Μετάβαση στο περιεχόμενο

chrkyr

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chrkyr

  1. Παιδια ειμαι καινουριος μηχανικος οποτε η εμπειρια μου ειναι ελαχιστη. Θελω να μοντελοποιησω μια μεταλλικη κυκλικη βιομηχανικη καμιναδα 60μ και διαμετρου 4.20μ οπου στο πανω μερος της θα εχει ενα damper και στη βαση της ενα κεφαλοδεσμο σκυροδεματος οπου θα συγκεντρόνωνται 9 πασσαλοι. Δεν εχω ιδεα απο που να ξεκινησω. Το μονο που εχω μοντελοποιησει μεχρι τωρα ειναι συνηθη κτιρια. Δεν ξερω ουτε πως μπορω να μοντελοποιησω το damper στην κορυφη της καμιναδας ουτε πως να διαστασιολογησω την πλακα σκυροδεματος στη βαση της (μεχρι τωρα εχω μαθει πως να διαστασιολογω την πλακα θεμελιωσης οταν τα φορτια ειναι συγκεντρωμενα απο τα υποστυλωματα). Ειμαι σε φαση αναζητησης των παντων. Προσπαθω να βρω πληροφοριες για καμιναδες στους ευρωκωδικες αλλα προς το παρων δεν εχω βρει τπτ, τι φορτια πρεπει να του βαλω κ πως θα γινει γενικα η ολη μοντελοποιηση. Οποτε η οποιαδηποτε πληροφορια μπορει να ειναι χρησιμη. Το προγραμμα που θα χρησιμοποιηθει θα ειναι το SAP2000. Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει οσο το δυνατον γρηγοροτερα.
  2. Παιδια ειμαι καινουριος μηχανικος οποτε η εμπειρια μου ειναι ελαχιστη. Θελω να μοντελοποιησω μια μεταλλικη κυκλικη βιομηχανικη καμιναδα 60μ και διαμετρου 4.20μ οπου στο πανω μερος της θα εχει ενα damper και στη βαση της ενα κεφαλοδεσμο σκυροδεματος οπου θα συγκεντρόνωνται 9 πασσαλοι. Δεν εχω ιδεα απο που να ξεκινησω. Το μονο που εχω μοντελοποιησει μεχρι τωρα ειναι συνηθη κτιρια. Δεν ξερω ουτε πως μπορω να μοντελοποιησω το damper στην κορυφη της καμιναδας ουτε πως να διαστασιολογησω την πλακα σκυροδεματος στη βαση της (μεχρι τωρα εχω μαθει πως να διαστασιολογω την πλακα θεμελιωσης οταν τα φορτια ειναι συγκεντρωμενα απο τα υποστυλωματα). Ειμαι σε φαση αναζητησης των παντων. Προσπαθω να βρω πληροφοριες για καμιναδες στους ευρωκωδικες αλλα προς το παρων δεν εχω βρει τπτ, τι φορτια πρεπει να του βαλω κ πως θα γινει γενικα η ολη μοντελοποιηση. Οποτε η οποιαδηποτε πληροφορια μπορει να ειναι χρησιμη. Το προγραμμα που θα χρησιμοποιηθει θα ειναι το SAP2000. Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει οσο το δυνατον γρηγοροτερα. Συνάδελφε αν είσαι ήδη μηχανικός γράψε την ειδικότητά σου. Επίσης, μην γράφεις τίτλους με κεφαλαία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης edit: Επίσης, βλέπω το έχεις διπλοποστάρει κιόλας στα στατικά (σωστότερο). Επομένως, το παρόν θα διαγραφεί...
  3. Παιδια μπορω να κανω μια ερωτηση? Ξερει κανενας πως μπορω να κανω προσομοιωση ολοκληρης κατασκευης με πλακες και τοιχωματα με ANSYS? Το πιο κοντινο tutorial που εχω βρει ειναι ενα 2D πλαισιο.
  4. chrkyr

    ANSYS

    Υπαρχει κανενας που να ξερει πως μπορω να προσομοιωσω ολοκληρο κτηριο με το ANSYS? Αν υπαρχει δηλ κανενα tutorial για προσομοιωση πλαισιων σε 3 διαστασεις? Επισης αν μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να προσομοιωσω στην ηδη υπαρχουσα κατασκευη μου εσωτερικους τοιχους (non structural partitions)?
  5. κατ αρχας στο διδακτορικο πληρωνεσαι και ειδικα στην ευρωπη πληρωνεσαι αρκετα καλα. το θεμα μου ειναι οτι πολλα πανεπιστημια στο εξωτερικο αν και εχουν αρκετα καλα rankings στην πραγματικοτητα εχουν χαμηλοτερο επιπεδο απο τα ελληνικα πανεπιστημια στα αντισεισμικα. Και το 2ο που με ανησυχει ειναι αν εχω να κερδισω τπτ με το διδακτορικο. Δλδ αν δουλευοντας 4 χρονια σε μια εταιρεια σχετικη με ενισχυσεις εχω να κερδισω παραπανω πραγματα.
  6. Θελω να ασχοληθω με τις ενισχυσεις-επισκευες. Εχω πτυχιο πολ. μηχ. απο πατρα και μεταπτυχιακο στο Sheffield στο structural engineering. Ποια θα ηταν καλυτερη επιλογη? 1) Διδακτορικο στην Ελλαδα στον συγκεκριμενο τομεα 2) Διδακτορικο στην ευρωπη 3) Ευρεση δουλειας σε καποια εταιρεια σχετικη με ενισχυσεις-επισκευες Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει ας απαντησει
  7. Καλησπερα σε ολους. Εχω κατι αποριες σχετικα με το SAP2000 για 2γραμμικη αναλυση.Εχω υπολιγισει θu,θy,Mu συμφωνα με ΚΑΝ.ΕΠΕ. και θελω να δημιουργησω πλαστικες αρθρωσεις σε καθε μελος του φορεα και να δωσω σε αυτα τα μελη αυτες τις τιμες (θu,θy,Mu).Δηλαδη να δωσω σε καθε πλατικη αρθρωση ενα διαγραμμα Μ-θ μεχρι την αστοχια του μελους.Μπορει να μου απαντησει καποιος αν ξερει?
  8. Καλησπερα, θέλω να μου απαντησει καποιος αν ξερει σε ποιο πανεπιστημιο να παω για μεταπτυχιακο στο Structural Engineering. Εννοω ποιο μετραει καλυτερα απο θεμα ονοματος ή για να βρω δουλεια μετα: 1) Manchester, 2) Cardiff, 3) Sheffield. Αυτα τα πανεπιστημια μου εχουν κανει conditional offer
  9. εχω κοιτάξει για imperial,manchester και ucl αλλά δεν έχω δώσει ακόμη ούτε toefl ούτε proficiency.θα βγάλω θαθμό πτυχίου 6.8 και δεν ξέρω αν αυτά τα πανεπιστήμια έχουν κάποιον περιορισμό ούτε πότε να κάνω την αίτηση.το toefl θα το δώσω σε κανένα 2μηνο.
  10. Παρακαλώ αν μπορείτε απαντηστε αν γνωρίζετε είμαι φοιτητής στους πολητικούς μηχανικούς στην Πάτρα και λογικά μετά από την εξεταστική του Φεβρουαρίου θα έχω τελειώσει τα μαθήματα και θα έχει μείνει μόνο η διπλωματική.Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην Αγγλία αλλά δεν ξέρω πού και πότε πρέπει να κάνω τα χαρτιά μου.Επίσης θα δώσω για proficiency τον Μάιο.Μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου χωρίς να έχω πάρει πτυχίο και proficiency όταν θα έχω κάνει την αίτηση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.