Μετάβαση στο περιεχόμενο

simi

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by simi

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση σου, ο μηχανικός θα κάνει τη μελέτη και θα τα δούμε τα θέματα αυτά , απλώς ήθελα να μάθω κάποια πράγματα πριν την συνάντηση μαζί του, ίσως κάποια να τα γνωρίζετε καλύτερα .
  2. Γεια σας Ετοιμάζομαι να βάλω φυσικό αέριο και θα ήθελα τη βοήθεια σας, συγχωρήστε τα όποια λάθη μου , δεν το ξέρω το αντικείμενο. Είμαι στη Ξάνθη σε διαμέρισμα 20ετιας με κεντρική θέρμανση με θερμομέτρηση, εχω ηλιακό που μπορώ να τον ανάβω και με ρεύμα, εχω και boiler που ζεσταίνεται από τον καυστήρα πετρελαίου που εχω μέχρι τώρα. Τώρα θα αυτονομηθώ και θα βάλω φυσικό αέριο με λέβητα στο μπαλκόνι μου. Ο ένας τεχνικός μου πρότεινε να καταργήσω το boiler γιατί όταν θα λειτουργώ τη θέρμανση θα μου καταναλώνει πολύ φυσικό αέριο για να μου κρατάει το νερό ζεστό στο boiler (και δεν θα ζεσταίνεται εύκολα το νερό στο boiler) και να συνδέσουμε το ηλιακό με το λέβητα Φ.Α και μου λέει οτι όταν θα ζητάω ζεστό νερό θα έρχεται από τον ηλιακό και αν ο ηλιακός δεν θα έχει ζεστό νερό τότε θα δουλεύει η "φλόγα" για να ζεσταίνει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία που με την τόση πολλή ηλιοφάνεια που έχουμε δε θα λειτουργεί και πολλή η¨φλόγα¨ αρα μείωση κατανάλωσης Φ.Α. Ο άλλος τεχνικός μου λέει ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή το φυσικό αέριο όταν μου ζεσταίνει τα σώματα να ζεσταίνει και το νερό στο boiler, αν εχω ζεστό νερό από τον ηλιακό να παίρνω από εκεί και να μην χρησιμοποιώ το Φ.Α. για να ζεστάνω νερό. Ποιο είναι το καλύτερο υπο ποιες συνθήκες;;;; Επίσης μου λένε να βάλουμε : μαγνητικό φίλτρο - αυτόματη πλήρωση - φίλτρο νερού - φίλτρο αφαλάτωσης - αδρανοποίητη συμπυκνωμάτων - θερμοστατικές βαλβίδες - επιπλέον δοχείο διαστολής. Είναι απαραίτητα όλα τα παραπάνω;;; Χρειάζεται κάτι ακόμα;;; Να προσέξω κατι;;; Μάλλον θα τοποθετεί BAXI, μου προτάθηκε να μπει και ο baxi mago, νομίζετε ότι θα πρέπει να μπει; Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα, Αυτο εχω σκοπό να κάνω, να κόψω την σκουριασμένη και να βάλω ενός μέτρου με διπλά τοιχώματα όπως είπες και εσυ και το κόστος ειναι σχετικά μικρό.
  4. Στο εξωτερικό του μεταλλικού στη ταράτσα, αυτό που φαίνεται και στην φώτο που ανέβασα. Εσωτερικά δεν φαίνεται κάτι.
  5. Το τζάκι όπως έγραψα είναι ενεργειακό και δουλεύει καθημερινά όλο τον χειμώνα καταναλώνοντας περί τα 8 m3 ξύλα δρυς και οξιά όλα ξερά. Ο τζακάς μου λέει να κόψουμε την σωλήνα όπως είπες και εσύ αλλά θα έρθει στην ίδια ευθεία με τη διπλανή καμινάδα., μπορεί τώρα να μην δουλεύει το τζάκι της διπλανής καμινάδας αλλά αν αποφασίσει να το λειτουργήσει μάλλον θα έχουμε θέμα έτσι δεν είναι? Αν αντικαταστήσω το κομμάτι που εξέχει με ανοξείδωτο σίγουρα θα είναι καλύτερα, εδώ τώρα να ρωτήσω 1) αν είναι με διπλά τυχώματα το κομμάτι που θα αντικαταστήσω θα είναι καλύτερα? 2) το καπέλο που βλέπετε είναι καλό ? αν όχι κάποια πρόταση τι καπέλο να βάλω?
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση σου, να το αφήσω έτσι η χρειάζεται να το κάνω κάτι? Αν ναι τι πρέπει να το κάνω?
  7. Καλησπέρα σας, Για να μην ανοίγω νέο νήμα προσπάθησα να βρω κάτι αντίστοιχο αλλά δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει ετσι συνεχίζω γράφοντας στο παρόν νήμα, Είμαι σε οικοδομή στον 4ο όροφο έχοντας ενεργειακό τζάκι, η οικοδομή είναι 5οροφη και η καμινάδα χτίστη βγαίνει άλλα 3,5 μέτρα σε ύψος, τα τελευταία 70cm της καμινάδα είναι η μεταλλική σωλήνα και το καπέλο. το πρόβλημα μου είναι οτι τρέχουν "ζουμιά" από την καμινάδα. Έφερα τον άνθρωπο που μου έβαλε το τζάκι και μου είπε ότι θα πρέπει να κόψουμε τον σωλήνα που είναι εκτός του χτισίματος, παραθέτω και μια φώτο,. Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε το τι πρέπει να κάνω.
  8. Γεια σας και απο μενα, να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι μηχανικος, οτι προσπαθω να καταλαβω την ΑΘ και γιαυτο σας διαβαζω, εχω δωσει σε μηχανικο να κανει μελετη για το διαμερισμα μου και αποφανθηκε οτι θα πρεπει να βαλω ΑΘ με ΧΘ 45-55 με θερμοπροσοψη και ενεργειακα τζαμια, επισης ρωτησα φιλο που εχει καταστημα με ΑΘ της DAIKIN και μου ειπε οτι εδω στην Β. Ελλαδα θα πρεπει να βαλω ΥΘ και οχι ΧΘ, και οτι αν θελω να με παει σε σπιτια που τα εχει τοποθετηση και θα δω οτι αποδιδουν σωστα και με πολυ λιγα χρηματα. Ποια ειναι η αποψη σας? Ξερω οτι τα πραγματα ειναι συνθετα αλλα αν ειχα καποια ακομα αποψη θα εκανε την αποφαση μου ευκολοτερη.
  9. Γεια σας, Μολις τωρα εκανα εγγραφη στο forum μπας και βρω λυση στο προβλημα μου. Κατοικω σε διαμερισμα 5ετους οικοδομης στον 4 οροφο και με καλοριφερ, απο τον πρωτο χρονο ακουγα θορυβους απο το πατωμα.Τελικα μετα απο 5 χρονια εχουν ξεκοληση ολα τα πλακακια του σπιτιου,φευγουν σιγα-σιγα οι αρμοι, ειναι περασμενα με κολλα, σε σχημα ρομβου σε συνεχεια σε ολο το σπιτι εκτος μπανιου.Εχουν ξεκοληση παντου ειτε περνανε σωληνες απο κατω ειτε οχι. Εφερα μαστορα και με ενα μικρο εργαλειο χειρος που δεν το βρισκω στην ελλαδα εκοψε τους αρμους και ξανακολλησε 4 πλακακια με καποιου ειδους μαστιχας-σιλικονης πανω στην παλια κολλα αφου καθαρισαμε μονο τις σκονες. Μετα απο ενα χρονο δειχνουν ακομα κολημενα. Ο μαστορας αυτος εφυγε και δεν τον βρισκω, μηπως γνωριζει καποιος αν αυτο που εκανε ειναι "σωστο" και τι ηταν αυτη η μαστιχα-σιλικονη και το εργαλειο χειρος που θα τα βρω????????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.