Μετάβαση στο περιεχόμενο

KarPan

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by KarPan

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την παράθεση της εμπειρίας σου. Οι ενδοιασμοί μου ωστόσο δεν αφορούν στην αντοχή του υλικού στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα όπως πολύ σωστά είπες με την τοποθέτηση βεργών inox (είτε στατικά σε κάποιο σημείο του πάγκου, είτε δυναμικά σε κάποιο αποσπώμενο κομμάτι corian). Αφορούν στην μεσό(μάκρο)πρόθεσμη αντοχή και διατήρηση της ποιότητας αυτού που βλέπεις την στιγμή της αγοράς/τοποθέτησης. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ωστόσο, για το corian το ξέρεις αυτό αντικειμενικά της στιγμή της αγοράς. Είναι το βασικό του "μειονέκτημα" και δεν το κρύβουν ακόμα και οι επίσημοι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι. Αυτό που ενδεχομένως κρύβουν είναι η συμπεριφορά του σε συνάρτηση με τον χρόνο και με μια μέση χρήση (όχι ακραίες καταστάσεις). Σε αυτό το ερώτημα ψάχνω απάντηση.
  2. Ξέχασα να αναφέρω ότι μίλησα με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Dupont (η Αμερικάνικη εταιρία που παράγει το Corian) στην Ελλάδα και μου είπε ότι για κουζίνα καλύτερα να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα του Corian. Ειλικρινά είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί για ένα υλικό που είναι state of the art (Corian) και προτιμάται στους πλέον απαιτητικούς χώρους (Νοσοκομεία, μικροβιολογικά εργαστήρια κλπ) και συν τοις άλλοις είναι ακριβό, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη προσέγγιση. Δεν θέλω να δώσω μια περιουσία και να χρειαστεί σε λίγα χρόνια να την ξαναδώσω.
  3. Καλησπέρα σας. Φέρνω ξανά στο προσκήνιο αυτή την συζήτηση γιατί αυτή την περίοδο φτιάχνουμε την κουζίνα και έχω μπερδευτεί από πολύ έως πάρα πολύ με τις επιλογές που υπάρχουν αλλά και τις γνώμες που παίζουν. Σε αυτό που θέλω επιχειρήματα είναι το εξής: Γιατί να βάλω corian και να μην βάλω χαλαζία και αμφίδρομα. Τον γρανίτη τον έχω αποκλείσει. Επίσης έχω αποκλείσει λύσεις βακελίτη κλπ. Είμασταν στο τσακ για το corian έως ότου είχαμε μια συζήτηση με έναν επαγγελματία και μας είπε να αποφύγουμε το corian παρά των πλεονεκτημάτων του (έλλειψη αρμών, συντηρισιμότητα, υγιεινή κλπ) γιατί σε ~5 χρόνια θα θέλουμε καινούρια κουζίνα (χάνει το χρώμα του εύκολα και καταλήγει να φαίνεται πλαστικό, είναι ευαίσθητο σε χαρακιές κλπ). Η αλήθεια είναι ότι για το μόνο υλικό που δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό είναι ο χαλαζίας. Περιμένω να μην μπερδευτώ και αλλό μετά τις πιθανές απαντήσεις σας Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.