Μετάβαση στο περιεχόμενο

midos

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by midos

  1. Argiris σου παραθέτω κάποια στοιχεία που σίγουρα σε ενδιαφέρουν. Το κειμενο αυτο είναι ο πρόλογος σε ένα απο τα κεφάλαια διεθνούς ερευνητικού προγράμματος σχετικό με τους κόμβους των μεταλλικών κατασκευών. ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Αρχές Τα χαλύβδινα πλαίσια χρησιμοποιούνται ευρέως στον αντισεισμικό σχεδιασμό. Η σεισμική αντίσταση και η συμπεριφορά τέτοιων πλαισίων θεωρούνταν στις Η.Π.Α. και στην Ιαπωνία πριν από τους σεισμούς του Northridge και του Kobe αντιστοίχως, απολύτως γνωστή. Δυστυχώς όμως, τέτοιου είδους χαλύβδινα πλαίσια καταστράφηκαν κατά την διάρκεια αυτών των σεισμών. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που σήμερα οι μηχανικοί προσπαθούν να διερευνήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά αυτών των κατασκευών. Η αναπάντεχη αυτή καταστροφή απέδειξε ότι οι μέχρι τότε διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής για τις συνδέσεις δοκών προς υποστυλώματα σ’ αυτούς τους φορείς ήταν ανεπαρκείς. Για την καλύτερη κατανόηση της ελλιπούς συμπεριφοράς των συνδέσεων σε αντισεισμικά χαλύβδινα πλαίσια κατά την διάρκεια κάποιου σεισμικού συμβάντος, ξεκίνησε τότε η εκτέλεση ενός εκτεταμένου ερευνητικού προγράμματος. Σήμερα είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι αστοχίες οφείλονται σε έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν λεπτομέρειες σχεδιασμού της συγκόλλησης και πρακτικές σχεδιασμού που ίσχυαν την εποχή πριν από τον σεισμό. Συγκεκριμένες πρακτικές που φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο στην εμφάνιση αστοχιών από σεισμική επιπόνηση, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες σχεδιασμού που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη υψηλών τιμών συγκέντρωσης τάσεων, υπερβολικών τοπικών απαιτήσεων σε πλαστιμότητα και υψηλών τριαξονικών δεσμεύσεων στη διεπιφάνεια στύλου–δοκού. Η χρήση μετάλλου συγκόλλησης χαμηλής σκληρότητας και ο ανεπαρκής ποιοτικός έλεγχος είναι οι κύριες αιτίες πρακτικών συγκόλλησης που αποδείχθηκαν προβληματικές. Οι πρακτικές σχεδιασμού που συνετέλεσαν στην ανεπαρκή λειτουργία αφορούν στη χρήση σημαντικά μεγαλύτερων/βαρύτερων μελών και συνδέσεων που θεωρούνταν δοκιμασμένες και στην ανάπτυξη και χρήση σχεδιασμού που προβλέπει ασθενείς ζώνες στον κορμό των δοκών. Ο prEN 1993-1-8 περιλαμβάνει κανόνες που καθορίζουν την αντοχή και τη δυσκαμψία των μεταλλικών κόμβων. Η επιρροή των σεισμικών ή δυναμικών καταπονήσεων σε σεισμικές περιοχές δεν καλύπτεται. Είναι προφανές ότι για κόμβους χαλύβδινων κατασκευών οι οποίοι είχαν μελετηθεί για σεισμικά φορτία είναι απαραίτητο να ικανοποιούνται μερικές βασικές συνθήκες όπως οι παρακάτω: · να ισχύει η απαίτηση υπεραντοχής, · να διατίθεται η απαίτηση πλαστιμότητα (στροφική ικανότητα), · να πληρούται η απαίτηση ευρωστίας (αξιόπιστος σχεδιασμός σε συνδυασμό συμπεριφοράς υλικού).
  2. Φίλε μου απο προσωπική εμπειρία αυτό που έχω να σου πώ είναι ότι τα θέματα των εξετάσεων στις κατατακτήριες εξετάσεις έχουν βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο απο αυτό των εξετάσεων. Σίγουρα δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, αλλά σίγουρα είναι δυσκολότερα. Θεωρώ ότι αν παρακολουθήσεις τα μαθήματα της σχολής θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στα θέματα, αλλά όπως ανέφερε και ο krazilec θα σε βοηθήσει πολύ να βρείς παλιά θέματα. Η φυσική και τα μαθηματικά δεν ξεφεύγουν πολύ απο τις γνώσεις του λυκείου. Σε αυτό που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερα βάση είναι το μάθημα ειδικότητας. Καλή τύχη
  3. φίλε μου hmmypm θα σου αναφέρω κάτι προσωπικό: ο αδερφός μου έγραψε στις πανελλήνιες σχεδόν άριστα φυσική και μαθηματικά και πέρασε στο πολυτεχνείο Μηχ. Μηχ. , σε αντίθεση με εμένα που δεν έγραψα καλά και πέρασα στο ΤΕΙ Μηχ. Ο αδερφός μου αδιαφόρησε για τις σπουδές του και απλά μετα απο πολύ καιρό κατάφερε να πάρει πτυχίο, παραδεχόμενος ότι πολλά πράγματα τα πέρασε νύχτα. Απο την άλλη πάλι, εγώ δεν έχασα παρακολούθηση και εκτός απο ότι τελείωσα στην ώρα μου, πήρα υποτροφίες και βραβεία. Έρχομαι τώρα να σε ρωτήσω: ποίος απο τους δύο μας είναι πιο ακατάλληλος, αν σκεφτείς κιόλας ότι στα περισσότερα μαθήματα του έκανα φροντιστήριο? Βλέπεις ότι κανένα ίδρυμα δεν σε καθιστά "Μηχανικό", εάν εσύ ο ίδιος δεν έχεις υποστηρίξει τις γνώσεις σου. Όσο αφορά τις σπουδές στα ΤΕΙ, σίγουρα εκεί δεν μπαίνουν και οι καλύτεροι μαθητές, παρόλα αυτά μπορούν με σωστή παρακολούθηση και δουλεία να εξεληχθούν σε πολύ καλοί επαγγελματίες. Μην ξεχνάμε ότι στα ΤΕΙ διδάσκουν Διπλωματούχοι Μηχανικοί με Msc και Phd και ως είναι γνωστό το επίπεδο των σπουδαστών αντικατοπτρίζει το επίπεδο των δασκάλων τους.
  4. ο αριθμός των μελών είναι πενταψήφιος, το 40000000 μου φαίνεται πολύ άσχετο
  5. Μπορείς να επισκεφτείς ένα βιβλιοπωλείο που διαθέτει τεχνικά βιβλία. Καλή τύχη στην νέα στην νέα σου αρχή
  6. Εγώ θα σου αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία μήπως και το δεις λίγο διαφορετικά. Τελείωσα Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε και ξεκίνησα να εργάζομαι, έχοντας ταυτόχρονα όρεξη και διάθεση για σπουδές. Έδωσα κατατακτήριες στο τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής με σκοπό να προσεγγίσω ένα εντελώς διαφορετικό κλάδο, των οποίο όμως μπορούσα να συνδέσω με τις αρχικές σπουδές μου. Τέλος κάνω μεταπτυχιακό σε αντικείμενο που αφορά και τους δύο τομείς, οπότε μπορώ να το χρησιμοποιήσω όπου όπως θέλω. Σκέψου και αυτή την εκδοχή....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.