Μετάβαση στο περιεχόμενο

gangelakop

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gangelakop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει (ειδικά κάποιος που μπορεί να το έχει δοκιμάσει) θα το εκτιμούσα πολύ. Είμαι Μηχανολόγος και δουλεύω σε τεχνικό γραφείο και το αφεντικό μου-πολιτικός μηχανικός- δεν έχει χρόνο κ δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την τακτοποίηση Η/Χ όπως νομίζω και οι πρισσότεροι πολιτικοί μηχανικοί που είναι χρόνια στο επάγγελμα και δεν θέλουν να ασχοληθούν με ψίχουλα(εκτός των άλλων έχει κ αρκετά εισοδήματα κ φοβάται την εφορία).Του ανέφερα ξανά για την τακτοποίηση των Η/Χ και με την προϋπόθεση ότι θα τρέξω μόνο εγώ με έβαλε να μάθω αν γίνετε να υπογράφει αυτός και να βγαίνουν οι εντολές πληρωμής (κ όλα όσα αφορούν την πληρωμή του μηχανικού) στο όνομά μου (κ σ'αυτό καταλήξαμε μόνο κ μόνο για την εξυπηρέτηση των είδη πελατών μας). Ευχαριστώ προκαταβολικά Υ.Γ. Απ'την αμοιβή θα παρακρατείται κ φόρος?Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο.
  2. Η ανησυχία μου δεν είναι τόσο σε ότι αφορά την εφορία. Εκεί πιστεύυω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το θέμα μου είναι μήπως αργότερα χρειαστώ να κάνω αίτηση για καμιά επιδότηση ή κάτι ανάλογο κ υπάρξει εμπόδιο αυτή η βλακεία. Υ.Γ Στην τελική καλύτερα να μην μου είχαν βάλει κ εμένα καθόλου επιμελητήριο. Ποιο ήσυχος θα ήμουν.
  3. Μια ερώτηση μήπως κ γνωρίζει κάποιος ή έχει το ίδιο θέμα με εμένα. Αν κ νομίζω ότι είναι περισσότερο λογιστικό. Είμαι μηχανολόγος και έκανα έναρξη μόλις χτες στην ΔΟΥ ΙΛΙΟΥ (έχει σημασία η ΔΟΥ). Μόλις πήρα στα χέρια μου την έναρξη (κ δυστυχώς είχα φύγει) είδα ότι σαν επιμελητήριο μου έβαλαν ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ενώ εμείς ανήκουμε(όπως όλοι ξέρουν) στο ΤΕΕ. Υπόψιν ότι είχα πάει κ βεβαίωση εγγραφής του ΤΕΕ που έγραφε πάνω πάνω με κεφαλαία ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ. Την επόμενη ξαναπήγα για να τους πω το θέμα και μου είπαν ότι δεν βρίσκουν στο σύστημα το ΤΕΕ. Κ μάλιστα ο προϊστάμενος που ρώτησε η υπάλληλος ήταν και αυτός μηχανολόγος κ της είπε ότι δεν πειράζει και είναι το ίδιο. Αυτή προσπάθησε να μου κάνει μεταβολή στο επιμελητήριο αλλά επειδή δεν το "΄εβλεπε"το σύστημα δεν μπορούσε. Στο τέλος έφυγα με την αρχική έναρξη στην οποία η υπάλληλος διέγραψε το ΓΕΩ απο το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ με ένα στυλό κ έβαλε κ μια σφραγίδα. Ρώτησα κ λογιστή για το θέμα κ μου είπε ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό. Αλλά εγώ συνεχίζω να ανησυχώ γιατί δεν ξέρω τί θα γίνει σε μια περίπτωση που χρειαστώ να πάρω μια επιδότηση ή κάτι ανάλογο κ αν θα έχω πρόβλημα με αυτό. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Υ.Γ. Επειδή όπως προείπα πήγα 2 φορές στην ΔΟΥ και ρώτησα κ λογιστή, σας παρακαλω ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο ή του έχει τύχει κάτι ανάλογο.
  4. Streetas τα πράγματα για την σχολή της Πάτρας δεν είναι έτσι όπως τα λες.Μάλλον σε έχουν ενημερώσει λάθος.Η σχολή δίνει ένα πτυχίο, αυτό του Μηχὄυ & Αερ/γου Μηχ/κου. Κ έχεις τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Μηχανολόγους. Η κατεύθυνση που παίρνεις δεν φαίνεται πουθενα.Μόνο στην αναλυτική βαθμολογια.Κ όταν είναι να γραφτείς σε επιμελητήρια και σε εφορίες μόνο το πτυχίο σου ζητάνε και όχι αναλυτική!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.