Μετάβαση στο περιεχόμενο

vatk

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vatk

  1. Καλημέρα. Τελικά πλήρωσα κι εγω για την περαίωση (700 ευρώ, απο αυτά που... δεν είχα) και η ερώτηση μου είναι: Είμαι ο μοναδικός που δεν έχει λάβει ακόμα την επιταγή επιστροφής πιστωτικού από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος; Είναι ένα καλό ποσό, αλλά από τη ΔΟΥ μου λένε ότι βρίσκεται πλέον στο ΚΕΠΥΟ. Υπάρχει εκεί κάποια υπηρεσία που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να ρωτήσω τί γίνεται...? Ευχαριστώ.
  2. Καταρχην σε ευχαριστω και σενα οπως και ολους οσοι απαντησαν στο μηνυμα μου. Η αληθεια ειναι πως θα ξοδεψω ολο το μισθο μου για να περαιωσω (μιση χρηση τρομαρα μου), οποτε θα το σκεφτω λιγο ακομα και θα πραξω αναλογα. Απο οτι ειδα απο το e-banking της eurobank (κι οπως απαντησαν και παραπανω) μπορω να πληρωσω το ποσο και μεσω αυτου. Δεν ξερω παντως, αισθανομαι οτι με κλεβουν για κατι που δεν... οφειλω (ναι εκανα λαθος με το ΦΠΑ που δεν απεδωσα απο καποιες αγορες που ισως δε δικαιολογουνται, αλλα δεν κρατησα τιμολογια απο πολλα αλλα που ειχα το δικαιωμα)...
  3. Καποια συμβουλη γιατι αυριο σκεφτομαι να πληρωσω για την περαιωση...? http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=237081&postcount=439 Ευχαριστω.
  4. Καλησπέρα. Μια ερώτηση κι απο ένα -φρέσκο ακόμα- μηχανικό, που πήρε αψήφιστα (κατα πως αποδειχτηκε) το θεμα βιβλια εσοδων-εξοδων και ΑΠΥ και τωρα αγχωθηκε με το σημειωμα της περαιωσης. Για να μην μακρυγορω, εκανα εναρξη τον 05/2009, εκοψα ολες κι ολες 3 αποδειξεις και το 2010 ειναι ολες οι περιοδικες μου μηδενικες, καθως πλεον ειμαι μισθωτος και δεν εκοψα καμια αποδειξη (ουτε εβαλα καποιο εξοδο, ενω θα μπορουσα). Το ερωτημα ειναι οτι το σημειωμα της περαιωσης μου "ζητα" 700 ευρω (για "μιση χρηση" ουσιαστικα). Εκανα το λαθος και δεν ειχα λογιστη κι ετσι "επαιζα" με το βιβλιο εσοδων - εξοδων, αποδιδοντας το ΦΠΑ (για τα τριμηνα του 2009 που ειχα κι εσοδα) αυθαιρετα, βαζοντας και καποιες αποδειξεις απο κινητη τηλεφωνια, καποια ηλεκτρικα για το σπιτι και γενικα πραγματα για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να στοιχειοθετησουν "νομιμα" εξοδα για την επαγγελματικη μου στεγη (ενω φυσικα δεν εβαλα πολλα αλλα, οπως ενοικιο, καυσιμα και δεν ξερω και εγω τι αλλο θα μπορουσα να βαλω). Φυσικα ολα αυτα για 400-500 ευρω (τοσο ειναι το ΦΠΑ που δεν απεδωσα, λογω των παραπανω τιμολογιων αγορων). Τι λετε, να περαιωσω για αυτο το ετος? Κι αν ναι, κλεινοντας τα βιβλια (σκοπευω να το κανω αυτες τις μερες, αφου δε σκοπευω να κοψω πλεον καποια αποδειξη) ησυχαζω για παντα απο αυτο το βραχνα (δηλαδη παω στην εφορια, τα κλεινω και μετα μπορω να τα πεταξω)? Με συγχωρειτε για το μακροσκελες μηνυμα, αλλα ειμαι βουτηγμενος στην αγνοια. Ευχαριστω εκ των προτερων. Υ.Γ. Τα 700 για μιση χρηση μου τα ζητουν. Το πιστωτικο που εχουν εκδωσει εδω και καιρο για την επιστροφη φορου αυτου του ετους, αλλα δεν εχουν "τσεκαρει" οπως λενε (η διασταυρωση που γινεται) για να μου σταλει η επιταγη εισπραξης, ακομα εκκρεμει. Τι να πω...
  5. Ευχαριστω για την απαντηση σου. Ελπιζω τωρα να βρω τους σωστους ΚΑΔ ωστε να κανω την εναρξη, για να προλαβω εστω να χρεωθω "διπλα" μονο τους δυο πρωτους μηνες του 2009...
  6. Σας ευχαριστω πολυ καταρχην για τις απαντησεις σας. Ειναι τοσο "ανωδυνο" το να διαλεξεις δυο-τρεις κωδικους που να ειναι πιο κοντα σε αυτο που θεωρητικα κανω? Θα τηλεφωνησω και στο ΤΕΕ, μηπως βγαλω απο εκει ακρη. Ευχαριστω και παλι.
  7. Κι εγω παιδια εχω βρεθει στην ιδια περιπτωση. Μαλιστα ειμαι ηδη 4 μηνες σε αυτο το καθεστως "διπλης" ασφαλισης (ΙΚΑ απο την εταιρια σαν μισθωτος και φυσικα το ΤΣΜΕΔΕ που το πληρωνω εγω απο τη στιγμη που πηρα την αδεια ασκησεως επαγγελματος). Τωρα που θα κανω ενα νεο συμφωνητικο (με ΑΠΥ πλεον) με την εταιρια, υπαρχει δυνατοτητα να γινει επιστροφη καποιου ποσου απο το ΙΚΑ, ωστε να πληρωθει εστω το τρεχον εξαμηνο του ΤΣΜΕΔΕ (μην πληρωνω κι αλλους μηνες, για το τρεχον ετος, σε δυο ταμεια)?
  8. Καλησπερα. Εχω βρει αναλογα -με το ερωτημα μου- θεματα, αλλα δεν εχω λαβει ακριβως την απαντηση που θελω. Ποιους ΚΑΔ να δηλωσω στην εφορια για την εναρξη επαγγελματος (ουτε ενας φιλος λογιστης δε μπορεσε να μου πει με σιγουρια, στη δε εφορια με απεφυγαν με ασχημο τροπο)? Εργαζομαι σε κατασκευαστικη εταιρια (επιβλεψη, μελετη κ.λπ) σαν μηχανολογος μηχανικος. Αν γνωριζετε ενημερωστε με σας παρακαλω ωστε να προχωρησω στην εναρξη επαγγελματος, για να διευθετησω καποια εργασιακα-ασφαλιστικα θεματα με την εταιρια που εργαζομαι. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για καθε βοηθεια.
  9. Καλησπερα κι απο εμενα. Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω κι εγω με τη σειρα μου. Ειμαι μισθωτος, ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και μολις πριν λιγες ημερες ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα επιτυχιας στις εξετασεις του ΤΕΕ, αρα πλεον απο εκεινη τη μερα κιολας, οπως επισημαινεται στην ανακοινωση, εχω εγγραφει στο ΤΣΜΕΔΕ. Το ερωτημα ειναι αν θα πρεπει να κανω καποια ενεργεια να διαγραφω απο το ΙΚΑ ωστε να μην ειμαι διπλοεγγεγραμμενος και ποια ακριβως ειναι η διαδικασια η αν διαγραφομαι αυτοματα με τη μη καταβολη των εισφορων απο την πλευρα του εργοδοτη μου προς το ΙΚΑ... Ευχαριστω εκ των προτερων.
  10. Καλησπερα. Ξερετε που μπορω να βρω (βιβλια-σημειωσεις) αναλυτικα σχεδια σωληνωσεων και λοιπων μεταλλικων κατασκευων? Ειναι ιδιαιτερα σημαντικο. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για καθε απαντηση.
  11. Σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας.
  12. Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν εχω καποιο μαθημα, μονο η διπλωματικη εκκρεμει. Η γραμματεια ομως λεει οτι υπαρχει και μια πιθανοτητα να μετατεθει η εξεταση των διπλωματικων το Σεπτεμβρη, οποτε εκει τα πραγματα θα ειναι δυσκολα... Ελπιζω ολα να πανε συμφωνα με το προγραμμα και το αργοτερο τελη Αυγουστου που ξανανοιγει το ΕΜΠ να εχω και τα απαραιτητα δικαιολογητικα για το ΤΕΕ.
  13. Καταρχην σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις. Η αληθεια ειναι πως ο μεν giannisp με χαροποιησε, αλλα ο CVENG με προσγειωσε μαλλον στην πραγματικοτητα. Κι εγω αυτο φοβαμαι, οτι οντας ανασφαλιστος και κυριως χωρις διπλωμα (αρα οχι μηχανικος = ενας λιγοτερο για τις απαιτησεις απο το νομο σε αριθμο στην εταιρια), μαλλον ειναι δυσκολα τα πραγματα. Το θεμα ειναι ποτε κατατιθενται οι βαθμοι απο εξεταση διπλωματικης στη γραμματεια, ειδικα οταν μεσολαβει ο Αυγουστος. Ελπιζω Σεπτεμβρη να εχω καποια βεβαιωση για να κανω την αιτηση στο ΤΕΕ. Αν καποιος μηχανολογος που βγηκε τωρα στην αγορα εργασιας μπορει να συνεισφερει κατι στην κουβεντα, θα το εκτιμουσα. Ευχαριστω.
  14. Καλησπερα και καλως σας βρηκα (νεος στο φορουμ). Συντομα ολοκληρωνω τις σπουδες μου κι εχω μπερδευτει, αναφορικα με την υποθεση της Αδειας ασκησεως επαγγελματος. Για την ακριβεια, ηθελα να ρωτησω το εξης: Προς τα τελη Ιουλιου, εκτος απροοπτου, γινεται η εξεταση των διπλωματικων εργασιων. Σεπτεμβρη θα μπορω να εχω μια βεβαιωση διπλωματουχου απο τη Γραμματεια. Το θεμα ειναι, αν προλαβαινω να εχω αυτη τη βεβαιωση, για την επομενη εξεταση του ΤΕΕ (θα μου πειτε ακομα δεν εχει ληξει η παρουσα εξεταση κι εσυ ρωτας ποτε θα γινει η επομενη). Απλα ο προβληματισμος μου εχει να κανει, με το αν το ΤΕΕ μπορει να ζητησει αυτεπαγγελτα τη βεβαιωση απο τη σχολη μου η θα πρεπει να την προσκομμισω εγω (σε ερωτηση μου, ειχα λαβει την απαντηση οτι αυτεπαγγελτα μπορει να ζητηθει μονο το διπλωμα - αν υπαρχει αυτο, οχι μια βεβαιωση - αν ειχα καταλαβει καλα). Η ανησυχια μου, εχει να κανει με την απωλεια των εξετασεων του Σεπτεμβριου, οποτε μετα παει το 02/2009 (πολυ μακρια, οπως εχουν δημιουργηθει τα δεδομενα για εμενα). Στην πραξη, στο ΤΕΕ υπαρχει περιπτωση παρατασης υποβολης των δικαιολογητικων, αν υπαρξει καποια καθυστερηση (π.χ η γραμματεια της σχολης μου αργει να εκδωσει το πιστοποιητικο και μου το δωσει Οκτωβριο - πολυ πιθανο σεναριο)? Τελος, μια ερωτηση για την αγορα εργασιας. Στην πραξη, ποσο δυσκολο ειναι να βρει δουλεια ενας νεος μηχανικος, που δεν εχει αδεια ασκησεως επαγγελματος? Και ποσες (ελαχιστες να υποθεσω?) ειναι οι πιθανοτητες να σε δεχτει ενας εργοδοτης οταν δεν εχεις ακομα στα χερια σου τη βεβαιωση οτι εισαι διπλωματουχος (ηθελα να εκμεταλλευτω τους καλοκαιρινους μηνες, μηπως καταφερω και βρω καποια δουλεια). Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και με συγχωρειτε για το μακροσκελες κειμενο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.