Μετάβαση στο περιεχόμενο

ngkotsis

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

ngkotsis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το κατεθεσες στο ΤΣΜΕΔΕ η στο υπουργειο κατευθειαν; καμια χρησιμη πληροφορια;
  2. Ενα update και απο εμενα. Πρωτα ομως να απαντησω στην Κατια σχετικα με τον κλαδο υγειας. Η εξαιρεση απο τις εισφορες του ΤΣΜΕΔΕ που παιρνεις μεσω του Α1 συμπεριλαμβανει και και τον κλαδο υγειας. Δεν χρειαζεται να κανεις κατι επιπλεον για αυτο. Μπορεις να παρεις στο Υπουργειο στο τηλεφωνο 2103368166 να στο επιβεβαιωσουν. Αν σου πουν κατι διαφορετικο ενημερωσε μας!! Στα δικα μου τωρα πηρα και εγω την περιφημη φορμα Α1. Ολα κομπλε με εξαιρεση οτι μου αλλαξαν το nationality!.Ειμαι Βρετανος τωρα!!! Οτι να ναι. Φτου ξανα απο την αρχη.
  3. Οχι δεν μπορεις να μεταφερεις κρατικες συνταξεις αποτη μια χωρα στην αλλη. Οταν βγεις στη συνταξη η καθε χωρα θα σου δωσει αυτο που αναλογει
  4. Σε ευχαριστουμε πολυ! Μια ερωτηση. Για ποσα χρονια ζητησες το Α1(ερωτηση 17)
  5. Το εντυπο Α1 δεν το συμπληρωνεις εσυ. Στο δινει η αρμοδια αρχη στην Αγγλια μετα απο αιτηση που κανεις στο HMRC. Η αιτηση που πρεπει να κανεις ειναι η CA8421 http://www.hmrc.gov.uk/forms/2007/ca8421.pdf
  6. Ευχαριστώ sustainable. Δηλαδή θα βάλω 2 χρόνια(από Ιούνιο 2010 μέχρι Ιούνιο 2012) και καπάκι θα ζητήσω άλλο ένα Α1 για την επόμενη διετία! Όλα τα λεφτά!
  7. sustainable στα ιδια πεδια της φορμας εχω προβλημα και εγω. Εβγαλες ακρη; Εαν δεν εχεις κανει εναρξη επαγγελματος στην Ελλαδα υπαρχει προβλημα αραγε; Επισης εχω την εξης απορια. Εγω δουλευω Αγγλια απο Ιουνιο 2010 και σε λιγο καιρο κλεινω 2 χρονια. Ο ikoz ανεφερε οτι η φορμα A1 ισχυει για 2 χρονια μονο! Εγω ελεγα να βαλω στο πεδιο 17 απο την ημερομηνια που ηρθα στην Αγγλια και για καμια 10αρια χρονια!
  8. βρηκα το εξης στο αθλιο κατα τα αλλα site του ΤΣΜΕΔΕ Επιγραμματικα, λεει οτι υπαρχουν 2 επιλογες. 1. Επικληση του αρθρου 14γ περιπτωση του κανονισμου ΕΟΚ 1408/71 και παραρτημα VII σημειο 6 και να απαλλαγει απο την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη πληρωνοντας μονο μονη ασφαλιστικη εισφορα στο κλαδο Κυριας Συνταξης. 2. Να ζητησει ο εργαζομενος να μην εφαρμοσθει το παραρτημα VII και να ξινει εξαιρεση απο το συστημα της μιας χωρας. Για κινηθει αυτη η διαδικασια χρειαζεται επικληση του αρθρου 17 το οποιο προβλεπει εξαιρεση απο την υποχρεωτικη ασφαλιση Ειδου και το original κειμενο. "Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού ΕΟΚ 1408/71 ο εργαζόμενος ο οποίος ασκεί παράλληλα μη μισθωτή δραστηριότητα στην Ελλάδα (ή υπάγεται στο ΤΣΜΕΔΕ λόγω ιδιότητας) και μισθωτή σε άλλο κράτος μέλος υπάγεται υποχρεωτικά στις νομοθεσίες και των δυο κρατών μελών, όσον αφορά στο σύστημα ασφάλισης συντάξεων (άρθρο 14γ περίπτωση β σε συνδυασμό με το παράρτημα VII σημείο 7 ΕΛΛΑΔΑ του Κανονισμού ΕΟΚ 1408/71) καταβάλλοντας στο Ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης (ΤΣΜΕΔΕ) μονή ασφαλιστική εισφορά ελεύθερου επαγγελματία, στον κλάδο Κύριας Σύνταξης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, εάν επιθυμεί ο εργαζόμενος να μην εφαρμοσθεί το παράρτημα VII του Κανονισμού ΕΟΚ 1408/71 και να εξαιρεθεί από το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας της μισθωτής ή της μη μισθωτής απασχόλησής του, μετά από συμφωνία των αρμόδιων αρχών των εμπλεκομένων κρατών-μελών. Για να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ ( με συμφωνία του άρθρου 17 του Κανονισμού ΕΟΚ 1408/71) θα πρέπει να απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος στον ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού στον οποίο υπάγεται, ο οποίος οφείλει, εφαρμόζοντας τις σχετικές κοινοτικές διατάξεις, με τη σειρά του, να ζητήσει την εξαίρεση της ασφάλισής του από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας –Διεύθυνση Διακρατικής Κοινωνικής Ασφάλισης- Τμήμα Ε.Ε. η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου (Σταδίου 29, 10110 Αθήνα τηλ. 210 3368337). Επίσης για να κινηθεί η διαδικασία εξαίρεσης από τον ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΚΑ προκειμένου να εφαρμοσθούν οι σχετικές Κοινοτικές διατάξεις"
  9. Οι διπλοεισφορες αφορούν μόνο ιατροφαρμακευτική ή και την σύνταξη;
  10. Είσαι σίγουρος για αυτο; Γιατι εγω εχω καταλάβει ότι αφορα και τις εισφορες για την σύνταξη. Έχεις βρεις κατι σχετικό για αυτο;
  11. Καλησπερα Να απαντησω στον offshore. Πηρα και εγω στο υπουργειο στην Ελλαδα και μου ειπαν τα ιδια. Με τους Αγγλους δεν εβγαλα ακρη. Συμφωνα με την εξης ιστοσελιδα http://www.hmrc.gov.uk/cnr/osc.htm#6 η αιτηση CA8421 ειναι η σωστη και οπως φαινεται στην πρωτη σελιδα εχει ανανεωθει για το εντυπο Α1(If you are subject to UK social security legislation: • form A1 (or E101 if Regulation 1408/71 applies) will be sent to you confirming that you remain subject to UK social security legislation) Δεν εχω προχωρησει ακομα την διαδιδκασια. Δεν εχω συμπληρωσει/στειλει ακομα την αιτηση CA8421. (Ερωτηση προς οποιον την εχει συμπληρωσει:΅Σελιδα 3 ερωτηση 17 "For what period do you require form A1/E101?" Στο πεδιο Το μεχρι ποσα χρονια μπορουμε να βαλουμε; Και στο πεδιο From βαζουμε την ημερομηνια που ξεκινησαμε να δουλευουμε στην Αγγλια Ο λογος που δεν το εχω κανει ακομα ειναι το οτι δεν γνωριζω τι πρεπει να κανω μετα. Η αιτηση αναφερει οτι ο αγγλικος φορεας θα ενημερωσει τον αντιστοιχο ελληνικο(υπουργειο με υπουργειο). Στο τηλεφωνο, απο το Ελληνικο υπουργειο μου ειπαν να την παω και εγω στο ΤΣΜΕΔΕ. Τι ισχυει; Και αν την παω εγω στο ΤΣΜΕΔΕ που θα την παω; Την τελευταια φορα που πηγα στο ΤΣΜΕΔΕ στη Θεσσαλονικη και τους εξηγησα το θεμα με κοιτουσαν σαν κινεζο. Σε ποιον υπαλληλο του ΤΣΜΕΔΕ θα παω με το εντυπο Α1 και θα καταλαβει τι γινεται; Επισης θα χρειαστει να το μεταφρασω πριν το καταθεσω στο ΤΣΜΕΔΕ; Και αν ναι ποιος μεταφραζει και επικυρωνει ενα τετοιο εντυπο; Εν τελει υπαρχει κανενας που να εχει παρει αυτο το καταραμενο εντυπο Α1 στα χερια του και να το πηγε στο ΤΣΜΕΔΕ; Σχετικα με τις εισφορες η περιπτωση μου ειναι απλη. Εχω πληρωσει μεχρι και το πρωτο εξαμηνο του 2010. Αρχισα να δουλευω στην Αγγλια στις 14 Ιουνιου 2010. Αρα δεν εχω εκρεμμοτητες γιατι ουτε τους χρωσταω ουτε μου χρωστανε(το ελπιζω...). Βεβαια πρεπει να ολοκληρωσω την ολη διαδικασια με το Α1 για να σταματησει το ΤΣΜΕΔΕ να μου στελνει τους λογαριασμους. Και βεβαια το επομενο προβλημα που πρεπει να λυσουμε ειναι το τι γινεται οταν με το καλο επιστεψουμε στην Ελλαδα(αν γινει ποτε αυτο), πως ξαναμπαινουμε στο ΤΣΜΕΔΕ, πως περνουμε τις συνταξεις απο ΤΣΜΕΔΕ και απο Αγγλια(γιατι δεν θα δικαιουμαστε πληρη συνταξη απο κανενα ταμειο ουτε ΤΣΜΕΔΕ ουτε απο Αγγλικο κρατος). Αυτααα...Μεγαλο μπλεξιμο και μουθενα δεν υπαρχει σωστη πληροφορηση.
  12. Καλησπερα σε ολους. αποφασισα να ξεκινησω και εγω την διαδικασια διαγραγης μου απο το ΤΣΜΕΔΕ. ΠΡωτηα χρειαζεται να συμπληρωθει η εκης αιτηση http://www.hmrc.gov.uk/forms/2007/ca8421.pdf και να αποσταλει στο HMRC. Αυτη ειναι η αιτηση με την οποια τους ζητας να σου δωσουν το A1 Form. ΑΠο εκει και περα ο θεος βοηθος. Οπως λεει στη πρωτη σελιδα της αιτησης, αν ειναι ολα ΟΚ, τοτε θα σου στειλουν την φορμα Α1 και θα ενημερωσουν τον αρμοδιο φορεα στην Ελλαδα. Οπως ανεφερε καποιος παραπανω, δεν μπορεις να ζητησεις διαγραφη απο ΤΣΜΕΔΕ "απο εδω και περα". Η συγκεκριμενη αιτηση εχει ενα πεδιο στο οποιο πρεπει να ορισεις μεχρι ποτε θελεις να ισχυειτο Α1 που θα εκδοθει.Εγω θα βαλω μια δεκαετια, να δω τι θα γινει . Απο εκει και περα πρεπει να βρουμε απαντησεις στο θεμα που εθιξε ο ikoz. Τι γινεται με τη συνταξη του ΤΣΜΕΔΕ στο μελλον; Ας πουμε οτι εχω πληρωσει 10 χρονια στο ΤΣΜΕΔΕ και κανω διακοπη λογω εργασιας στην Αγγλια. Μετα απο 10 χρονια επιστρεφω Ελλαδα, ξαναρχιζω το ΤΣΜΕΔΕ, πληρωνω αλλα 10 χρονια εισφορες και βγαινω στη συνταξη(για διευκολυνση του παραδειγματος θεωρω πως μπορουμε να βγουμε στη συνταξη στα 30 χρονια). Τι συνταξη θα μου δωσει το ΤΣΜΕΔΕ; θα παρω τα 2/3 της κανονικης; Λιγοτερο; Τι γινεται με την ειδικη προσαυξηση; Δεν μπορει καποιος θα υπαρχει που να μπορει να απαντησει σε αυτα τα ερωτηματα. Που μπορουμε να ρωτησουμε;
  13. Καταρχήν να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μοιράζονται τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στο συγκεκριμένο θέμα. Θα ξεκινήσω και εγώ την προσπάθεια εξαίρεσης από το ΤΣΜΕΔΕ. Η πρώτη μου επαφή μέσω email με το ΗΜ Revenue & Customs δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρα. Παρότι περιέγραψα ακριβώς τι θέλω και ποιές Ευρωπαϊκές οδηγίες επικαλούμαι για την εξαίρεση μου ζήτησαν να κατεβάσω και να συμπληρώσω ένα έντυπο(CA3822 - Application for a certificate of continuing liability to pay UK National Insurance contributions when employees are going to work abroad) από το site τους το οποίο δεν μου φαίνεται και πολύ σωστό. Αντίθετα το έντυπο CA4821 - Normally working in two or more countries in the European Economic Area φαίνεται να είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω. Για να δούμε που θα βγάλει αυτό. Θα σας κρατάω και εγώ ενήμερους. Ευχαριστώ προκαταβολικά και το sustainable για τις χρήσιμες πληροφορίες που θα μου δώσει σαν απάντηση στο pm που του έστειλα πριν από λίγο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.