Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rann

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Rann

  1. Χρησιμοποιώ τη σχέση: R = (ρ/π l) ln (2l/d) , όπου d = sqrt(4A/π) το ισοδύναμο πάχος του αγωγού γείωσης. Με Α = 40 x 4 mm, είναι d = 14,27 mm, οπότε αντικαθιστώντας πιο πάνω την τιμή αυτή καθώς και l = 34,64 m, προκύπτει R = 7,80 Ω ~ 8 Ω.
  2. Γεια σας συνάδελφοι, Είμαι νέος μηχανικός με μηδενική εμπειρία και αυτήν την εποχή μελετώ την ηλεκτρική εγκατάσταση μιας μικρής πολυκατοικίας. Από το σχέδιο κάτοψης του υπογείου, μετρώ το μήκος του αγωγού θεμελιακής γείωσης και βγαίνει περίπου 35 m. Με ειδική αντίσταση εδάφους 100 Ωm, η τιμή αντίστασης γείωσης βγαίνει κοντά στα 8 Ω. Ερωτήματα: 1. Είναι ικανοποιητική αυτή η τιμή; Σε κάποιο τεχνικό εγχειρίδιο διάβασα ότι αυτή πρέπει να είναι κάτω από 1 Ω - αλλά στα πρότυπα (ΕΛΟΤ 1424) δεν αναφέρεται τίποτε για την τιμή της αντίστασης γείωσης. 2. Πώς μπορεί πρακτικά να μειωθεί; Δηλαδή, ποια άλλη διάταξη μπορώ να προβλέψω που θα συνδέεται παράλληλα με τη θεμελιακή γείωση, ώστε η συνολική αντίσταση γείωσης να μειωθεί; Τι είναι συμφερότερο, ένας ακόμη γειωτής ή βελτιωτικά γειώσεων;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.