακα 1Α) 10% αν θυμάμαι καλά για τον πρώτο μήνα μετά την παράβαση και 3% για κάθε επόμενο!! Για κάποιον που έχει δηλώσει ότι η πισίνα φτιάχτηκε το 2009/νοέ το πρόστιμο στο ΙΚΑ είναι περίπου 1500ευρώ αυτά προς το παρόν αυριο πάω στην αρχαιολογία να δω τι θα τραβήξω!!! πάντως η όλη διαδικασία είναι ψυχοφθόρα διότι σε αντιμετωπίζουν λές και η παράβαση είναι δική σου και όχι του πελάτη και σε επικρίνουν έχοντας και άποψη!!!!
  3. Καλημέρα σε όλους Πελάτης ζητάει να νομιμοποιήσει πισίνα περίπου 50μ2, αλλά δεν ξέρω πως υπολογίζονται τα πρόστιμα ανέγερσης διατήρησης από το 91 και μετά για πισίνες ώστε να του πω να ξέρει τί τον περιμένει..! το σκεπτικό να βγει άδεια σαν να μην υπήρχε και να τη γλιτώσει έτσι δεν υπάρχει μαλλον διότι η περιοχή έχει αρχαιολογία οπότε και έχει αυτοψία ούτως ή άλλως!! Έχετε να προτείνετε κάτι και τα πρόστιμα πως μπορώ να τα υπολογίσω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλησπέρα σε όλους, Μου έχει τύχει η περίπτωση τώρα με τον νέο νόμο της Μπιρμπίλη και θέλει ο πελάτης να τακτοποιήσει το "υπόγειο" σαν βιώσιμο χώρο. Το θέμα είναι ότι 1) Το οικόπεδο είναι έντονα επικλινές με απαοτέλεσμα από τη μία πλεύρά του δρόμου να φαίνεται ισόγειο και πρώτος όροφος και από την άλλη πλευρά (την απέναντι) να φαίνεται τέσσερις όροφοι. 2) Το πρώτο υπόγειο (κάτω από το ισόγειο που φαίνεται από τον δρόμο), είναι ουσιαστικά βιωσιμότατος χώρος ( με μπάνιο, κρεβατοκάμαρα, σαλόνι τζάκι κουζίνα κλπ κλπ) και άρα είναι από την "κρυμμένη" πλευρά με μπαλκόνι (οπότε πιο πολύ σαν οροφος φαίνεται παρά σαν πρώτο υπόγειο) 3) Το δεύτερο "υπόγειο" είναι ουσιαστικά το ισόγειο!! αλλά επίσης προέκυψε "κατά τύχη"- δηλαδή τότε το 1989 η εκσκαφή προέκυψε (ή υπολογίστηκε ή ο,τιδήποτε άλλο-πάντως δεν έγινε εσκεμμένα) μεγαλύτερη και είπαν να το εκμεταλλευτούν. Τώρα θα ήθελαν να πληρώσουν ότι απαιτείται για να το δηλώσουν με τον περίφημο νόμο Έτσι όπως το σκέφτομαι μπορεί να ισχύει ότι το δέυτερο υπόγειο, αφού είναι εκτός άδειας και ουσιαστικά έγινε και χαραχθηκε επί τόπου μάλλον δεν μπορούν να το τακτοποιήσουν? Το πρώτο υπόγειο μπορεί να τακτοποιηθεί με τον νόμο αυτό εφόσον είναι πράγματι εντός της αδείας και έχει απλά γίνει αλλαγή χρήσης? Επηρεάζει για την τακτοποίηση το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί ένα "υπόγειο" με μπαλκόνι μπροστά και όχι ένα υπόγειο με το κλασσικό τοιχείο αντιστήριξης και τα παρα΄θυρα φεγγίτες? μαλλον όχι ε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!! αυτές τις μέρες μου κανει ο πατωματζής μου επένδυση μπετονένιας σκάλας και μεταλλικής σκάλας λευκή φαρδύβενη αμερικάνικη δρυ που θεωρείται ακριβό ξύλο με 140€ το σκαλί ( πάτημα-ρίχτι) Στην τιμή περιλαμβάνεται το υλικό, μασίφ πάτημα και μασίφ ρίχτι, τρίψιμο, γυάλισμα με βερνίκι οικολογικό νερού. Να σημειωθεί ότι η σκάλα είναι και σκαμμένη (λόγω αλλαγής υψομέτρων που έγινε στην πορεία λόγω ενδοδαπέδιας) οπότε έχει αρκετή δουλειά λόγω της ανώμαλης επιφάνειας. Σε έρευνα που είχα κάνει, μου πρότειναν περίπου 5000€ για κάθε σκάλα ενώ τώρα μοθ στοιχίζει (140x17 = 2400€). Ο μάστορας είναι πολύ καλός και σε συννενόηση και σε δουλειά. Κατέχει το ξύλο και δεν είναι και αλλαζόνας ώστε να σου μιλάει με ύφος! Καλή συνέχεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.