Μετάβαση στο περιεχόμενο

VASKBOT

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

VASKBOT's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πήρα τηλέφωνο την Ο.Κ.Κ και μιλησα με την κ. Γαρδίκη. Μου είπε 1) ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εγκυκλιος για παραταση, 2) θα υπάρξει αφού το είπαν ... τα κανάλια 3) οταν βγεί θα έχει αναδρομική ισχύ (κανάλια πάλι)
  2. TAZIO ρωτα στο κατα τοπους κτηματολογικο γραφείο, το καθενα εχει το χαβα του, μάλλον μεταφράζουν την απόκλιση σε ποσοστο αποκλισης αντικειμενικης αξιας και για αυτο υπάρχουν διαφοροποιησεις στα διαφορα κτηματολογια, π.χ στη Νικαια- κορυδαλλό είναι περίπου 7 μ2.
  3. κατ' αρχην ss_sk εάν εχεις ημιυπαίθριο χώρο με άνοιγμα 3,00 μ και ... βάθος 5.00 μ τότε τα τρία πρώτα μέτρα βάθους λογίζονται ώς ημιυπαίθριος, τα υπόλοιπα 2 μετράνε στο συντελεστη δομησης. Γενικά τώρα τηρόντας το γραμμα του νόμου εάν έχω στα όρια του Η/Χ τοιχο πάχους 20 εκ. και στη γωνία του κολώνα 40 Χ 40 τότε ναι μεν η ζώνη των 20 επιπλέον εκατοστών πίσω από το υποστύλωμα ΔΕΝ θα μετρησει στο σ.δ αλλά ο Η/Χ θα διατηρεί το "χαρακτηρισμό" του μέχρι βάθους από την έξω πλευρά ίσο με την καθαρή απόσταση μεταξύ τυχόν υποστυλωμάτων στα άκρα του ή υποστυλώματος - τοίχου. Από εκεί και "βαθύτερα" ΜΕΤΡΑ στπ Σ.Δ. αυτα...
  4. Μισό λεπτό συνάδελφοι, το θέμα δεν ειναι τόσο απλό ! Ακόμα και αν η ολη κατασκευή που προτείνεται είναι μέσα από οποιαδήποτε οικοδομική γραμμή : 1) η προσθήκη ημιυπαιθρίου ΜΕΤΡΑ στην κάλυψη, Υπάρχει περιθώριο κάλυψης? 2) μπορεί να γίνει προσθήκη ημιυπαιθρίου σε ποσοστό 20 % επί πραγματοποιούμενου συντελεστή δομησης, γίνεται τωρα προσθήκη? αν οχι το υπάρχον είναι με γοκ 1985 για να προστεθει το 20 % σε ημιυπαίθρο χώρο? ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ με τοσο παχιες "κολώνες" στον ημιυπαίθριο, μετράνε στο συντελεστή δόμησης οι χώροι που είναι ακριβώς πίσω από αυτές... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ολο το εμβαδό του υπό επέμβαση χώρου μετράει στο Σ.Δ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ILIEKATER πιθανον οδευεις σε καραμπινάτο αυθαίρετο και μάλιστα στην πρόσοψη... γιατί να ενισχύεις τη γραφειοκρατία ? αφού λόγω εμπειρίας τουλάχιστο το 80% των αυθαιρέτων καταλήγουν σε αυτοψία ... και πρόστιμα
  5. Λοιπόν συνέδελφοι, και μη, συχνά κατά τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, είναι δυνατό να υπάρχει μιά μικρή απόκλιση από το θεωρητικό εμβαδό ενός γηπέδου, που προκύπτει από απλό πολλαπλασιασμό ή οποιαδήποτε αλλη γεωμετρική μέθοδο. Το ποσοστο αυτό της απόκλισης είναι της τάξης του 2%, αλλά καθορίζεται και από εγκυκλίους (βλέπε κτηματολόγιο) .Π.Χ μπορεί ένα οικόπεδο να φαίνεται 10 Χ 10 ΑΛΛΑ προηγούμενο τοπογραφικό από προγενέστερο π.χ συμβολαιο μεταβίβασης να το αναφέρει οχι 100, αλλά 99,15 μ2. Διαλέγεις λοιπόν πελάτη : 1) αναγραφή τυφλή του ίδιου εμβαδού, ή 2) νέο εμβαδό , με διαστημική ακρόβεια υπολογισμένο : 100 μ2----->ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ πας στο συμβολαιογραφο, και δει τη διαφορα θα σε στειλει εφορία να πληρώσεις διαφορά στον ΤΑΠ και πάει λέγοντας..... Συμπέρασμα : μερικές φορές ο μηχανικός αποφασίζει για το καλό σου, χωρίς να το ξέρεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.