Μετάβαση στο περιεχόμενο

viks

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

viks's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια χρήση αναφέρεται η κατηγορία "Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων" που αναγράφεται στην τοτεε1. Έχω την περίπτωση ενεργειακής επιθεώρησης σε κυλικείο (αυτοτελές κτίριο) εντός του οποίου υπάρχει χώρος παρασκευαστηρίου (όπως αναφέρεται στα σχέδια) δλδ χώρος που ετοιμάζουν κρύα σάντουιτς, καφέδες κλπ. Η ερώτηση είναι η εξής: - Το κυλικείο το βάζω στη χρήση εστιατόρια? Η μήπως στο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων? - Δεδομένου ότι θα κάνω καινούρια ζώνη για χρήση λουτρών, πρέπει να κάνω κάτι αντίστοιχο και για το παρασκευαστήριο ή απλά την εντάσσω στη ζώνη του κυλικείου δεδομένου ότι ο όγκος είναι μικρότερος του 10% του συνόλου του κτιρίου? Και αν το κάνω αυτό μπορεί το παρασκευαστήριο να ενταχθεί σε ζώνη με χρήση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ή καλύτερα να χαρακτηρίσω όλο το κυλικείο ως εστιατόριο? Για να σας προλάβω, όλα έχουν το ίδιο σύστημα θέρμανσης κλιματισμού κ αερισμού... Ευχαριστώ πολύ!
  2. Υπάρχει εξώπορτα που χωρίζει το κλιμακοστάσιο από έξω αλλά δεν υπάρχει πόρτα που να διαχωρίζει το κλιμακοστάσιο από το σπίτι, είναι σαν να ανοίγεις την εξώπορτα και να μπαίνεις στο σπίτι κανονικά όπως και σε μια μεζονέτα. Δηλαδή η σκάλα είναι ανοικτό κομμάτι του σπιτιού που θερμαίνεται και όχι ένας κλειστός ΜΘΧ. Εμένα η απορία μου έχει να κάνει πιο πολύ με την αποθήκη που είναι δίπλα στη σκάλα και εκετείνεται κάτω από το σπίτι, νομίζω ότι θεωρείται κάτι σαν ημιόροφος ή πατάρι δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο και δεν ξέρω 1. Αν μετράει στα τετραγωνικά 2. Αν πρέπει να την ορίσω ως ΜΘΧ του σπιτιού και να την περιγράψω κανονικά ή να βάλω απλά ότι το τμήμα δαπέδου του σπιτιού που έρχεται σε επαφή με αυτή έχει το αντίστοιχο U για δάπεδα σε επαφή με ΜΘΧ από τις ΤΟΤΕΕ και να μην την περιγράψω καθόλου.
  3. Ευχαριστώ πολύ nzerman για την απάντηση, για την υποχρέωση ή μη του επιθεωρητή το διαβάζω σε διάφορα sites ενεργειακών επιθεωρητών κλπ αλλά δε μου φαινόταν και πολύ βάσιμο κ είπα να κάνω μια ερώτηση. Για το ΜΘΧ τώρα, είναι μπερδεμένο καθώς πρόκειται για ένα κτίριο του 1900 που το σπάσανε σε τρία διαμερίσματα. Αυτό που επιθεωρούμε είναι το διαμέρισμα του 1ου ορόφου, στο οποίο φτάνεις από το ισόγειο μέσω ανοικτής σκάλας (αποκλειστικά χρήση της σκάλας από το δικό μας διαμέρισμα). Άρα η σκάλα μπαίνει στο ΠΕΑ καθώς δεν υπάρχει τπτ να τη διαχωρίζει από το υπόλοιπο σπίτι (σα σκάλα μεζονέτας σκέψου το). Ε, δίπλα στη σκάλα υπάρχει μια αποθήκη που μπαίνεις από μια μικρή πορτούλα που δεν την πιάνει εύκολα το μάτι σου αλλά εκτείνεται κάτω από το μισό σπίτι (τούρκικη καταπακτή είπε η ιδιοκτήτρια). Είναι δλδ σαν ημιόροφος μέσα στην ιδιοκτησία μας και δεν ξέρω αν μετράει στα τετραγωνικά.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ΠΕΑ που καταθέτουν οι ιδιοκτήτες στην εφορία σε περίπτωση ενοικίασης. Η περίπτωση είναι η εξής: Τμήμα διατηρητέου κτιρίου έχει κατατμηθεί σε ορόφους και το ΠΕΑ που θα εκδοθεί αφορά σε έναν από αυτούς. Βάσει συμβολαίου ο όροφος που νοικιάζεται είναι 106,00 αλλά με βάση νέα αποτύπωση τα τετραγωνικά βγαίνουν 116,00 αφού έχουν κτίσει ένα μικρό κουζινάκι. Αν το ΠΕΑ αναγράφει 116,00 τμ θα υπάρξει πρόβλημα με την εφορία? Διάβασα ότι δεν είναι υποχρέωση του επιθεωρητή η ακριβής αποτύπωση του προς επιθεώρηση κτιρίου, αυτό αφορά στη διαρρύθμιση αλλά και σε κάποια μικρή απόκλιση των τετραγωνικών? Και κάτι τελευταίο, αν σε επαφή με το τμήμα κτιρίου που καλούμαι να επιθεωρήσω υπάρχει ΜΘΧ (σαν ημιώροφος εντός του σπιτιού) αυτός προστίθεται στο σύνολο των τετραγωνικών? Ο όγκος του είναι μεγαλύτερος από 10% του συνολικού και δε μπορώ να μην τον διαχωρίσω..Σε αυτή την περίπτωση (καθώς ούτε και αυτός δηλώνεται στα τετραγωνικά του σπιτιού) την εφορία την ενδιαφέρει η συνολική ή η θερμαινόμενη επιφάνεια? Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.