Μετάβαση στο περιεχόμενο

thessalonikia

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Δράμα

thessalonikia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! α)Γνωστοποίησέ μας την ακριβή ημερομηνία μεταβίβασης του 1/3 του 50% σε σένα και β) ρίξε μιά ματιά στην εγκύκλιο 30/2004 του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΔΤΕ/β/οικ.10891/406/5-3-2004) "Διατάξεις για την εισφορά σε γη" και συγκεκριμένα στην παρ.1.Γ σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 8 του ν.1337/83 και αν συνεχίζεις να έχεις απορία, τα ξαναλέμε.
  2. Καλημέρα! Για να είμαστε ενήμεροι και για τις απόψεις της ΕΜΔΥΔΑΣ, δεδομένου οτι 12000 συνάδελφοι υπηρετούν στο δημόσιο: "Αποφασίσαμε σαν Κλάδος, διεκδικώντας το σύνολο των αιτημάτων μας όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στα τακτικά μας Συνέδρια και σας έχουν γνωστοποιηθεί και κοινοποιηθεί νομίμως στις 30/04/2009 με την πρόσκλησή μας για διεξαγωγή Συλλογικών Διαπραγματεύσεων του Ν. 2738/99, να αντιδράσουμε αγωνιστικά διατρανώνοντας τα παρακάτω : • Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στο εισόδημά μας. Είμαστε ένας κλάδος επιστημόνων που συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγή του τεχνικού έργου της χώρας, με χαμηλές αποδοχές που μας επέβαλε το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο από τη δεκαετία του ΄80, σε αντίθεση με το χρόνιο αίτημά μας για μισθολόγιο Μηχανικών, όπως συμβαίνει με άλλους κλάδου επιστημόνων (γιατρούς – δικηγόρους κλπ.). Από τότε,με σκληρούς αγώνες κερδίσαμε τα δύο κλαδικά επιδόματά μας, σαν αντιστάθμισμα των εξειδικευμένων γνώσεων και των ποινικών ευθυνών που φέρουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, τα οποία στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν τα 500 € καθα- ρά / μήνα, φορολογούνται κανονικά σαν εισόδημα είναι καθηλωμένα εδώ και τρία χρόνια και τα οποία προστίθενται στο μισθό μας ο οποίος κινείται κατά μέσο όρο στα 1.200 € / μήνα. Δεν είμαστε λοιπόν ρετιρέ αλλά χαμηλά αμειβόμενοι επιστήμονες του Δημοσίου. • Δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συ νταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του. • Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη. 4ς μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και 2010 3 συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο. • Δεν θα δεχθούμε την παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα. Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες. Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει. Στο σημείο αυτό δικαιούμαστε να ρωτήσουμε πως και με ποιους από δω και πέρα θα υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, το σχέδιο Καλλικράτης, η εφαρμογή της Πολεοδομικής νομοθεσί- ας η εξοικονόμηση ενέργειας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ." Όλοι έχουν τα δίκια τους..
  3. Καλημέρα σ'όλους! Εγώ απλά θα σας προκαλέσω να προβληματιστείτε στο εξής: ακόμη και σε περιόδους κρίσης τα επαγγέλματα που αφορούν την παροχή υπηρεσίας στη ματαιοδοξία των γυναικών, ανθούν χα!
  4. Καλημέρα σ’ όλους! Για κάποιο λόγο (μάλλον κάτι δεν κάνω σωστά) τα μηνύματά μου δεν εμφανίζονται (νέο μέλος γαρ και έτι ανημέρωτο για τη χρήση).Τέλος πάντων. Κατά την άποψή μου, το εδάφιο 5 της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του ν. 13337, -όπως προστέθηκε με την παρ.7 του άρθρου 27 του ν. 2831/00- θα ίσχυε ΑΝ ο πατέρας δεν είχε μεταβιβάσει το ακίνητο στον γιό του με γονική παροχή. Δηλαδή αν ο γιός το κληρονομούσε από τον πατέρα του (εξ αδιαθέτου ή με διαθήκη) και στη συνέχεια οι σημερινοί κληρονόμοι του γιού (σύζυγος και παιδιά) θα το είχαν από επαγωγή κληρονομιάς (υπενθυμίζω ότι ανεξάρτητα του χρόνου στον οποίο συντάσσεται η αποδοχή κληρονομιάς, αυτή (η αποδοχή) αναφέρεται στον χρόνο θανάτου του κληρονομούμενου και επομένως δεν θα είχε καμία σημασία αν είχαν ολοκληρώσει την αποδοχή και την είχαν μεταγράψει στο οικείο υποθηκοφυλακείο), εκτός αν αποποιούνταν την κληρονομιά (εντός του χρονικού διαστήματος που θέτει ο νόμος, από του θανάτου του κληρονομούμενου) ή αν είχε αρθεί η επαγωγή πριν τον θάνατο του κληρονομούμενου (π.χ. προγενέστερη αποκλήρωσή τους). Τότε και μόνο τότε θα υπολογιζόταν η εισφορά σε γη στα ιδανικά μερίδια του κάθε συνιδιοκτήτη (γυναίκα και παιδιά), δεδομένου ότι η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε ΠΡΙΝ το θάνατο του γιού. ΤΩΡΑ όμως, στην περίπτωσή μας, έγινε κανονική συμβολαιογραφική Πράξη μεταβίβασης από τον πατέρα στον γιό και ΔΕΝ ισχύει η εξαίρεση. Διαφοτ=ρετικήγ προσέγγιση τη συζητάμε. Ελπίζω να βοήθησα.Γειά! --------------------------------------------------------------------------- ΠΡΟΣΟΧΗ :Διορθώνω το ΠΡΙΝ με το ΜΕΤΑ (ή κεκτημένη ταχύτητα οδηγεί σε λάθη) Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM
  5. Καλημέρα σ' όλους! Δεδομένου οτι είμαι νέο μέλος και δεν "μπήκα" εγκαίρως στη σελίδα, δεν είδα την απορία σου mikepad.Αν συνεχίζεις να την έχεις, πες το γιατί σου έχω την απάντηση, για την επαγωγή κληρονομιάς και την εισγορά σε γη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.