Μετάβαση στο περιεχόμενο

StratosSK

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

StratosSK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατανοητά όσα λέτε. Αν και δεν είμαι έφηβος ( >40 χρονών) ακόμα δεν μπορώ να αποδεχτώ τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η πολεοδομία. Η γυναίκα μου δουλεύει στα δικαστήρια. Σε υπόθεση με θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε οικοδομή ο μηχανικός καταδικάστηκε, στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι είχε πολλές οικοδομές παράλληλα... Σίγουρα αναλαμβάνεται μεγάλη ευθύνη.
  2. Θα πάρει υγρασία ακόμα και αν έχουν περαστεί 3 στρώσεις τσιμεντοειδές με ρητίνη ?
  3. Καλημέρα Σίγουρα χρειάζεται να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος από το κράτος (μέσω των πολεοδομιών) της ποιότητας των μελετών-επιβλέψεων Επίσης είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η καταναλωτική συνείδηση στην Ελλάδα. Μόλις χτες μίλαγα με ένα φίλο (Μηχανικό Η/Υ) που για ένα μερεμέτι επέλεξε τεχνίτη που του ζήτησε 1500 ευρώ όταν ο μέσος όρος του ζήταγε 750. Επέλεξε όχι τον πιο φτηνό αλλά αυτόν που έκανε πιο προσεγμένη εργασία. Ομοίως πολλές φορές για κάποιο ιατρικό πρόβλημα έχω ζητήσει τη γνώμη ιατρών που έχουν πεντάλεπτη επίσκεψη > 100 ευρώ. Πιστεύω στην ελεύθερη αγορά αρκεί το κράτος μέσω της πολεοδομίας να κάνει σωστά τη δουλειά του. Θα θέλατε να υπήρχε ελάχιστη τιμή για την αγορά αυτοκινήτου ? Έστω στα 35000 ευρώ, διότι τα πιο φτηνά είναι πιο επικίνδυνα στους δρόμους και στο κοινωνικό σύνολο (Έχουμε δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους κάθε χρόνο, και αρκετές χιλιάδες νεκρούς). Το κράτος δεν πρέπει να βάζει ελάχιστες τιμές, αλλά προδιαγραφές και να ελέγχει αποτελεσματικά την τήρησή τους.
  4. Δεν είμαι μηχανικός [1], Διάβασα σε αυτό το “νήμα” κάποιες απόψεις που με έκαναν να απαντήσω. Σε μια ελεύθερη αγορά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο όρος “Ελάχιστες Αμοιβές “. Ας κρίνει η αγορά αν ένας μηχανικός θα πάρει 30 ευρώ την ώρα ή 1500 ... Τί την θέλετε την “Ελάχιστη αμοιβή”? Όποιος είναι ικανός να απαιτήσει τη τιμή που πιστεύει ότι αξίζει η εργασία του. Αυτά είναι στρεβλώσεις της ελεύθερης αγοράς. Υπάρχει ο όρος “Ελάχιστες Αμοιβές “ κυρίως για να εισπράττει χρήματα η Εφορία και το κράτος και γιατί το lobby των μηχανικών στη βουλή των Ελλήνων είναι αρκετά ισχυρό. [1] Είμαι Φυσικός με διδακτορικό στη Φυσική υψηλών Ενεργειών
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.