Μετάβαση στο περιεχόμενο

Blancfang

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Blancfang's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρετε φίλοι, Έχω με κάποιους συνιδιοκτήτες ένα κτήμα 11στρ με ένα κτίσμα (δύο κολλητές οικίες με μία οικοδομική άδεια). Υπάρχει τρόπος να χωρίσουμε το ακίνητο σε δύο τεμάχια, έκαστον περιέχον μία εκ των οικιών (μεταξύ τους απόσταση ~1.5μ.); Αν η ισχύουσα νομοθεσία δεν το επιτρέπει (παλιό συμβόλαιο χωρισμού δεν μεταγράφτηκε από τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου με τον ισχυρισμό ότι ο χωρισμός είναι αδύνατος) συζητιέται μήπως τίποτα για απελευθέρωση των σχετικών νομικών περιορισμών; Αμάν πια με αυτά τα εξ αδιαιρέτου! Θα εκτιμούσαμε πολύ την συμβουλή/γνώμη σας.
  2. Χαίρεται σε όλα τα μέλη, Με βάση τα όσα διάβασα σε αυτό το θέμα και η δική μου υπόθεση είναι σχετική. Υπάρχει ένα αγρόκτημα 10.5 στρεμμάτων εκτός σχεδίου με δύο εφαπτόμενες οικίες (κοινή οικοδομική άδεια 185 τ.μ., εκδ. 1991) το οποίο ανήκε εξ αδιαιρέτου στον πατέρα μου και έναν θείο μου. Τα δύο μερίδια έχουν κληρονομήσει πλέον τα παιδιά εκατέρωθεν, και όλοι μας θέλουμε την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οι δύο πατέρες είχαν επιχειρήσει το 1993 να χωρίσουν (δηλαδή να παύσουν το καθεστώς της συνιδιοκτησίας με συμβόλαιο και τοπογραφικό) αλλά το σχετικό υπογεγραμμένο συμβόλαιο δεν μεταγράφηκε από τον υποθηκοφύλακα της περιοχής (Κορωπί). 1) Τι πιθανότητες έχουμε αν ζητήσουμε την εφαρμογή/μεταγραφή του σχετικού συμβολαίου; 2) Πρέπει να κινηθούμε δικαστικά για αυτό και πως; 3) Αν γνωρίζει κάποιος κάποιον Μηχανικό και/ή κάποιον Δικηγόρο που θα μπορούσε να βοηθήσει ας επικοινωνήσει παρακαλώ μαζί μου με private message. Ελπίζω και κάποιοι άλλοι χρήστες να βρουν χρήσιμες τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.