Μετάβαση στο περιεχόμενο

pallisi

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

pallisi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λοιπόν για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, με εναλλασσόμενο ισχύει ο τύπος: P = (V1*V2)*sinδ/Xd όπου : V1: η τάση του ζυγού έναρξης (κοινός εκεί που είναι η γεννήτρια,η παραγωγή) V2 : η τάση του ζυγού τέλους (κοινός εκεί που είναι το φορτίο) δ : η διαφορά γωνιών της τάσης του ζυγού εναρξης με το ζυγό τέλους Xd : η εμπέδηση της γραμμής Είναι φανερό ότι όσο αυξάνεις την τάση που γίνεται η μεταφορά(αυξάνεις την τάση στο ζυγό έναρξης μέσω μετασχηματιστή), μεταφέρεις περισσότερη. Υπάρχει ενας περιορισμός σε αυτό, το επίπεδο της μόνωσης (B.I.L)όσο ανεβαίνουν οι τάσεις θες και περισσότερα χρήματα για την μόνωση. Τη γωνία δε μπορείς να την φέρεις στις 90 μοίρες θα έχεις πρόβλημα ευστάθειας. Και την εμπέδηση του αγωγού της γραμμής μπορείς να την μειώσεις μέχρι ένα όριο. Αυτά ισχύουν για το εναλλασσόμενο. Τα πράγματα για το συνεχές είναι διαφορετικά. Συνήθως για τα υποβρύχια καλώδια πάνω από 32χλμ βάζουμε συνεχές για την διασύνδεση. Και αυτό γίνεται γιατί δε μπορούμε να αντισταθμίσουμε τα άεργα της ίδιας της γραμμής άμα βάζαμε εναλλασσόμενο. Σκέψου να βάζεις δύτες για να βάλουν πυκνωτές. Και επίσης για μεγάλες αποστάσεις είναι προτιμότερο να έχεις συνεχές, πάνω από κάποια χιλιόμετρα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
  2. Είμαι νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός, σε λίγες μέρες θα έχω τα κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. Μπορώ να ενταχθώ σε κάποιο πρόγραμμα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.