Μετάβαση στο περιεχόμενο

skyblaster

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by skyblaster

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μου ήρθε ένα θέμα σήμερα και θέλω να δω πως θα κινηθώ για τον πελάτη. Πληροφορίες: Υπόγεια αποθήκη που θέλει να γίνει κατάστημα με σκοπό να γίνει γυμναστήριο/αθλητικό σωματείο.Η ημερομηνία έκδοσης αδείας είναι 11/1/1983. Πάμε τώρα στις ερωτήσεις: 1)Η παλαιότητα πάει με 0,15 ή 0,80? 2)Εφόσον η άδεια το είχε ως δευτερεύουσα χρήση πάει με 50% το πρόστιμο? 3)Έστω ότι αλλάζει η χρήση και γίνεται κυρίας χρήσης(κατάστημα),το γεγονός ότι είναι υπόγειο του επιτρέπει να στεγάσει γυμναστήριο/έδρα αθλητικού σωματείου? 4)Μιας και είναι ήδη 2ουσας χρήσης,με τα αποδυτήρια τι γίνεται?(στον αθλητικό νόμο αναφέρεται ότι τα αποδυτήρια είναι χώροι 2ουσας χρήσης). Πληρεί τις προδιαγραφές ύψους των 2.60μ του αθλητικού νόμου( http://www.fitnessinfo.gr/fitnesscenters/gymterms/index.html). Ευχαριστώ και περιμένω για τις απαντήσεις σας
  2. Δεν υπάγεται βάσει ημερομηνίας έκδοσης οικοδομικής αδείας?
  3. Καλησπέρα σας,έχει κάποιος/α υπόψιν του τι γίνεται με τα συμβόλαια που πλέον απαιτούν την υπεύθυνη δήλωση μηχανικού?Τα συμβολαιογραφικά γραφεία που επικοινώνησα δεν δέχονται για συμβόλαια αυτή τη περίοδο κατόπιν εντολών. Τι κάνουμε?πως βαδίζουμε? Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου έτυχε το εξής σενάριο στο νόμο και θα θελα να ρωτήσω τι γίνεται πάνω κάτω.Ο νόμος εμπεριέχει αλλαγή χρήσης.Το σενάριο λοιπόν έχει ως εξής. Υπόγεια αποθήκη για να γίνει κατάστημα.Πολεοδομικά όλα εντάξει.Καμία υπέρβαση δόμησης(τετραγωνικά,ύψος κλπ).Η αλλαγή χρήσης υπάγεται στην υπέρβαση δόμησης?? Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.
  5. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για ένα τοπογραφικό. Επειδή δεν έχω εξοπλισμό(θεοδόλιχο,total station klp) μπορώ να το κάνω με μετροταινία και gps τις συντεταγμένες ή θα βγεί άλλα αντί άλλων?σας ευχαριστώ.Αν μπορεί να υπάρξει κάποια βοήθεια θα ήμουν ευγνώμων. Να'στε καλά!
  6. Καλημέρα σας,η παρακράτηση 3% επί της αμοιβής που κατατίθεται στην τράπεζα,μπαίνει σαν έξοδο στα βιβλία??Δίνει βεβαίωση το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε για τους ελεύθερους επαγγελματίες?? Ευχαριστώ.
  7. Πως ακριβώς προχωράει για να λυθεί το πρόβλημα του για να μην υπάρξουν πρόσθετα προβλήματα.
  8. Καλησπέρα σας, Πριν τρία χρόνια σε μια διάλεξη στο μάθημα των μεταλλικών κατασκευών στη σχολή,μας δώσανε μια άλλη εξήγηση για την πτώση των διδύμων πύργων. H λογική ήταν η εξής.Από την κρούση καταστράφηκαν αρκετά φέροντα στοιχεία,πράγμα που "στατικά" σημαίνει απώλεια βαθμών ελευθερίας.Η κατασκευή όμως δεν κατέρρευσε ακαριαία πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ακόμα υπερστατική ή ισοστατική. Λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών η διαστολή του χάλυβα στα δοκάρια προκάλεσε εκκεντρότητες στην αξονική φόρτιση(αύξηση ροπής) και εξού και η κατάρρευση σε μορφή αστοχίας λυγισμού.
  9. Καλησπέρα σας, Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για την δημιουργία ξεχωριστού νέου θέματος γιατί από ότι είδα υπάρχει αντίστοιχη ενότητα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας γνωστός έχει ώς εξής. Αγόρασε οικόπεδο εκτός σχεδίου έκτασης 4 στρεμμάτων,εκτός αττικής και εφόσον του επιτρέποταν να χτίσει(λόγω έκτασης του οικοπέδου προφανώς) το προχώρησε χωρίς κανένα πρόβλημα.Το ακίνητο που οικοδομήθηκε προοριζόταν για πώληση και εννοείται ότι έγινε σύσταση και χρήση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Έγινε η σύσταση,αγοραστής βρέθηκε αλλά στην πορεία(δεν έχει γίνει ακόμα η αγοραπωλησία,βασικό) βρέθηκαν κάποια λάθη στην σύσταση.Λάθη όπως ελλειπής και ασαφής περιγραφή χώρων καθώς και υπήρχε απόδοση ποσοστού(χιλιοστών) σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και κάποια άλλα λάθη που αυτή την στιγμή δεν τα θυμάμαι ακριβώς. Ο συμβολαιογράφος είπε ότι η σύσταση έγινε έτσι γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προχωρήσει η αγοραπωλησία. Ο δικηγόρος του πωλητή όταν είδε το κείμενο της σύστασης πρότεινε κατευθείαν να γίνει ακύρωση και τροποίηση. Ζητώ συγνώμη για τα όποια εκφραστικά και συντακτικά λάθη, Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την υπομονή,την κατανόησή σας και για όποια βοήθεια δωθεί, Πολλούς χαιρετισμούς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.