Μετάβαση στο περιεχόμενο

elgreco74

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by elgreco74

  1. Τελικά μας ζητάνε μέρος του ποσού πίσω. Υπάρχει προηγούμενο? Γνωρίζει κανείς αν έχουμε ελπίδες να το κυνηγήσουμε με ενδικα μέσα αν θα δικαιωθούμε? Ευχαριστώ.
  2. Γειά σε όλους. Είμαι ο Γιάννης, Διπλ. Πολ. Μηχ. Σας γράφω την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με το ΕΣΠΑ και ελπίζω να ακούσω τις απόψεις σας. Επιδοτήθηκα από ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και διατηρώ όλες τις δεσμεύσεις μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένος με μια συνάδελφο και είμαστε και φρέσκοι γονείς στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. Το πρόβλημα είναι πως η σύζυγος επιδοτήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου διέμενε και είχε έδρα. Μετακινήθηκε πριν ένα χρόνο για να δημιουργήσουμε τη σημερινή μας οικογένεια και δουλεύουμε μαζί (η επιχορηγούμενη επένδυσή της χρησιμοποιείται νόμιμα και εξ ολοκλήρου στην επιχείρησή μας, προγράμματα σχεδιασμού, laptop). Στον έλεγχο που γίνεται τώρα θα δηλώσουμε την αλλαγή έδρας και με νομικό σύμβουλο θα το τραβήξουμε και ελπίζουμε να δικαιωθούμε λόγω ανωτέρας βίας διότι μάλλον θα μας ζητήσουν μερικώς ή εξ ολοκλήρου το ποσό πίσω. Ο θεός βοηθός διότι τα λεφτά δεν τα έχουμε...Καλό βράδυ.
  3. Αυτά τα κατάλαβα. ήσουνα σαφής. Εκείνο που δεν κατάλαβα topap είναι το εξής: από την enet..."Οι οδηγοί των Ι.Χ. με εργοστασιακή αξία πάνω από 15.000 (δηλαδή περίπου με αξία αγοράς 26.000-30.000 και πάνω) θα επιβαρύνονται με ετήσιο προσωπικό εισόδημα για την χρήση του Ι.Χ. ακόμα και αν αυτό ανήκει στην εταιρεία." ισχύει μόνο για εταιρείες ή και για τους πολ. μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες? edit: πιθανότατα ανφέρεσαι στο εξής όπως και ο erling παρακάτω..."Ακόμη επιβάρυνση στο εισόδημα του προσώπου που χρησιμοποιεί το Ι.Χ. θα προκαλεί το leasing ακριβών Ι.Χ. από εταιρείες. "
  4. Ερωτώ και εγώ. Είμαι έτοιμος ν' αγοράσω αμάξι. ποια από τις παραπάνω διαδικασίες συμφέρει δεδομένων και των κάτωθι περί αύξησης εισοδήματος ανάλογα με την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτο σε περίπτωση leasing? Πηγή: http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.car&id=157228 Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για financial leasing ή και operational leasing (χρονομίσθωση)??? Δηλαδή, αν αγοράσω το όχημα ΧΧΧΧΧΧ 1.4 σαν ιδιώτης τοις μετρητοίς τότε εκπίπτει το 70% από τη φορολογική μου δήλωση (το ποσό αυτό το περνάμε ως πάγιο έξοδο το οποίο το αποσβένουμε με ποσοστό μέχρι 15% κάθε χρόνο). π.χ. αξία 32.000,00€ τότε 32000*70%=22400 άρα 15%*22400=3360 το χρόνο για 6 χρόνια και 2240 ευρώ τον έβδομο χρόνο. χωρίς καμία επιβάρυνση παραπάνω στο εισόδημά μου. Σωστά?
  5. Στη Πάτρα πότε θα έχουμε την ευχαρίστηση να παρακολουθήσουμε ένα τέτοιο σεμινάριο??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.