Μετάβαση στο περιεχόμενο

M.Nicolaou

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

M.Nicolaou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Έψαξα την οδηγία 96/61 IPPC και μάλιστα από το ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν εκδοθεί για τον κλάδο τροφίμων ΒΔΤ (έλαια). Μέσα από τις ΒΔΤ μπορεί να συνάγει κανείς μια πρώτη ιδέα για τα παραγόμενα απόβλητα από τα πυρηνελαιουργεία. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα συμβατικά πυρηνελαιουργεία (θερμικά) επεξεργάζονται τα απόβλητα των τριφασικών ελαιουργείων και τα φυγοκεντρικά πυρηνελαιουργεία (μονάδες repasso) τα απόβλητα των διφασικών ελαιουργείων. Από το 2000 που βρήκα αναφορές και καταγραφές μέχρι σήμερα αναρωτιέμαι έχει γίνει πρόοδος στο τομέα των διφασικών ελαιουργείων και των φυγοκεντρικών πυρηνελαιουργείων?
  2. Καλημέρα, θα ήθελα μια βοήθεια στην καταγραφή των αποβλήτων που μπορεί να έχει ένα πυρηνελουργείο που επεξεργάζεται απόβλητα διφασικού και τριφασικού ελαιουργείου. Ευχαριστώ εκτ ων προτέρων..
  3. Ο νόμος πλαίσιο είναι η Υγειονομική Διάταξη Ειβ 221/1965 περί διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων η οποία σε γενικές γραμμές ορίζει την απαιτούμενη ποιότητα των αποβλήτων ανάλογα με τον αποδέκτη (επιφανειακά νερά, υπόγεια κτλ) και συναφή θέματα Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι στο άρθρο 14 της υγειον. διάταξης το οποίο και κάνει λόγο για την Άδεια Διάθεσης και τη Μελέτη Επεξεργασίας και Διάθεσης Προσοχή: αν τα υγρά απόβλητα της επιχείρησης έχουν επικίνδυνες ουσίες (σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων, Παράρτημα Ι, της ΚΥΑ 13588/725/2006) η Άδεια Διάθεσης αντικαθίσταται από Άδεια Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων σύμφωνα με το άρθρο της ίδιας ΚΥΑ (13588/725/2006), δλδ με λίγα λόγια η δραστηριότητα αδειοδοτείται με τη νομοθεσία περί Επικινδύνων Αποβλήτων Όπως θα διαπιστώσεις από το άρθρο 14 αν κάνεις απόθεση σε επιφανειακό αποδέκτη αρχικά εκδίδεται μια Προσωρινή Άδεια και μετά την ολοκλήρωση η Οριστική Άδεια Διάθεσης από την οικεία Νομαρχία. Αν διαθέτεις υπεδάφια σε στεγανή δεξαμενή (βόθρο) η άδεια εκδίδεται από την πολεοδομία. Η μελέτη σε κάθε περίπτωση περιγράφει τον τύπο επεξεργασίας των αποβλήτων - δλδ είναι μια τεχνική περιγραφή του Συστήματος Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων καθώς και του ελέγχου απόδοσης του συστήματος Τέλος έχω την αίσθηση ότι η εγκύκλιος ΥΜ 2985/1991 του Υπουργείου Υγείας δίνει οδηγίες για την εφαρμογή της Υγειον. Διάταξης του 65 (αν ισχύει ακόμα....)
  4. Καλημέρα, πρέπει καταρχήν να διερευνήσεις αν το λατομείο έχει ΜΠΕ και εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους: 1. Αν έχει ήδη τότε εξετάζεις αν προβλέπονται στους Π.Ο. οι εργασίες εξόρυξης για χρήση σε έργα (δανειοθάλαμος). Αν όχι τότε μπορείς να κάνεις τροποποιήση Π.Ο. (άρθρο 13 της ΚΥΑ 11014/2003) 2. Αν το λατομείο είναι νέο τότε η κατάταξη του γίνεται βάσει της 15393/2002 ομάδα 4 - εξορυκτικά Σε περίπτωση που το λατομείο είναι συνοδό ενός μεγαλύτερου έργου τότε συμπαρασύρεται και αδειοδοτείται με το κυρίως έργο (βλέπε και παρατηρήσεις στον πίνακα της ομάδας 4). Με πάσα επιφύλαξη...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.