Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΗΣ Σ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΓΙΑΝΝΗΣ Σ

  1. Συμπάσχοντες συνάδελφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιαίτερα όσοι κάνουν μελέτες για το Δημόσιο κλπ. Ανακάλυψα διάταξη, που ισχύει μέχρι 31/12/2010, που επιτρέπει κατανομή εισοδημάτων (με είσπραξη εντός του 2010) σε περισσότερα χρόνια - έως το 2008. ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο για το 2010, δεν το έχω ξανακούσει, ούτε το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Αν σας ενδιαφέρει, ψάξτε το άρθρο 48, παραγρ. 7 (πρώην 6, πρώην 5) του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.2238/1994), όπως ισχύει όχι σήμερα, αλλά μέχρι 31/12/2010. "Εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριου επαγγέλματος που αντιπροσωπεύει εργασίες δύο ή περισσότερων ετών και καταβάλλεται μεταγενέστερα, κατανέμεται σε ίσα μέρη για να φορολογηθεί: α) Στο έτος της είσπραξης και το αμέσως προηγούμενο, σε περίπτωση εργασίας δύο ετών. β) Στο έτος της είσπραξης και τα αμέσως δύο προηγούμενα, σε περίπτωση εργασίας τριών ή περισσότερων ετών. " Δεν είμαι λογιστής, μη με ρωτήσετε τα διαδικαστικά. Στην εφορία μου, ενώ στην αρχή είπαν πως κάνω λάθος, αφού το διάβασαν είπαν πως πρέπει να ισχύει. Για την ιστορία και το ψάξιμο: Είχα εισπράξεις το 2010, από εργασίες προηγουμένων ετών. Μαζί με τον λογιστικό τρόπο υπολογισμού και την απουσία εξόδων στο ίδιο έτος με την είσπραξη, πήγαινα για το σφαγείο (φορολογικώς). Υπέβαλα τροποποιητικές δηλώσεις για τα δύο προηγούμενα χρόνια και ετοιμάζω την φετινή. Υπολογίζω - ελπίζω να έχω μεγάλη διαφορά. Όποιος ίσως βρέθηκε σε αντίστοιχη κατάσταση (που οφείλεται στην καθυστέρηση για χρόνια των πληρωμών), θα το καταλάβει αμέσως.
  2. Καλώς σας βρήκα. Ήμουν κάποιες φορές απλώς αναγνώστης σας. Τώρα Παραπλήσια πρέπει να είχε γράψει και ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ, λίγο παραπάνω. Δεν ασχολούμαι με άδειες, αλλά χρειάστηκα τα σχετικά με δόμηση σε μικτό γήπεδο. Βρήκα τα δικά σας, αλλά και αυτό: 7_ΠΑΠΩΤΗΣ_πολεοδομικές_νομικές_δεσμεύσεις_στα_ακίνητα.pdf, στο psdatm.gr Αντιγράφω από εκεί: "ιδιωτικές δασικές εκτάσεις (έγγραφο 9863/2004 ΥΠΕΧΩΔΕ) …σας γνωρίζουμε ότι εφόσον έχει εκδοθεί πράξη τελεσιδικίας από το αρμόδιο Δασαρχείο και το δασικό τμήμα του γηπέδου σας έχει χαρακτηρισθεί ως ιδιωτική δασική έκταση, η αρτιότητα του γηπέδου σας δεν επηρεάζεται από τον χαρακτηρισμό αυτό, πλην όμως το δασικό τμήμα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της εκμετάλλευσης (κάλυψη και δόμηση) εκτός εάν αφορά χρήσεις προβλεπόμενες από το Ν-998/79." Στον 998/79 βεβαίως δεν περιλαμβάνεται οικιστική χρήση. Δεν βρήκα ακόμη το 9863/04. Τι ισχύει; Συμπλήρωση: το 9863/04 (ΔΟΚΚ) περιέχεται στην Δομική Ενημέρωση και μετά από ερώτηση σε Πολεοδομία, φαίνεται να εφαρμόζεται ως άνω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.