Μετάβαση στο περιεχόμενο

gkar

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από gkar

  1. On 27/3/2024 at 10:59 ΠΜ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΗΣ said:

    Απλά τραγική η όλη αντιμετώπιση από την πολιτεία επι του θέματος. Μηδέν ενημέρωση, τελευταία στιγμή έβγαλαν την εγκύκλιο και δεν έχουν μεριμνήσει πως οι χιλιάδες ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων θα κατατάσσεται τουλάχιστον στην μεσαία κατηγορία.

    Επισυνάπτω το έντυπο αξιολόγησης που έφτιαξα, ελπίζω να βοηθήσει.

    ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.docx

    Ευχαριστούμε πολύ! υπάρχει υπόδειγμα και για την "Τεχνική Έκθεση αρμόδιου
    τεχνικού επιστήμονα"?

     

    Πέρα από το πολύ εύστοχο υπόδειγμα έντυπου αξιολόγησης επικυνδυνότητας που ανέβασε ο συνάδελφος, υπάρχει υπόδειγμα και για την "Τεχνική Έκθεση αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα"?

  2. καλημέρα, έκανε κανείς μέχρι τέλους την διαδικασία επιστροφής να μας πει πως πηγε? παντως δεν λεει για επιτοπια αυτοψι απο ΥΔΟΜ, λεει οτι ελεγχουν την υπαγωγή (επι σχεδίων και δικαιολογητικών θεωρώ.. άραγε ελε΄γχουν και την ορθότητα της τιμής ζώνης 2016?

     

  3. On 3/10/2018 at 12:20 ΜΜ, georgegaleos said:

    Εννοείς για να εγγραφείς στο κατάλογο-μητρώο πραγματογνωμόνων ή για να ορίσει το ΤΕΕ πραγματογνώμονα για κάποιο τεχνικό ζήτημά σου που θα αποτελέσει αντικείμενο της πραγματογνωμοσύνης ?

    Το ρωτάω διότι όπως το γράφεις: "πως κάνω αίτηση για πραγματογνώμονα στο ΤΕΕ" και όχι "πως κάνω αίτηση για πραγματογνώμονα(ς) στο ΤΕΕ" μάλλον εννοείς να ορίσει το ΤΕΕ πραγματογνώμονα για κάποιο τεχνικό ζήτημά σου.

    Διευκρίνησέ το αν θες.

    Καλησπέρα, εμενα θα με ενδιεφερε να μαθω πως εγγραφομαι στον κατάλογο-μητρώο πραγματογνωμόνων?

  4. On 11/1/2019 at 1:46 ΜΜ, ppanag said:

    Καλή Χρονιά !!!!

    θέλει κανονική άδεια με όλες τις μελέτες (και στατικά) .... αλλά το βασικότερο είναι το αγροτεμάχιο να είναι οικοδομήσιμο !!!!

    Γιατι να ειναι οικοδομησιμο? αφου το αρ. 107, 5.α. λεει ξεκαθαρα "5. α) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία.......... του παρόντος νόμου .......... επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης." Δεν λεει πουθενα οτι απαιτειται αρτιοτητα.. κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη σημαινει οτι δεν απαιτειται καμια αλλη προυποθεση?

    αν εχεις αλλη πληροφορηση στειλε παρακαλο αρθρο φεκ απο οπου να προκυπτει.

     

    On 22/1/2021 at 3:22 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

    Υπάρχει ειδικό ΦΕΚ. Οπότε δες τι λέει αυτό

    ποιο φεκ παρακαλω?

     

    On 9/3/2021 at 2:23 ΠΜ, borbo said:

    Καλημέρα συνάδελφοι,

    σε διώροφη, ημιτελή οικοδομή στη φάση των τούβλων με οικοδομική άδεια του ετους 1991 μου έχει ζητηθεί να προχωρήσω σε αδειοδότηση για τις εναπομείνασες εργασίες (σοβατίσματα,δαπεδα,χρωματισμοι κλπ.)

    Συντομο ιστορικό:

    • Η οικοδομή ανέγέρθηκε το 1991 με Ο.Α ανέγερσης διωρόφου οικοδομής και παρέμεινε ημιτελής στο στάδιο των τούβλων.
    • Κατόπιν πωλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη ο οποίος προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτου υπογείου κατηγ.4 και υπερβάσεων στους ορόφους κατηγ.4 με τον Ν.4178/13 προκειμένου να το πουλήσει σε νέο ιδιοκτήτη.
    • Ο σημερινός ιδιοκτήτης (τρίτος στη σειρά...) θέλει να αποπερατώσει την ημιτελή οικοδομή δηλαδή το αυθαίρετο υπόγειο και τους ορόφους με τα τακτοποιημένα τμήματα τους.

    Η αδειοδότηση για την παραπάνω αποπεράτωση μπορεί  να γίνει μέσω του e-αδειες με Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές ?

    Σε περίπτωση που ακολουθήσουμε τη διαδικασία Έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές τότε

    1) ποιές επιμέρους περιπτώσεις επιλέγουμε στο σύστημα?339831743_e-.thumb.png.15d28279c7f5ab8327c65e1cae8a8896.png

    2)πώς προκύπτουν οι εισφορές ιδιοκτήτη υπερ Δημοσίου,ΕΦΚΑ - Έντυπο προυπολογισμού έργου που απαιτούνται στα έγγραφα της αίτησης?

    3) Τι θα απαιτηθεί για εργοταξιακή παροχή με δίκτυα κοινής ωφελείας ?

    4) έχω αιτηθεί στον ΕΦΚΑ και έχω λάβει βεβαίωση οτι ο αρχικός ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές που του αντιστοιχούσαν μέχρι το στάδιο που βρίσκεται σήμερα η οικοδομή.Πως θα τακτοποιηθούν οι ασφαλιστικές εκκρεμμότητες που θα προκύψουν στον ΕΦΚΑ για τις εναπομείνασες εργασίες?

     

     

    μπορεις να κανεις ενα Print screen την αρχκιη οθονη που επελξες την "Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές" γιατι δεν την βρισκω σαν κατηγορια..?
     

     

    Αρα γιαπι στα μπετα που προοριζοντα για κατοικια μπορει να αποπερατωθει με αδεια αποπερατωσης αυθαιρετου συμφωνα με το Ν.4495/2017, αρ. 107 παρ. 5 (παρακαλω οποιος διαφωνησει να αναφερει φεκ)

     

    Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

  5. 18 ώρες πριν, Elounda said:

    η πολεοδομια τελικα δεν το εγκρινει. έπειδη ειναι μεσα στην πλαγια αποσταση πρεπει να εχει Δ/4, και ας μην νοειται Δ στα εκτος σχεδιου...

     

    Δεν είναι το πρόβλημα το όριο του οικοπέδου αν αυτό εννοείς @akis73.Ο συνάδελφος έχει στεγαστρο σε επαφή. Αν δεν είναι από το ίδιο υλικό μπορεί να κολλήσει. Αν όχι όμως ,εδώ τώρα είναι η διχογνωμια, πρέπει να αφήσει  δ/4.Οπως όμως είχα γράψει  πως προκύπτει το δ στα εκτος?Απλά δεν έχει καταλάβει ότι εγώ έθεσα τον μόνο περιορισμό το δ/4 όπως ορίζει  ο ορισμός του στεγαστρου @gkar

  6. Έκδοση Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας Νομιμοποίησης σε Στέγαστρο που εκτείνεται από το κτίριο μέχρι το όριο του γηπέδου (καταλαμβάνει την πλάγια απόσταση των 10μ) σε περιοχή εκτός σχεδίου

    Untitled.thumb.jpg.439b13df3eb92ff425f534b08e3ed2b4.jpg

     Κατά τον ΝΟΚ Ν.4067/2012 (όπως ισχύει σήμερα μετά από τροποποιήσεις):
     

    Το Άρθρο 1 παρ 79. ορίζει: Στέγαστρο είναι η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, σε πρόβολο ή επί υποστυλωμάτων, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του. Το στέγαστρο είτε τοποθετείται σε επαφή με μία όψη χωρίς να αποτελεί συνέχεια του φέροντος οργανισμού υπό την προϋπόθεση, ότι είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό είτε απέχει ελάχιστη απόσταση δ/4 από οποιαδήποτε όψη του κτιρίου, χωρίς να ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί.

    Το  Άρθρο 1 παρ. 2 αναφέρει ότι στα εκτός σχεδίου ακίνητα δεν ισχύει το άρθρο 3 του ΝΟΚ (το οποίο δίνει τον ορισμό της απόστασης Δ και δ).

    Το άρθρο 17 παρ. 7.ια. αναφέρει ότι: Επί των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου και εφόσον καλύπτεται η υποχρέωση για φύτευση, σύμφωνα με την παρ. 2 ( η παρ. 2.α και 2.β δεν ισχύουν στα εκτός σχεδίου), επιτρέπονται οι παρακάτω κατασκευές: … ια. Στέγαστρα σε οποιαδήποτε θέση.

    Το άρθρο 17 παρ. 4.στ. το οποίο βάσει άρθρου 1 ισχύει και για εκτός σχεδίου ακίνητα αναφέρει ότι:  «Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται: … και στέγαστρα. Το μέγιστο πλάτος όλων των παραπάνω ισούται με 1/4 Δ ή 1/4 δ.»

    Πλην όμως στον ΝΟΚ στα εκτός σχεδίου ακίνητα δεν ισχύει το άρθρο 3 (το οποίο δίνει τον ορισμό της απόστασης Δ και δ) ούτε το άρθρο 2 παρ. 3 που ορίζει τον ακάλυπτο και υποχρεωτικό ακάλυπτο χώρο οικοπέδου-εντός σχεδίου (και όχι γηπέδου-εκτός σχεδίου). Άρα ο παραπάνω περιορισμός στο μέγιστο πλάτος των στεγάστρων δεν μπορεί να ισχύει σε εκτός σχεδίου

    Πέραν των άνω ακόμη και να θεωρηθεί ότι εν τέλει ισχύει το άρθρο 17 παρ. 4.στ. και για εκτός σχεδίου ακίνητα:  «Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται: … και στέγαστρα. Το μέγιστο πλάτος όλων των παραπάνω ισούται με 1/4 Δ ή 1/4 δ.» στην περίπτωση του εν λόγω ακινήτου πέραν του υποχρεωτικού ακάλυπτου υπάρχει περίσσευμα κάλυψης ώστε το στέγαστρο να μην καταλαμβάνει εμβαδόν υποχρεωτικού ακάλυπτου, άρα το στέγαστρο δεν βρίσκεται «Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου» και άρα δεν εφαρμόζεται το το άρθρο 17 παρ. 4.στ που περιορίζει το πλάτος του.

    Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι για το στέγαστρο της προκειμένης περίπτωσης από τα παραπάνω άρθρα του ΝΟΚ μπορεί να εφαρμοστεί μόνο το Άρθρο 1 παρ 79. Το οποίο ορίζει: Στέγαστρο είναι η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, σε πρόβολο ή επί υποστυλωμάτων, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του. Το στέγαστρο είτε τοποθετείται σε επαφή με μία όψη χωρίς να αποτελεί συνέχεια του φέροντος οργανισμού υπό την προϋπόθεση, ότι είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό είτε απέχει ελάχιστη απόσταση δ/4 από οποιαδήποτε όψη του κτιρίου, χωρίς να ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί. Και δεν ισχύουν άλλοι περιορισμοί για το μέγεθος και την θέση του στο γήπεδο.

    Άρα το εν προκειμένω στέγαστρο που εκτείνεται από το κτίριο μέχρι το όριο του οικοπέδου έχει προϋποθέσεις να νομιμοποιηθεί με ΕΕΜΚ.

    • Like 1
  7. 4 ώρες πριν, akis73 said:

    Ανέβασε ενημερωτικό ότι δεν απαιτείται ΣΑΥ/ΦΑΥ ούτε ικριώματα αφού πρόκειται για άδεια νομιμοποίησης και οι εργασίες ήδη έχουν γίνει.

    Σε ευχαριστώ Άκη. Το σύστημα των αδειών δεν έχει κάπου να βγάζει πρότιμο για την νομιμοποίηση, και αυτό με την αυτοκαταγγελία για να πληρώσεις πρόστιμο ανέγερσης δεν κατάλαβα πως (και αν) γίνεται.. κάποιοι το κάνουν και άλλοι όχι και πληροφορίες σαφής γραπτες για το θεμα δεν βρίσκεις (λες και είναι αστικός μύθος)? 

     

  8. On 5/2/2015 at 1:13 ΜΜ, Athan said:

    Αν ή κατασκευή πληροί τις προϋποθέσεις, άδεια νομιμοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.6 του ΝΟΚ.

    Ξεκίνα από e-poleodomia πληρότητα -> νομιμοποίηση με άρθρο 22 για να δεις από που ξεκινάς...

    τι εννοεις  "e-poleodomia πληρότητα";

  9. Σε ΕΕΜΚ για νομιμοποιηση ψηλου μεταλλικου στεγαστρου νοειται η υποβολη ΣΑΥ/ΦΑΥ με την εννοια οτι οι εργασιες εχουν γινει ηδη και δεν εχει νοημα να προδιαγραψεις τον ασφαλη τροπο να γινουν ενω εγιναν ηδη.. επισης με την ιδια λογικη εχει νοημα να επιλεξεις την χρηση ικριωματων (αφου η κατασκευη εγινε ηδη με αγνωστο τροπο (ανυψωτικο, γερανο, ικριωματα?)?

  10. On 21/1/2021 at 9:57 ΜΜ, Elounda said:

    Ξαναπάμε από την αρχή συγκεντρωτικά (Π@ν@θεμα τους πιά!!!! συνέχεια τα αλλάζουν) για ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ/ΟΙΚΙΣΜΟΥ

    1)ΝΟΚ

    2. (ΕΚΤ) Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, εφαρμόζονται οι ακόλουθες διατάξεις του παρόντος :

    α) το άρθρο 2, εξαιρουμένων των παραγράφων που αναφέρονται στην εντός σχεδίου δόμηση,

    β) οι παρ.4 και 5 (του παρόντος άρθρου),

    γ) το άρθρο 4, (?)

    δ) το άρθρο 5,

    ε) το άρθρο 6,

    στ) η παρ.3 του άρθρου 8,

    ζ) το άρθρο 11 εκτός από την παρ.2 και τις περ. ιγ, ιζ και την περ. ιστ της παρ.6 του άρθρου 11 για το άρθρο 19, η) οι παρ.3 και 4 του άρθρου 12,

    θ) το άρθρο 13,

    ι) το άρθρο 16, εκτός από την περ. γ της παρ.5 και την παρ.6,

    ια) το άρθρο 17 εκτός από τις περ. α, β και στ της παρ.2, την περ. β της παρ.3, τις περ. ζ και ια της παρ.4, την περ. β της παρ.6, τις περ. ιγ και ιζ της παρ.7 και την παρ.8,

    ιβ) η παρ.5 του άρθρου 20,

    ιγ) το άρθρο 21,

    ιδ) το άρθρο 23, ιε) το άρθρο 25,

    ιστ) το άρθρο 26,

    ιζ) οι παρ.2, 5 και 7 (όχι η 7 ;) του άρθρου 27,

    ιη) το άρθρο 28,

    ιθ) τα άρθρα 29 έως 37.

    79. Στέγαστρο είναι η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, σε πρόβολο ή επί υποστυλωμάτων, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του. Το στέγαστρο είτε τοποθετείται σε επαφή με μία όψη χωρίς να αποτελεί συνέχεια του φέροντος οργανισμού υπό την προϋπόθεση, ότι είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό είτε απέχει ελάχιστη απόσταση δ/4 από οποιαδήποτε όψη του κτιρίου, χωρίς να ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί. Επιτρέπονται, κατόπιν γνωμοδότησης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, κάθετα στοιχεία πλήρωσης, αποκλειόμενης της δημιουργίας κλειστού χώρου.

    ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ με τον  4759 το παρακάτω διαγράφηκε από τους ορισμούς:

    89. Υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου είναι ο χώρος που δεν δομείται και παραμένει ακάλυπτος ώστε να μην υπάρχει υπέρβαση της επιτρεπομένης κάλυψης της περιοχής και που διαμορφώνεται με την κατάλληλη φύτευση ώστε να δημιουργείται ευνοϊκό μικροκλίμα, τόσο για το κτίριο όσο και για το οικοδομικό τετράγωνο 

    και ότι έχει να κανει με υποχρεωτικούς ακάλυπτους στο αρθ 17 δεν ισχυεί στα ΕΚΤ ΕΚΤΟΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ !!) στην 4 παράγραφο .Η παρ 7 ια ισχύει και στα εκτός και λέει σε ακάλυπτο χωρο τα στέγαστρα επιτρέπονται σε ελευθερα!!(αφού παραπάνω στον ορισμο λεέι δ/4 από την όψη εδώ γιατί λέει ελεύθερα οέο?)

    Τι άδεια θέλει λοιπόν?->

    Στέγαστρο βγάζεις με ΕΕΜΚ μόνο σε ακάλυπτους χώρους γηπέδου/οικοπέδου .Με επιφύλαξη άρθρο 16 παρ 2 το οποίο με μπερδεύει. Αν καταλαβαίνει κανείς ότι τα στέγαστρα σε όψεις υπάγονται στην παράγραφο αυτή τότε επιτρέπεται και σε στοιχεία κτηρίου η ΕΕΜΚ??? (ας εκφράσει την άποψη του)

    Αρθρ. 29 4495

    λα) στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν.4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ.6ιστ του άρθρου 11 του ν.4067/2012

     

    Και αφού μετά από όλα αυτά και τόσα χρόνια δεν έχουμε βγάλει άκρη ρωτάμε τα εξής:

    Σε εκτός σχεδίου, το στέγαστρο στον ακάλυπτο τοποθετείται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς στα πλάτη του?(δλδ  δεν λαμβάνουμε το αρθρ 17 παρ 4 -στ)

    Αν οχι τοτε ->

    Το Δ-δ σε εκτός είναι σύμφωνα με το άρθρο 3 (δεν ισχύει αυτό στα εκτός!!!!)?

    Μάλλον καταλήγω λοιπόν οτι σε ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ  δεν έχουμε Κανεναν περιορισμό ώς προς την θέση και τις διαστάσεις εκτός του δ/4 από κτήριο  (αριθμητικά πως προκύπτει?) για να είμαστε ασφαλής  και  στο εμβαδόν   Εμβ Στεγ<= Επιτρπε Καλυψη

    Σε εκτος σχεδιου εγω καταληγω στεγαστρο σε επαφη με κτιριο ή οχι Οπου θες και οτι διαστασεις θελεις αν εχεις τοσο υπολοιπο καλυψης, ακομη και σε επαφη με το κτιριο αν ειναι απο αλλο υλικο (δεν ισχυει αυτο που λες  "εκτός του δ/4 από κτήριο"). επισης αν ακουμπαει σε κτιριο δεν θεωρειται οτι κατασκευαστηκαν στοιχεια πληρωσης, ο τοιχος προυπηρχε και δεν ειναι στοιχειο πληρωσης στεγασματος αλλα στοιχειο πληρωσης του κτιριου.

     

     

  11. On 12/1/2021 at 11:50 ΠΜ, sheva said:

    Καλημέρα, βλέπω δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος των στεγάστρων.

     

    Πελάτης μου προτίθεται να κατασκευάσει στέγαστρο ύψους 5μ με διαστάσεις 5χ12=60τμ σε ακάλυπτο οικόπεδο 180τμ.

    Μίλησα με την ΥΔΟΜ αλλά δεν μου μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση αν απαιτείται Μικρής Κλίμακας ή Άδεια Δόμησης. Δεν μου απάντησαν ούτε καν για τις διαστάσεις μου σχετίζονται με το δ και το Δ. Εγώ πιστεύω οτι χρειάζεται ΕΕΔΜΚ, αλλά δεν είμαι σίγουρος λόγω των διαστάσεων του στεγάστρου.

    Μπορείτε να μου πείτε και σεις καμία γνώμη?

    εβγαλες ακρη να μας πεις?

     

  12. On 19/8/2020 at 9:48 ΠΜ, zazeng said:

    Ή αυτό θα κάνεις, για να το βγάλεις και φωτό για τη μικρής κλίμακας ή νομιμοποίηση με μικρής κλίμακας (οπότε το βγάζεις όπως είναι φωτό). Ετοιμάζεις όλα τα έγγραφα και καλείς (αυτοκαταγγέλεσαι δλδ) την πολεοδομία να σας γράψει και την άλλη μέρα (ή την ίδια) εκδίδεις την άδεια. Έτσι πληρώνεις μόνο πρόστιμο ανέγερσης και όχι διατήρησης. Οπότε για να αποφασίσεις πρέπει να δεις αν το κόστος ξηλώματος + επανατοποθέτησης είναι μεγαλύτερο από το πρόστιμο ανέγερσης. Εδώ τελειώνουν τα φώτα μου, νομίζω πάντως υπολογίζεται με αναλυτικό και όχι με μ².

    Αν ήταν προ του 2011 πήγαινε κατ 4 (σαν προ '55;) ή κατ 5;

    Καλησπέρα, τι εννοεις "Νομιμοποιηση με μικρης κλιμακας"? υπαρχει καποι σχετικο αρθρο?

     

  13. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα)

    Καλημερα, εχω διαμερισμα προ 1955 χωρις σχεδια οπου ο τιτλος λεει οτι ειναι 100τμ (και ετσι εχει μπει στα Ε9 κλπ απο ανεκαθεν). Το μετραω 101τμ. Κανω την κατοψη μου κανονικα για 101τμ και βεβαιωνω και κανω ταυτοτητα για 101τμ χωρίς τακτοποίηση (αφου μου δινει τη δυνατοτητα να εχω αποκλισεις μικροτερες του 2% αναφέροντας αυτό στην τ.ε. και στην κάτοψη) χωρις πρόβλημα ως μηχανικός ή πρεπει να το "΄φερω" στα 100τμ που μου ζηταει η συμβολαιογραφος γιατι "δεν την βολευει"?

    Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

    Pavlos33

  14. On 16/7/2021 at 12:15 ΜΜ, fr_sk said:

    Σε μεταβίβαση διαμερίσματος σε πολυκατοικία με Ο.Α., παίρνω τον φάκελο της Ο.Α. απ΄το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο, σκανάρω τα πάντα για τον όροφο που μας αφορά και τον πίνακα κατανομής χιλιοστών που τον παίρνω από τον συμβολαιογράφο, αφού ένεκα μεταβίβασης ενδεχομένως να το έχει.

    Στην καταχώριση οικοπέδου, δηλώνω ορόφους που βλέπω και τίποτα άλλο, ούτε επιφάνειες ούτε διαμερισμάτωση.

    Αφού λοιπόν περάσω το οικόπεδο, περνάω στην οριζόντια που με αφορά και εκεί καταθέτω μόνο ότι αφορά αυτή. Δηλαδή κάτοψη αντίστοιχου ορόφου για όλες τις μελέτες που υπάρχουν στον φάκελο της Ο.Α. και στατικά κάτω και πάνω πλάκας ή ότι βρω στον φάκελο της Ο.Α. . Περνάω/κάνω ΠΕΑ για το συγκεκριμένο διαμέρισμα. 

    Στην καρτέλα επιφάνειες και χρήσεις, αναφέρω μόνο ότι αφορά την ιδιοκτησία μας.

    Ξεχνάω κάτι;

    απο ποιο σημειο του νομου προκυπτει σαφως οτι πρεπει να κανεις πολλες κατοψεις (περνα της αρχιτεκτονικης)?

     

     

     

    58 λεπτά πριν, gkar said:

     

    Εφόσον η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις
    εκδοθείσες πράξεις (πχ. κτίσμα προ 1955, δήλωση ν. 4178/13 ή ν. 4495/17 χωρίς απαίτηση επισύναψης
    κάτοψης), εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών,

  15. On 26/12/2019 at 5:18 ΜΜ, akis73 said:

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά, οι αυθαίρετοι εξώστες θα δηλωθούν με αναλυτικό και εφόσον έχεις ο.α. χρονολογίας του '01 όπως λες, ως κατ.4.

    καλησπερα, σε ποιο σημειο του 4495 το βασιζετε αυτο?

  16. On 17/10/2019 at 9:55 ΜΜ, Giannis Psihogios said:

    Καλησπέρα Παύλο,

    Έχω βρει στοιχεία για το προ του 55, οπότε θα βάλω 'ΝΑΙ' και αριθμό άδειας 0000 όπως είπες. Σε αυτή την περίπτωση, δέχεται την Κατηγορία 4, στα δικαιολογητικά όμως και ειδικότερα στο Διάγραμμα Κάλυψης τι θα επισυνάψω;

     Επίσης, ζητά τοπογραφικό της άδειας, στο οποίο θεωρώ πως θα επισυνάψω το τοπογραφικό που έκανα πρόσφατα για το εν λόγω ακίνητο.

    Bonus ερώτηση: Πώς θα έβαζα την αποθήκη Κατηγορία 3 εφόσον το ύψος της ξεπερνά τα 2,5μ;

    Σωστα τα λες. αλλα ερώτηση: αν βαλεις οτι εχει οικ. αδεια μετα θα βαλεις και υπερβαση καλυψης στα αυθαιρετα τμηματα σου και αν με τι ποσοστο υερβασης αφου δεν υπαρχει αδεια να συγκρινεις?

     

    On 17/10/2019 at 9:21 ΜΜ, Pavlos33 said:

    To προ 55 το αναφέρεις στην Τ.Ε έχοντας βρει τα στοιχεία τα οποία το αποδεικνύουν ότι είναι όντως προ 55. Για το 1 έχεις κατηγορία 1, ενώ για τα 2 και 3 ερωτήματα αναλόγως χρονολογίας τέλεσης αυθαιρεσίας καθορίζεις τις κατηγορίες. Η αποθήκη μπορεί να υπολογιστεί και ως κατηγορία 3. Το 2 με αναλυτικό. "Ναι" στην Ο.Α σύμφωνα με το παράρτημα 1.

    Αν βάλεις λοιπή παράβαση κατηγορία 4 πάλι ζητάει αριθμό άδειας;

    Υπάρχει και η μέθοδος εξαπάτησης του συστήματος βάζοντας για αριθμό άδειας 0000 και αναλύοντας στην ΤΕ ότι για συστημικούς λόγους μπήκε το νούμερο αυτό προκειμένου να επιτευχθεί καταχώρηση της εν λόγω παράβασης στην κατηγορία 4, καθώς αποτελεί παράβαση αναλυτικού η οποία δεν καταχωρείται στο κελί επιφάνειας υπέρβασης δόμησης του πληροφοριακού συστήματος.

    προ 55-ΟΑ.jpg

    Σωστα τα λες. αλλα ερώτηση: αν βαλεις οτι εχει οικ. αδεια μετα θα βαλεις και υπερβαση καλυψης στα αυθαιρετα τμηματα σου και αν με τι ποσοστο υερβασης αφου δεν υπαρχει αδεια να συγκρινεις?

  17. ευχαριστώ, και γιατί όμως το μετρησε στους ορόφους στο στέλεχος.. εγώ νομίζω το έβγαλε άδεια σαν ισόγειο (άντε δυό σκαλιά κάτω) και το χαμήλωσε στην κατασκευή γιατί από ότι λένε και οι ιδιοκτήτες ονειρευόταν να σηκώσει κι'άλλους ορόφους (ειχε άδεια για 12,70 ύψος και το έχτισε 11,90μ).

     

    και επισης πως δικαιολογειτε τα 18 διαμερισματα στο στελεχος οταν στην πραξη μαζι με τα τρια διαμερισματα του ημιυπογειου ειναι σημερα οντως 18 διαμερισματα.

     

  18. Καλησπέρα για ένα κτίριο στο Χαλάνδρι που το ημι-ισόγειο που έχει την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας κάποιες αποθήκες και τρία διαμερίσματα είναι στο μείον 1.10 από τον περιβάλλοντα χώρο και το έδαφος φτάνει μέχρι τον τοίχο χωρίς κουρανγκλε (δηλαδή τα διαμερίσματα είναι Σαφώς ημιυπόγεια). Ο φάκελος έχει απολεσθεί από την υπηρεσία και έχω μόνο το στέλεχος το οποίο γράφει αριθμός ορόφων 4 (περιλαμβανει το ημι-ισογειο) και αριθμός διαμερισμάτων 18 που σήμερα όντως υπάρχουν 18 συμπεριλαμβανομένων των τριών διαμερισμάτων του ισογείου. διαιρωντας τον ογκο του στελεχους για των 4ων οροφων προκυπτει το εμβαδον του τυπικου οροφου (αρα μετρησε και στον ογκο το ημι-ισογειο). Εικάζω ότι χαμήλωσε το ισόγειο για να μην υπερβεί το μέγιστο ύψος επειδή έκανε τετραώροφο.
    Μπορώ από τα παραπάνω με ασφαλεια να συμπεράνω ότι το ισόγειο είχε μετρήσει στη δόμηση και τα διαμερίσματα του ημι-ισογείου υπήρχαν στην άδεια και δεν προέκυψαν από αλλαγή χρήσης αποθηκών..? 

    Γενικά έχετε συναντήσει ποτέ ημιυπόγειο διαμερισμα που να ειχε δειχθει ως διαμερισμα στην αδεια και οχι ως αποθηκη ή ειναι too good to be true?

    267158911_634576794645781_178397612397002517_n.jpg

    ΣΧΕΔΙΟ-ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.JPG

    263987179_270471271778121_8264737129994143540_n.jpg

    Capture.JPG

  19. 34 λεπτά πριν, Didonis said:

    Οφφ τόπικ….

    Δεν απευθύνθηκα σε εσένα. Και το σχόλιο για την γενιά των σημερινών 45-60αρηδων μηχανικών της παλιάς Ελλάδας που παρόλα αυτά λυμαίνονται τα 4014-4178-4495 κλπ ενώ ενίοτε είναι και "παιδιά μηχανικών" με γερές πλάτες, στοχεύει  στα παιδιά και προφανώς όχι στους γονείς, αλλά κάπως προσπάθησες να το γυρίσεις σε κάτι που δεν είπα... 

    Επίσης ως "Συντονιστής" πολύ σοφά έχεις απενεργοποιήσει την δυνατότητα "downvote" από τα σχόλια σου οπότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσα από τα 6000 σου σχόλια "άρεσαν"

     

     

    • Upvote 5
    • Downvote 3
  20. On 7/1/2021 at 1:29 ΜΜ, Didonis said:

    Θεωρώ απαράδεκτο να συζητάμε στο Δημόσιο φόρουμ κοστολόγηση αμοιβών Μηχανικών. Δεν επιτρεπτό ούτε απο τους κανόνας.

    Ειδικά δε να ξεκινάμε με το "μια δημοσιογράφος έλεγε" σαν βάση κουβέντας.

    Και αν θέλουμε μπούσουλα ας έχουμε μπούσουλα τα των συμβολαιογράφων.... χρέωση με την σελίδα Α4 και χρεώνουν τα άπαντα που τους τα προσκομίζει όλα ο πελάτης κλπ κλπ

    Αν θέλουμε ή όποιος το θέλει ας ανοίξει σχετικό θέμα στον ενότητα Core Member Forum.

    Παρακαλώ ας μη γίνει απάντηση ούτε στο δικό μου διότι κατά πάσα πιθανότητα αργότερα θα διαγραφούν τα σχετικά με αμοιβές.

     

    άρα εσύ μιλάς για αμοιβές "Και αν θέλουμε μπούσουλα ας έχουμε μπούσουλα τα των συμβολαιογράφων.... χρέωση με την σελίδα Α4" και μας προσομοιώνεις με γραφιάδες απλά δεν λες συγκεκριμένα ποσά άρα όλα οκ? επίσης σου ξέφυγε ένας τόνος στο "Δεν επιτρεπτό ούτε απο τους κανόνας." Πότε γίναμε τόσο προβληματικά Politicaly correct.. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι λάθη κάνατε κάποιοι της γενιάς σας που υπήρξατε μηχανικοί αρκετά χρόνια προ κρίσης (συνήθως παιδιά μηχανικών) και δεν στρώσατε τότε μια υγιή καριέρα που να σας βγάλει και μέσα στην κρίση και να μην ασχολείστε καν με την ταυτότητα κτιρίου όπως ασχολούμαστε εμείς που βγήκαμε στο επάγγελμα μέσα στην κρίση και χωρίς μπαμπά μηχανικό.

    • Like 1
    • Upvote 9
    • Downvote 8
  21. Καλη Χρονιά! Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για αμοβές? εσεις τι σκέφτεστε να ζητατε για διαμέρισμα (λ.χ. 100τμ), διπλοκατοικια, τριπλοκατοικια κλπ? στο ecopress ειχαν βαλει ενα αρθρο που η δημοσιογραφος ελεγε "με 150-200 ευρώ ανα διαμέρισμα η ταυτοτητα κτιριου"

    (1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ του. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

    (2) Πάγια πολιτική του φόρουμ είναι να μην κοινοποιούνται αμοιβές μελετών, επιβλέψεων κλπ. 

    Pavlos 33

     

    • Upvote 5
    • Downvote 2
  22. On 28/5/2020 at 4:55 ΜΜ, gkar said:

    Σε site γνωστης εταιριας ικριωματων αλλα και σε πολλα αλλα site εχω βρει την εξης πληροφορια: "Ενώ γενικά με τις  Άδειες Μικρής Κλίμακας δεν απαιτείται επιβλέπων μηχανικός στις εργασίες, εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση η τοποθέτηση ικριωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η σύνταξη σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας (Σ.Α.Υ), Φακέλου Ασφάλειας και Υγείας (Φ.Α,Υ) και η επίβλεψη των εργασιών τοποθέτησης και αφαίρεσης τους από μηχανικό."

    απο ποιο νόμο προκύπτει ότι μονο η τοποθετηση και η αφαιρεση θελουν επιβλεψη και οχι και ολες οι εργασιες που θα γινουν ενδιαμεσα (ελαιοχρωματισμοι και μινωση ταρατσας)..?

    Ευχαριστω.

    Τα φώτα του κανείς??

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.