Μετάβαση στο περιεχόμενο

A.Kast

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

A.Kast's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα kokoleko1, Ναι ήταν λίγο ατυχής η διατύπωση, αλλά η ώρα που έγραφα την ερώτηση ήταν λίγο προχωρημένη. Τελικά, ο μηχανικός αυτός θα εντάσσεται στην παράλληλη δραστηριότητα. Και θα χάσει και το πλεονέκτημα να φορολογηθεί ως μισθωτός που του δίνει η πρώτη του δραστηριότητα. Εγώ πάντως καλύφθηκα με την προηγούμενη απάντηση. Ήταν πολύ αναλυτική. Κι ευχαριστώ πολύ .
  2. Καλησπέρα, Ευχαριστώ georgegaleos, νομίζω ότι η απάντησή σου με κάλυψε.
  3. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ το εξής αν γνωρίζει κάποιος: Για μηχανικό που αμείβεται σύμφωνα με την παρ.9 του άρθρου 39 (ν. 4387/16) από εταιρεία ΙΚΕ, και πρόκειται να γίνει και διαχειριστής στην εταρεία ΙΚΕ (δεν είναι εταίρος), τι θα ισχύει ασφαλιστικά; Θα διπλοπληρώνει εισφορές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα, Δηλ. θα υπάρχει "σωστό" ειδοποιητήριο που θα αναγράφονται συγκεκριμένα το ποσό που θα πληρώνουμε εμείς κι αυτό που θα πληρώνει ο εργοδότης; Μια πρόσθετη ερώτηση: Αυτό που είχε βγει σε μια είδηση ότι μέχρι να γίνουν οι ΑΠΔ, μπορούμε να πάμε εμείς μια υπεύθυνη δήλωση που να φαίνεται ότι υπαγόμαστε σε αυτή την κατηγορία και να πληρώσουμε το 1/3, δεν ισχύει; Ευχαριστώ πολύ και για την άμεση απάντηση!
  5. Καλησπέρα και πάλι, Ναι, έχω τρέχουσα σύμβαση και αναφορικά με τα 2/3 του εργοδότη, μου έχουν πει να βάλω στο μπλοκάκι "απασχόληση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016."
  6. Καλησπέρα σε όλους, Μήπως γνωρίζει κάποιος για το ΕΦΚΑ για τους μηχανικούς με μπλοκάκι (έως 2 εργοδότες), πως θα γίνεται η πληρωμή των εισφορών; Το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ βγήκε κι έχει τις συνολικές εισφορές, αλλά εμείς υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώσουμε το 1/3. Δηλ. αν το κάνουμε με e-banking ή στην τράπεζα, θα βάζουμε τον κωδικό της πληρωμής όπως είναι, αλλά στο ποσό θα βάζουμε το 1/3; Επίσης, το επικουρικό+ εφάπαξ δεν έχει βγει ακόμα, αλλά και γι'αυτά το ίδιο δεν ισχύει; Δηλ. το 1/3 δεν πρέπει να πληρώσουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Μάλλον θα ξεκινήσω βλέποντας τι χρειάζεται για το πτυχίο 27.Όντως η νομοθεσία είναι δαιδαλώδης, αλλά τί να κάνουμε.Προτιμώ να έχω κάτι να διαβάζω απ'το να μην κάνω τίποτα.Θα επικοινωνήσω και με τεχνικές εταιρίες μήπως όντως θέλουν κάποιον για το τρέξιμο.Και...βλέπουμε.Ελπίζω να'μα στον σωστό δρόμο Ευχαριστώ και πάλι
  8. Καλησπέρα, Είμαι νέα χημικός μηχανικός κι έχω κάνει κι ένα μεταπτυχιακό το οποίο στην Ελλάδα δε θα μου χρησιμεύσει...μάλλον ποτέ!Ψάχνω για δουλειά συνολικά πολύ καιρό. Πρόσφατα έκανα ένα σεμινάριο πάνω στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σκέφτομαι μήπως και το κυνηγήσω. Αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω!Διαβάζω λίγο τη νομοθεσία, λίγο τα βιβλία περιβάλλοντος από το πτυχίο μου...Να διαβάσω ό,τι βιβλιογραφία προτείνεται σχετικά;Να πάω από τεχνικό γραφείο σε τεχνικό γραφείο μήπως χρειάζεται κανείς συνεργασία;Πολλές ερωτήσεις.Το ξέρω ότι ακούγεται χαοτικό αλλά πραγματικά αν κάποιος έχει καμιά συμβουλή θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.