Μετάβαση στο περιεχόμενο

dott

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αυτό ρωτάω, αν μπορεις να δώσεις καποιο ποσοστο ημιτελους σε ένα ακίνητο που είναι κενό, δεν έχει ρευματοδοτηθει και έχει υποδομές για κυρία χρήση αλλα ουσιαστικά δεν έχει ακόμα χρησιμοποιηθεί. Η κατασκευή του σ αυτή την κατάσταση έγινε μεταξύ 1993-2003.
  2. Πρόκειται για συμβόλαιο γονικής παροχής που θέλουμε να κάνουμε. Στο ακίνητο έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση για την αλλαγή χρήσης, θα μπει στο χρονολογικό εύρος 1993-2003. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να δηλωθεί ημιτελές τόσο στην τακτοποίηση όσο και στο Ε9 προκειμένου να μειωθούν οι αναδρομικές εισφορές στον ΕΝΦΙΑ.
  3. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, μπορεί να γίνει αλλαγή από βοηθητική σε κύρια χρήση σε ακίνητο και παράλληλα να δηλωθεί ημιτελές; Το ακίνητο είναι ισόγειο, στην οικοδομική άδεια φαίνεται σαν αποθήκη, υπάρχουν οι υποδομές για κύρια χρήση και δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ. Αν ναι, σε ποιό ποσοστό (στάδιο κατασκευής) ; Αν όχι , ποιά είναι η επιβάρυνση σε ΕΝΦΙΑ και για πόσα χρόνια θα δηλωθεί αναδρομικά; Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να έχεις όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στον ΕΝΦΙΑ; Ευχαριστώ!
  4. ok thanks! κι εγώ το section designer προτιμούσα εξ αρχής Μου βγάζει έτοιμα τα αδρανειακά χαρακτηριστικά, σωστά? Πρέπει να κάνω ίσως κάποια απομείωση των χαρακτηριστικών αυτών με μειωτικό συντελεστή για να λάβω υπόψη μειωμένη συνεργασία για ασφάλεια? Αν ναι ποιά χαρακτηριστικά και πόσο?
  5. Καλησπέρα. Το κτίριο που μελετάω έχει μεταλλικές δοκούς που σχηματίζονται από τρεις διατομές ΙPN στη σειρά. Μπορώ στην ίδια θέση να βάλω τρία στοιχεία (διατομής ενός IPN το καθένα) για να αποφύγω τη δημιουργία σύνθετης διατομής καθώς δε γνωρίζω το βαθμό συνεργασίας τους;
  6. Παιδιά έχω άλλη μία ερώτηση για το etabs. Πώς μπορώ να εισάγω σύνθετη διατομή; Την έχω σχεδιάσει στο autocad αλλά θέλω να την περάσω μέσα στο etabs και να μου βγάλει απευθείας τα χαρακτηριστικά της. Ξέρω ότι γίνεται αλλά δεν μπορώ να βρω πώς.
  7. Καλησπέρα σας! Προσπαθώ να προσομοιώσω ένα διατηρητέο κτίριο από φέρουσα τοιχοποιια στο etabs για διπλωματική. Το πρόβλημα είναι ότι οι τοιχοποιιες (εσωτερικές και εξωτερικές) δεν είναι κάθετες μεταξύ τους, πολλά τμήματα είναι λοξά. Θα μπορούσα να κάνω τον κάνναβο λοξό? Αν όχι, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω?
  8. Καλησπέρα σας! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ και κάνω τη διπλωματική μου πάνω σε ένα διατηρητέο κτίριο από φέρουσα τοιχοποιία. Αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με την ενοικιάστρια του κτιρίου, η οποία για διάφορους λόγους δε μου επιτρέπει να μπώ να το αποτυπώσω και καθυστερεί πολύ τη διπλωματική μου. Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να υπερασπίζει τον τυχόν μελετητή? Δηλαδή εάν είναι υποχρεωμένοι να με αφήσουν να το δώ από τη στιγμη που είναι διατηρητέο. Το κτίριο μου ανατέθηκε από καθηγητές της σχολής και η συγκεκριμένη κυρία το χρησιμοποιεί σαν αποθήκη, δεν κατοικεί εκεί. Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.