Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikos65

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nikos65's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όπως είπα, οι ισοϋψείς βασίζονται σε αρχείο (ασπρόμαυρης) εικόνας (.tiff, 483MB). Δεν είναι και το αρχείο με την τελειότερη ακρίβεια, αλλά είναι πολύ πιο ακριβές από ισοϋψείς που περιέχονται σε άλλους επαγγελματικούς χάρτες (δεν λέω ονόματα) και πολύ πιο ακριβές από SRTM. Το πιο καλό είναι πως μπορώ να βγάλω ισοϋψείς σε όποια διαστήματα θέλω. Από εμπειρία (από πιο ειδικούς) έχει διαπιστωθεί πως το διάστημα 20 μέτρων είναι το καλύτερο για τοπογραφικούς-πεζοπορικούς χάρτες και 50 (ή και 100) για τους υπόλοιπους χάρτες. Για μικρότερο αρχείο δεν εξαγάγω τις ισοϋψείς στην τέλεια απόδοσή τους αλλά στο 98% περίπου. Με αυτόν το τρόπο, μειώνεται το μέγεθος τού τελικού αρχείου κατά τουλάχιστον 20% (λόγω λιγότερων σημείων) και δεν χάνεται μεγάλη λεπτομέρεια.
  2. Από αρχείο εικόνας... Έχω από κάποιον φίλο ένα αρχείο (.tiff, 483MB) το οποίο δεν έχει τρύπες και είναι αρκετά ομαλό ώστε να μπορέσω να εξαγάγω σε όποια ισοδιάσταση θέλω (χρησιμοποιώντας το GlobalMapper και κατόπιν επεξεργάζομαι τα δεδομένα ώστα να επιμερίσω τα μεγέθη).
  3. Γεια χαρά. Είμαι ο δημιουργός τού χάρτη που κατέβασες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μετατρέψεις τα αρχεία img σε shp αλλά θα δυσκολευτείς πολύ μέχρι να κατανοήσεις πώς δουλεύουν όλα τα προγράμματα που εμπλέκονται. Μπορώ να σού φτιάξω ένα αρχείο με τις ισοϋψείς (ή και με τις ισοβαθείς). Δεν ξέρω, βέβαια, πώς ακριβώς τις χρειάζεσαι. Πρώτα απ' όλα πρέπει να μού πεις το διάστημα (κάθε πόσα μέτρα τις θέλεις). Δεύτερον, αν θέλεις να είναι ταξινομημένες (τα αρχεία Garmin, π.χ., έχουν τρία μεγέθη: μικρές, μεσσαίες και κεντρικές, αναλόγως υψομέτρου)*. Τρίτον, αν θέλεις τις μηδενικές (ακτογραμμή)**. Τέταρτον (και κυριότερον) το είδος αρχείου που θα σε βολέψει, διότι δεν έχω το ArcMap (ίσως το κατεβάσω σε demo να το δοκιμάσω) και δεν ξέρω αν η μετατροπή θα βγει σωστή. Βέβαια, μπορούμε να κάνουμε το εξής: φτιάχνω ένα αρχείο από μια μικρή περιοχή και σού το στέλνω. Αν σού δουλέψει τότε εξαγάγω όλη την Ελλάδα και είσαι έτοιμος, ειδάλλως δοκιμάζουμε διαφορετικά. Περιμένω οδηγίες... Νίκος --------------- * Δεν ξέρω αν το πρόγραμμά σου υποστηρίζει διαχωρισμό τών ισοϋψών και αν τελικά εγώ θα μπορέσω να τις εξαγάγω σωστά. Μια δοκιμή θα μάς πείσει. ** Οι ακτογραμμές συνήθως δεν χρειάζονται (λογικά θα τις έχεις) αλλά υπάρχουν μέρη που έχουν μηδενικό υψόμετρο (ή και αρνητικό σε κάποιες περιπτώσεις). Οπότε αν ενσωματώσω τις μηδενικές κι εν τω μεταξύ έχεις τις ακτογραμμές θα πρέπει να τις σβήσεις από το δικό μου αρχείο χειροκίνητα.
  4. Σε βάρος τού μπαλκονιού. Δηλαδή, για να καταλάβω: αν δηλώσω τώρα τους ημιυπαιθρίους δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό το κομμάτι; Υπενθυμίζω πως μέρος αυτού τού κομματιού ανήκει σε ημιυπαίθριο. Ευχαριστώ.
  5. Χαίρετε και καλώς σάς βρήκα! Τώρα με τις διαδικασίες περί τακτοποιήσεως τών ημιυπαιθρίων χώρων ανακάλυψα πως υπάρχει ένα πρόβλημα. Ένα κομμάτι τού ημιυπαιθρίου είναι η κουζίνα, η οποία έχει παρεκλείνει από το σχέδιο ως εξής: ο κατασκευαστής έχει μετακινήσει τον τοίχο προς τα έξω περί τα 30 εκατοστά ώστε να μεγαλώσει τον ωφέλιμο χώρο. Συνεπώς περί τα 3 μέτρα μήκος επί 0,30 μέτρα πλάτος (μέρος τού οποίου είναι ημιυπαίθριο) είναι ουσιαστικά παράνομο. Το κλείσιμο, βεβαίως, τών ημιυπαιθρίων και η παραπάνω παράβαση έχουν γίνει από τον κατασκευαστή (που ήταν και ο μηχανικός). Τι προτείνετε να κάνω; Στο (υποτυπώδες) σχέδιο που επισυνάπτω, με μαύρο φαίνεται το αρχικό σχέδιο και με κόκκινο η παρούσα τοιχοποιεία. Σάς ευχαριστώ εκ τών προτέρων για την γνώμη-βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.