Μετάβαση στο περιεχόμενο

bt.architecture

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bt.architecture's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ειναι διαφορετικό το όριο με το δίπλα διαμέρισμα σε σχήμα, όχι μια απλή μετατόπιση λίγων εκατοστών και ίσως να έχω και διαφορά με τον κοινόχρηστο.Λέω ίσως γιατι το μικροφιλμ δεν έχει διαστάσεις. Επίσης εγω κάνω εμβαδομέτρηση και το διαμέρισμα είναι 24τ.μ. και στο συμβόλαιο 30,30τ.μ. Εγώ δεν έχω δώσει βεβαίωση. Ο προηγούμενος μηχανικός έχει δόσει τη βεβαίωση που συνοδεύει τη ρύθμιση του.
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια η οποία αφορά σε μια βεβαίωση που πρέπει να εκδόσω. Εκανα αυτοψία σε πολυκατοικία του 1964. Τα σχέδια κάτοψης είναι μικροφίλμ και συνεπώς όχι ευανάγνωστα. Διαπιστώνω όμως διαφορετική διαμερισμάτωση. Ανακάλυψα πως το 2012 είχε γίνει ρύθμιση για το εν λόγω διαμέρισμα για αλλαγή χρήσης και δεν γίνεται καμία αναφορά σε διαφορετική διαμερισματώση. Το σχέδιο της σύστασης απεικονίζει την υφιστάμενη κατάσταση. Εγώ πως συνεχίζω; Σας ευχαριστώ πολύ!
  3. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η καλυπτόμενη επιφάνεια μου είναι 148, οπότε το 5% = 7,4τμ. Συνεπώς από το δώμα μπορεί να πάρει μόνο τα 12τμ. που είναι και τα ελάχιστα. Στην κάτοψη του τελευταίου ορόφου το εμβαδό της σκάλας προσμετράται στον όροφο?
  4. Καλησπέρα. θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου έμπειρου μηχανικού. Σε πολυκατοικία του 1977 κάνω ανασύσταση φακέλου. Το ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου είναι 0.85 και ο συντελεστής δόμησης 2.38. Στο στέλεχος αδείας που έχω η κτισμένη επιφάνεια είναι 393 τμ. Βάσει του σ.δ. η δόμηση έπρεπε να είναι 371.78τμ. Έχω υπόλοιπο 21.22 τμ. Εάν προσθέσω και τα 12τμ που επιτρέπονται στο δώμα μου απομένουν 9.22τμ να δικαιλογήσω. Σε μια κάτοψη συμβολαιογραφική ο μηχανικός αναφέρει πως προσθέτει στα τ,μ του τελευταίου ορόφου 16.10 τμ τα οποία αντιστοιχούν στο κουβούκλιο. (αναφέρει βάσει 127/1976 γνωμοδοτήσεως του Συμβ. Δημ. Εργων). Έχω επισκεφτεί δύο φορές την πολεοδομία και άκρη δεν έχω βγάλει. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων....
  5. Δια της εις άτοπον απαγωγής κατέληξα ότι θα το βάλω στην κατηγορία 2. Αφού ούτε στις περιπτώσεις 1-7 περιπτώσεις της κατηγορίας 1 ανήκουν, ούτε αλλαγή χρήσης είναι σύμφωνα με τον νόμο 4014, θα το βάλω στην κατηγορία 2. Και βλέπουμε...
  6. Από βοηθητικός χώρος γίνεται χώρος κύριας χρήσης. Γι' αυτό υπάρχει και υπέρβαση δόμησης. οπότε? Από την οδηγία του ΤΕΕ δεν μπορώ να καταλάβω που πάει.
  7. Σε κτίριο κατοικίας, το υπόγειο γίνεται χώρος κύριας χρήσης. Αυτό σύμφωνα με τον 4014 δεν θεωρείται αλλαγή χρήσης. Σε ποια κατηγορία Δελτίου δομική τρωτότητας πάει? 2 ή 3? Επίσης μπορούμε πλέον να τα υποβάλλουμε ή περιμένουμε νέες οδηγίες?
  8. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πόσα θα ήταν λογικό να ζητήσω για μια άδεια λειτουργίας καθαριστηρίου? Δεν έχω αναλάβει ξανά άδεια λειτουργίας καταστήματος και δεν ξέρω σε τι επίπεδα κινούνται οι τιμές στην αγορά. Θέλω να είμαι δίκαιη και σωστή με τον πελάτη μου.
  9. Σας ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Είμαι αρχιτέκτονας. Τη στατική επάρκεια δεν μπορώ να την υπογράψω εγώ μαζί με τον πολ. μηχ, που συνεργάζομαι? Βρήκα τον Ν. 158β/3-2-12. Γνωρίζετε μήπως από που παίρνω την απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων που αναφέρει? Επίσης μιας και δεν έχω ασχοληθεί ξανά με ανάλογο θέμα, ποια αμοιβή θεωρείτε λογική για μια άδεια λειτουργίας? Η μηχανολόγος για την πυρασφάλεια μου ζήτησε 400ευρώ+ΦΠΑ.
  10. Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας για ένα θέμα που δεν γνωρίζω καθόλου. Πελάτης μου, ιδιοκτήτης καθαριστηρίου, ζητάει να μετακομίσει την επιχείρηση του σε άλλο κατάστημα. θέλει άδεια λειτουργίας. Η άδεια δίνεται από τον δήμο? Τι χαρτιά και μελέτες θα χρειαστούν? Χρειάζεται μηχανολόγος? θα πάω αύριο μια βόλτα από την Πολεοδομία μήπως και με κατατοπίσουν, αλλά αν κάποιος το έχει ξανακάνει θα με βοηθούσαν μερικές κατευθύνσεις. Ευχαριστώ!!!
  11. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω άδεια βαφής όψεων κτιρίου, γνωρίζεται εάν χρειάζεται να κάνω πίνακα ΕΚΚΟ για να πάρω την άδεια;
  12. Καλησπέρα!!! Πελάτης μου, που του είχα τακτοποιήσει υπόγειο με τον 3843/10, θέλει να μπει στις διατάξεις του 4014/11. Η αμοιβή που του ζητάω ποια είναι? Για τον έναν νόμο με πλήρωσε 300ευρώ, πόσο να του ζητήσω για τον νέο; Θέλω να είμαι δίκαιη μαζί του...
  13. Έχω έναν χώρο στο δώμα. ανοιχτό, ο οποίος στεγάζεται με ξύλινη στέγη, η οποία στηρίζεται πάνω σε 4 υποστηλώματα ξύλινα Έχω υπολογίσει τα εξής: 1. Ξύλινος σκελετός στέγης αυτοφερόμενος 18,20μ² 2. Επικεράμωση με κολυμπητά κεραμίδια 18,20μ² 3. Πέργκολα από εγχώρια ξυλεία για τα υποστηλώματα, όπου υπολόγισα τον όγκο των υποστηλωμάτων... 0,07μ³. Είμαι καθόλου μέσα?
  14. Και εγώ την ίδια απορία με τη renaL έχω. Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος ας μας βοηθήσει...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.