Μετάβαση στο περιεχόμενο

misidir

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από misidir

  1. On 1/22/2024 at 12:14 AM, akis73 said:

    ΟΚ όταν λες ότι δοκίμασες τα πάντα τι εννοείς;

    Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ στο "ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.exe" και εκτέλεση ως διαχειριστής. Διαφορετικά απεγκατάσταση και επανεγκατάστη με δεξί κλικ το setup.exe και εκτέλεση ως διαχειριστής. Επίσης στα "regional settings" των Windows, δες αν έχεις ρυθμίσεις Ελληνικών, δηλ. δεκαδικά με κόμμα και χιλιάδες με τελεία.

    Έχουν αναφερθεί επίσης προβλήματα με το αντιικό Avira όπως επίσης λύσιμο προβλημάτων κατεβάζοντας το παρακάτω:

    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=26347

    Είσαι Θεός. Πραγματικός συντονιστής. Ταλαιπωρήθηκα για εβδομάδες αλλά σήμερα ξαναδιάβασα το post σου και έκανα και επανεγκατάστη με δεξί κλικ το setup.exe και εκτέλεση ως διαχειριστής που δεν το είχα προσέξει. Τελικά ήταν αυτό και τώρα βγάζει κανονικά αποτέλέσματα. Σ' ευχαριστώ πολύ.

     

  2. Είχα πρόβλημα με το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ότα έβαλα τα Windows 10. Δεν λειτουργούσε σωστά. Δοκίμασα τα πάντα και τελικά με μια επανεγκατασταστη νόμιζα ότι λύθηκε το πρόβλημα. Τελικά δεν βγάζει καταναλώσεις αλλά το buildingcert διαβάζει κανονικά το αρχείο και βγάζει αποτελέσματα. Ανεβάζω τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Οποιο βοήθεια θα είναι χρήσιμη.

    -.jpg.bfdc2e92acb15ee50a38e71ec333e041.jpgBUILDINGCERT.jpg.98df364a55f90cf1931e6db2cb4e4da3.jpg-.jpg.bfdc2e92acb15ee50a38e71ec333e041.jpg

  3. Καλησπέρα σας. Είχα το ΤΕΕΚΕΝΑΚ στα windows 7 για χρόνια χωρίς προβλήματα. Πριν λίγες ημέρες έκανα αναβάθμιση στα windows 10. Ενώ τρέχει κανονικά, στη θέρμανση, ψύξη και ΖΝΧ τα πεδία των μηνιαίων συντελεστών είναι γκρι (απενεργοποιημένα) και δε μπορώ να τα συμπληρώσω και να ολοκληρώσω την επιθεώρηση. Έχω κάνει επανεγκατάσταση, έχω τρέξει το MS C++ redistributable και έχω πάει στα properties και έβαλα windows XP(SP3).

    EIKONA.thumb.jpg.e79c472ad9c3171c474b651862952fc5.jpgΞέρει κανείς κάτι;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

     

  4. Στο άρθρο 9 Κατηγορία 4 λέει : ''Στα ποσοστά αυτά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και τυχόν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που έχουν υπαχθεί στους νόμους 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62) και 4014/2011 (Α΄ 62). Οι ανωτέρω αυθαίρετες κατασκευές εξαιρούνται της κατεδάφισης οριστικά μετά την συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις διατάξεις του ν. 3843/2010 (Α΄ 62).''

    Θεωρώ ότι αυτή η περιγραφή αφορά όλο το κτίριο διότι εάν αφορά μόνο τη δικιά μου Ο.Ι τότε γιατί να γράφει και τον 4014/2011αφού στη δικιά μου δεν υπάρχει 4014 ή ακυρώνεται με την ένταξη στο 4178. Αυτό που λες για τα εκατό διαμερίσματα είναι λογικό αλλά σημασιά έχει τι λέει ο νόμος που δεν είναι λογικός.

    Ευχαριστώ.

  5. Καλησπέρα. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας υπολογίζω με 100 χιλιοστά, υπολογίζω το ποσοστό υπέρβασης δόμησης ως εξής : αυθαίρετα τ.μ που τακτοποιώ / (πραγματοποιούμενη δόμηση από την άδεια * 0,1). Προκύπτει 70%, άρα τσεκάρω 50 έως 100% της επιτρεπόμενης δόμησης.

    Το σύνολο των αυθαιρέτων της οικοδομής είναι μικρότερο από το 40% της πραγματοποιούμενης δόμησης κατά την άδεια. Άρα τσεκάρω ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4.

    Πάω να κάνω υποβολή και μου βγάζει μήνυμα :

    ''ΦΚ: Στην επιλογή "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4" δεν επιτρέπεται υπέρβαση δόμησης-κάλυψης > 40% και υπέρβαση ύψους > 20% καθώς και παραβίαση προκηπίου.''
    Νομίζω ότι υπάρχει λάθος στο λογισμικό διότι άλλο πράγμα η υπέρβαση δόμησης που αφορά το δικό μου ακίνητο και άλλο η Κατηγορία που έχει να κάνει με το σύνολο του κτιρίου.
    Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.
    • Upvote 1
  6. Αυτό που ξέρω είναι ότι από Δευτέρα.....ξεκινάει το ΠΕΑ και για τις ενοικιάσεις. Ουδεμία ανακοίνωση για αναβολή ή παράταση, οπότε....καλές δουλειές.

     

    Θα το ζητήσουν οι εφορίες συνάδελφε? Μέχρι και την Πέμπτη η δικιά μου η ΔΟΥ δεν ήξερε τίποτα.

  7. Το διαβασαμε απο το πρωι αυτο..

     

    Καταληψη???

    Σιγα το νεο Πολυτεχνειο...

    Ειναι 5 ατομα και πινουν καφε στο ΤΣΜΕΔΕ και οι υπαλληλοι καθονται σπιτι τους και πληρωνονται...

    Οπότε τι προτείνεις να γίνει συνάδελφε?

  8. Συνάδελφοι επαναφέρω κάποια θέματα που έχουν συζητηθεί αλλά υπήρξε διχογνωμία απόψεων για το αν δίνουμε βεβαίωση ή όχι. Αν έμαθε κανείς κάτι νεότερο από ΤΕΕ ας το αναφέρει. Όλα αφορούν περιπτώσεις όπου υπάρχουν αλλαγές σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια με απόκλιση διαστάσεων ή εμβαδού παραπάνω από 2% και το ύψος, η δόμηση ή η κάλυψη επηρεάζονται αλλά όχι ως προς το δυσμενέστερο. Κάτω από κάθε περίπτωση αναφέρω και τα σχετικά posts όπου υπάρχουν.

     

    1) διαμέρισμα που το μεικτό ύψος του είναι μικρότερο από τα σχέδια της άδειας με απόκλιση μεγαλύτερη από 2%. Για παράδειγμα μεικτό ύψος 2,80μ αντί για 3,00μ

    {posts #1120-1124}

     

    2) ισόγεια κατοικία εκτός σχεδίου πανταχόθεν ελεύθερη. Μικρότερο εμβαδό από τα σχέδια της αδείας με απόκλιση μεγαλύτερη από 2%. Για παράδειγμα περίγραμμα βάσει αδείας 10μχ10μ=100τμ. Στην πράξη 9,80*9,80=96,04τμ

     

    3) διαμέρισμα που στο περίγραμμα της όψης του υπάρχει εσοχή (προσοχή όχι προεξοχή) σε σχέση με το νόμιμο περίγραμμα μεγαλύτερη απο 2% στην κάθετη διάσταση. Για παράδειγμα κανονικά θα έπρεπε να ήταν Ε=10*10=100τμ και είναι Ε=5*10+5*9,70=98,50τμ

    {posts 271,278}

    Έχω κάνει ακριβώς αυτό το ερώτημα στο ΤΕΕ εδώ και ένα μήνα και δεν έχω πάρει απάντηση.

  9. Συνάδελφοι βλέπω στην κριτική είμαστε όλοι πρώτοι. Το ΤΕΕ είναι αυτοί που εμείς ψηφίσαμε, άρα αυτοί που μας αξίζουν. Όποιος δεν ψήφιζει, καλό είναι την επόμενη φορά να πάει να ψηφίσει και μετά να κρίνει. Πάντως ο λόγος που ανεστάλει τελικά η διακοπή του συστήματος αυθαιρέτων αναφέρεται εδώ :

    http://portal.tee.gr...TER20111222.pdf

    Ας περιμένουμε να δούμε αν όντως υπάρχει η συμφωνία που αναφέρεται και μετά να τους βρίσουμε. Η κατάληψη στο ΤΣΜΕΔΕ πάντως έχει γίνει.

  10. Σύμφωνα με σημερινό ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ : "Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων", ωστόσο "Διακόπτεται όπως έχει προγραμματιστεί από σήμερα η λειτουργία του ηλεκτροικού συστήατος αμοιβών του ΤΕΕ".

     

    Μέχρι πριν 10 λεπτά και το σύστημα αμοιβών ήταν online πάντως.

     

    Που το είδες αυτό το ενημερωτικό δελτίο συνάδελφε?

  11. Μπράβο στο ΤΕΕ. Ας πάει τις δηλώσεις στις Πολεοδομίες το ΥΠΕΚΑ για να εισπράττει 1 παράβολο τη βδομάδα. Μπράβο στο ΤΕΕ επίσης για το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων, που παρά τα προβλήματά του, μας απήλλαξε από το να στηνόμαστε ουρές στις πολεοδομίες 09:30 με 13:30 εκτός αργιών, απεργιών, καταλήψεων, στάσεων εργασίας, γονικών αδειών υπαλλήλων, λείπει σε αυτοψία κ.λ.π.

    • Upvote 1
  12. Μα από την Παρασκευή άλλαξε το λεκτικό για τις βεβαιώσεις. Πλέον πρέπει να γράφει ότι

     

    Το "εμφανής" πλέον είναι περιττό αφού δεν υπάρχουν αφανείς αυθαίρετες κατασκευές που επηρεάζουν τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος της ιδιοκτησίας. Αυτό είχε μπει διότι ο Ν4014 έλεγε για εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια, και περιέπλεκε τα πράγματα.

     

    Όσον αφορά το τοπογραφικό, νομίζω πως θα ακολουθήσουν ότι λένε στις απαντήσεις της 15-11-11

    Δηλαδή τώρα λες ότι τα εγκεκριμένα σχέδια τα ξεχνάμε? Νομίζω ο έλεγχος πάντα με αυτά θα γίνεται.

  13. Δεν την παλεύουν οι άνθρωποι. Αυτό μόνο ξέρουμε....

     

    Είναι γελοίο να ζητάνε τοπογραφικό με ΕΓΣΑ ακόμα και για τη μεταβίβαση μιας αποθήκης εντός σχεδίου. Ελπίζω να μην ισχύσει. Από την ΕΛΕΜ μου είπαν ότι πρόκειται περί λάθους που θα διορθωθεί άμεσα.

  14. Μην αφαιρέσεις τη λέξη εμφανείς συνάδελφε. Κι εμένα μου το ζήτησαν και δεν το έκανα. Οι ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αναφέρουν τη λέξη εμφανείς. Οπότε τα παράπονά τους πρέπει να γίνουν στο ΥΠΕΚΑ. Δεν μας υπαγορεύουν τη δουλέια μας οι υποθηκοφύλακες.

  15. Συνάδελφοι καλησπέρα. Προσπαθώ να βγάλω την πρώτη βεβαίωση μέσω του συστήματος ΤΕΕ. Αν δηλώσω συμφ. αμοιβή 150€ τη στιγμή που δεν έχει καθοριστεί η νόμιμη θα υπάρχει πρόβλημα? Αφού δεν υπάρχει νόμιμη νομίζω δε θα πρέπει να φτιάξω και συμφωνητικό. Σωστά?

  16. Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος πότε και εάν χρειάζεται συναίνεση για να γίνει δήλωση με τον 4014? Όταν η αυθαίρετη κατασκευή είναι σε κοινόχρηστο χώρο? Συγκεκριμένα έχω μια περίπτωση ιδιόκτητης καμινάδας που βρίσκεται σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο αλλά στον ακάλυπτο χωρίς να είναι σε επαφή με το έδαφος. Προφανώς οι συνιδιοκτήτες δε θα δόσουν συναίνεση.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.