Μετάβαση στο περιεχόμενο

MScTroGrigoris

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

MScTroGrigoris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που διατύπωσα δεν τις πήρα. @Kostassid:Έβγαλα ένα φώς, σκουριά όμως δεν μπορεσα να παρατηρήσω. @Ροδοπουλος: Το θέμα ενανθράκωση με διάβρωση-101 σελίδες thread δεν είναι πρακτικό απο θέμα χρόνου να το διαβάσω, για να μου απαντηθούν οι απορίες μου στα γρήγορα και να αποφασίσω αν πρέπει να αποτανθω σε ειδικό ή όχι.
  2. Αποτυπώματα σκουριάς, αρκετά σε αριθμό και επιφάνειας όσο η επιφάνεια του δείκτη ενός χεριού, βρίσκονται σε πλάκα μπαλκονιου(απο πάνω ταράτσα) και είναι συγκεντρωμένα ως επι τω πλείστων κοντά στα χωνευτά φώτα. Σημειωτέον ότι η οικοδομή είναι πενταετίας. Τι μπορεί να σημαίνει κατι τέτοιο - είναι σοβαρό; Γιατί και πως συμβαίνει και πως διορθώνεται; Το θέμα που ανοίγω ελπίζω να μην είναι σε λάθος subforum. Ευχαριστώ
  3. Στο δεύτερο βίντεο εφόσον τα δυο περικόχλια δεν έχουν το ίδιο μέγεθος αναγκαστικά το μικρότερο που είναι και το εσωτερικό θα σφιχτεί σε μικρότερη της ονομαστικής ροπής σύσφιξης, διότι σε μια πολύ σφιχτή σύνδεση δύο τριβόμενων επιφανειών οι δυνάμεις επαφής δημιουργούν τοπικά πολύ μικρές συγκολλήσεις και αν προκαλέσουν με την σειρά τους πλαστικές μικρο-παραμορφώσεις ο κοχλίας θα χάσει την προέντασή του και αυτό θα έχει ως συνέπεια την "χαλάρωση" της σύνδεσης. Σημειωτέον ότι η επιφανειακή τάση είναι αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της εξωτερικής διαμέτρου του παξιμαδιού και η οποία πρέπει να είναι πάντοτε μικρότερη απο την επιτρεπόμενη επιφανειακή τάση(εξαρτάται απο το υλικό) για να μην "χαλαρώνει" η σύνδεση.
  4. Οχι δεν γίνεται το ανάποδο. Δες τον οδηγό του ΤΕΕ για περισσότερα.
  5. How it's made, Discovery channel, για όσους απο μικροί χαλάγαν τα παιχνίδια τους για να δουν τι είχε μέσα.
  6. Κατα αρχήν το πρόγραμμα σπουδών των αγγλικών σχολών σε προπτυχιακό επίπεδο δεν μπορεί να είναι ίδιο με αντίστοιχες ελληνικές πολυτεχνικές σχολές, αν έκανες προπτυχιακά Γαλλία/Γερμανία τότε θα άλλαζε. Η δικιά μου η άποψη για τα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι μάλλον καλύτερα να έχεις σπουδές απο ενα καλό γενικά και όχι πολυ "βατό" πανεπιστήμιο παρά απο κάποιο "βατό" το οποίο όμως μπορεί για μια-δυο χρονιές να έχει καλή θέση στα rankings μιας κατάταξης για τη συγκεκριμένη σχολή που ψάχνεις. Πέρα απο το αξιοπρεπές επίπεδο διδασκαλίας που θα έχει ενα καλό πανεπιστήμιο που έχει καλό engineering school σου δίνει και καλή φήμη για την ντόπια αγορά εργασίας αν θες να δοκιμάσεις τη τύχη σου και να μην επιστρέψεις αμέσως ως απόφοιτος.
  7. 1)Troubleshooting and Repair of Diesel Engines, Paul Dempsey, McGraw Hill 2)A Practical Approach To Motor Vehicle Engineering And Maintenance, Allan Bonnick, Elsevier
  8. Για το Pro/E αν και δεν γνωρίζω, φαντάζομαι όμως ότι θα είναι δυσκολότερο να βρείς σεμινάρια, λόγω διάδοσης στην ελληνική αγορά, σε σχέση με Inventor/Solidworks.
  9. Να προσθέσω και εγώ στα προηγούμενα: 1)Ο όρος ενθαλπία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη φυσική έννοια, παρά μόνο ότι είναι μια ιδιότητα της μάζας ενός θερμοδυναμικού συστήματος και ισούται με τον όρο U+ΡV, όπου Ε η εσωτερική ενέργεια και ΡV το γινόμενο που εκφράζει μηχανικό έργο σε KJ. Στην πράξη χρησιμοποιείται για να βρεθεί έμμεσα η εσωτερική ενέργεια U που δεν συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε πίνακες θερμοδυναμικών ιδιοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτεταμένη χρήση της ως θερμοδυναμική ιδιότητα οφείλεται στον Richard Mollier, ο οποίος διαπίστωσε πόσο σημαντικό ήταν το μέγεθος U+PV στους στροβίλους υδρατμών και έτσι έγιναν τα γνωστά διαγράμματα των ιδιοτήτων ατμού που φέρουν το ονομά του. Και επειδή λίγη ιστορία δεν έβλαψε ποτέ κανένα, ο Mollier ανέφερε αρχικά το μέγεθος U+PV ως θερμικο περιεχόμενο ή ως ολική θερμότητα, αλλά επειδή αυτοί οι δυο όροι δεν ήταν πολύ δόκιμοι με τη σύγχρονη ορολογία της θερμοδυναμικής αντικαταστάθηκαν το 1930 απο τον όρο ενθαλπία απο το αρχαίο ρήμα ενθάλπω που σημαίνει θερμαίνω. Ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημα τι είναι εντροπία δεν είναι δυνατό να δοθεί διότι δεν είναι μονοσήμαντη έννοια. Παρόλα αυτά δεν υποβιβάζεται η χρησιμότητά της λόγω της αδυναμίας να την περιγράψουμε για πρακτικά προβλήματα θερμοδυναμικής. 2)Η εντροπία μπορεί να θεωρηθεί ως ενα μέτρο της μικροσκοπικής αταξίας των μορίων ενός θερμοδυναμικού συστήματος, διότι καθώς η αταξία ενός συστήματος αυξάνεται οι θέσεις των μορίων γίνονται ολό και πιο απρόβλεπτες. Για αυτό η εντροπία είναι μικρότερη στα στερεά απο ότι στα αέρια. Επιπλέον κατα τη διάρκεια μιας πραγματικής διεργασίας που δεν είναι αντιστρεπτή αναγκαστικά η ολική εντροπία αυξάνει σαν απόρροια του δεύτερου θερμοδυναμικού αξιώματος. Πρακτικά για τους μηχανικούς δεν έχει σημασία τόσο η ολική εντροπία όσο οι μεταβολές της, διότι καθορίζουν μεταβολές αλλών σημαντικών θερμοδυναμικών ιδιοτήτων.
  10. Αν δεν ήταν κεραμική η επιγόμωση όντως μια ανόπτηση θα ήταν καλή ιδέα.
  11. Θα συμφωνήσω και εγώ, εκτός και αν έχεις διαβάσει πολλά manga με mecha και έχεις ψύχωση με τα robot όπως οι Ιάπωνες και θέλεις να κατασκευάζεις ρομποτάκια που να παίζουν Subbuteo και βιολί ταυτόχρονα. Τα βιομηχανικά ρομπότ είναι ολιγοπώλιο δυστυχώς και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν τόσα ερευνητικά εργαστήρια σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία. Ίσως κάποια στιγμή με την μίκρο-νάνο-τεχνολογία να αλλάξει αυτό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.