Μετάβαση στο περιεχόμενο

Leon_216

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. σε ευχαριστώ.. αλλά γιατί δεν είναι πρώτου βαθμού;
  2. Μπορεί ένας μηχανικός να δώσει βεβαίωση (για να γίνει ένα συμβόλαιο) σε ένα ακίνητο που ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας του? Υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είναι πρώτου βαθμού συγγενείς; Ευχαριστώ
  3. Οικοπεδο στη νικητη χαλκιδικης , σε αποσταση κατω των 500 μετρων απο τον αιγιαλο . Ανηκει σε ευρυτερο Ο.Τ. που ειναι υπο πραξη εφαρμογης .Προσφατα υπηρξε αποφαση του δημοτικου συμβουλιου που ενεκρινε το περασμα ενος δρομου απο το ανω ο.τ. Τωρα απο την περιφερεια κ την πολεοδομια λενε πως λογω της αποστασης πρεπει να παει για Π.Δ στο υπουργειο κατω λογω της αποστασης απο τον αιγιαλο. Α)Iσχυει ακομα αυτο ή αλλαξε με τον καλλικρατη κ παει η αρμοδιοτητα στην ενισχυμενη περιφερεια??κ αν ναι ξερει με ποια εγκυκλιο ή φεκ??αν εξακολουθει να ειναι το υπουργειο ποσος χρονος θελει περιπου για να ολοκληρωθει η διαδικασια αυτη?? Β)τελος μπορει να βγαλει αδεια ως μη εμποδιζοντας το δικο του οικοπεδο την ολοκληρωση της πραξης εφαρμογης , δηλαδη το περασμα του δρομου , καθως αυτος δεν περναει μεσα απο το δικο του οικοπεδο αλλα απο την πανω πλευρα!!αν ναι υπαρχει καποιο συγκεκριμενο νομοθετικο διαταγμα , εγκυκλιος ή υπουργικη αποφαση???σημειωτεον οτι δεν υπαρχουν δημοσια κτηματα μεσα στο συγκεκριμενο Ο.Τ.
  4. βεβαίωση οικοδομησιμότητας ποιος την δίνει η πολεοδομία?η νομαρχία? αν έχει κυρωθεί το γίνεται?
  5. καλημέρα! Θέλω να ρωτήσω το εξής: Οταν ένα οικοδομικό τετράγωνο έχει μπεί σε π΄ραξη εφαρμογής και εκκρεμεί να γίνει (καθυστερεί), μπορεί να δωθεί άδεια ανέγερσης σε ένα μόνο οικόπεδο από όλο το Ο.Τ...ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα .Ξανακάνω post αυτό το topic γιατί δεν έλαβα απάντηση...θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να μετατρέψω ένα γκαράζ σε μαραγκούδικο? Όπως καταλαβαίνω χρειάζεται μια άδεια αλλαγή χρήσης...μπορεί αυτό να γίνει αν έχω εξαντλήσει όλο το συντελεστή δόμησης που δικαιούμαι? Αν όχι, μπορώ με το νόμο 4014/2011 να πω ότι αιτούμαι να αλλάξω χρήση στο γκαράζ μου? ή πρέπει να πω ότι η αλλαγή χρήσης έγινε και καλά πιο παλιά? ο μηχανικός που θα υπογράψει σε αυτή τη περίπτωση τι κινδύνους διατρέχει? και πόσο κοστίζει μια τέτοια διαδικασία χωρίς την αμοιβή μηχανικού?(τιμή ζώνης 1100ευρώ, 50μ² προς αλλαγή χρήσης,αριθμός λοιπόν παραβάσεων=0,οικοδομική άδεια =ναι, και είναι εντός πόλεως)..Ευχαριστώ πολύ.
  7. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να μετατρέψω ένα γκαράζ σε μαραγκούδικο? Όπως καταλαβαίνω χρειάζεται μια άδεια αλλαγή χρήσης...μπορεί αυτό να γίνει αν έχω εξαντλήσει όλο το συντελεστή δόμησης που δικαιούμαι? Αν όχι, μπορώ με το νόμο 4014/2011 να πω ότι αιτούμαι να αλλάξω χρήση στο γκαράζ μου? ή πρέπει να πω ότι η αλλαγή χρήσης έγινε και καλά πιο παλιά? ο μηχανικός που θα υπογράψει σε αυτή τη περίπτωση τι κινδύνους διατρέχει? και πόσο κοστίζει μια τέτοια διαδικασία χωρίς την αμοιβή μηχανικού?(τιμή ζώνης 1100ευρώ, 50μ² προς αλλαγή χρήσης,αριθμός λοιπόν παραβάσεων=0,οικοδομική άδεια =ναι, και είναι εντός πόλεως)..Ευχαριστώ πολύ.
  8. δηλαδη εννοειται οτι δεν απαιτειται εκδοση αδειασ σε περιπτωση που τα καταστηματα παραμεινουν ωσ εχουν. το μονο που θα κανει ο μηχανικοσ ειναι να ζητησει απο την πολεοδομια μια βεβαιωση κυριασ χρησησ (τα δικαιολογητικα ειναι το στελεχοσ τησ αδειασ και κατοψεισ του χωρου?) και μετα εφοσον λαβει την βεβαιωση θα μπορει ο ιδιοκτητησ να ανοιξει κανονικα το καταστημα του. ποσο κοστιζει μια τετοια διαδικασια? ευχαριστω!
  9. θα ηθελα να ρωτησω τι απαιτειται για να ανοιξω ενα μαγαζι σε ιδιοκτητο χωρο στο ισογειο, το οποιο θα ειναι χοντρικο εμποριο (ειδη υγιεινησ- χαρτικα- οσπρια). η τωρινη χρηση οπωσ φαινεται στην εγκεκριμενη κατοψη τησ πολεοδομιασ ειναι καταστημα..ρωτησα καποιουσ μηχανικουσ και μου ειπανε οτι θελει αδεια για χρηση υγιεινομικου ενδιαφεροντοσ...ισχυει? ποσο κοστιζει μια τετοια διαδικασια? τα καταστηματα ειναι δυο..50 και 60 μ² αντιστοιχα...
  10. θελω να ρωτησω πως πληρωνονται τα προστιμα... δηλαδη εγω που τακτοποιησα ενα παταρι και ειναι αρκετα μεγαλο και θέλω να το δωσω εφάπαξ το ποσο αυτό πρέπει να το πληρώσω πριν τις 28 Απριλίου 2011? αν διαλεξω να το δωσω με δόσεις ισχύει κάτι διαφορετικό?
  11. θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το φεμ και το εντυπο τσμεδε...εγω εκανα ατυπη δωρεα στον πατερα μου την αμοιβη μου δηλ τα 286,01 ευρω....πρεπει να πληρωσω φεμ και εντυπο τσμεδε??.....ακομα τακτοποίησα και εναν ημιυπαιθριο που εχω στο ονομα μου ως μηχανικος..πρεπει να πληρωσω φεμ και τσμεδε ? ευχαριστω..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.