Μετάβαση στο περιεχόμενο

lolafly

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

lolafly's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με καίει να γλυτώσω όσα περισσότερα χρήματα μπορώ είναι η αλήθεια! Παρόλα αυτά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι μπορώ να κάνω! Για να κάνω αναθεώρηση άδειας τι πρέπει να γίνει? Να λήξει αυτή που έχω? Και μετά αν την ανανεώσω μπορώ να αλλάξω εντελώς τα σχέδια? Δηλαδή είναι σαν να βγάζω καινούρια άδεια? Ο μηχανικός μου είπε οτι δε μπορώ να κάνω τίποτα και θέλει 17000 για να μου εκδόσει καινούρια Δε θέλω να σας ζαλίσω (και συγγνώμη που το κάνω) αλλά πρέπει να ξέρω τα δικαιώματά μου πριν του δώσω τα λεφτά ή τον αμφισβητήσω..
  2. Αν εκδοθεί τώρα νέα άδεια θα είναι πιο ακριβή από το να περιμένω να λήξει η υπάρχουσα? Ρωτάω γιατί η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το έργο.
  3. χαχαχα! Θα το χρησιμοποιήσω σαν επιχείρημα αυτό σε όποιον πάει να μου φέρει αντίρρηση!!! Σε ευχαριστώ πάντως.. Αν και έχω μια ένσταση: είμαι φίλη και όχι φίλος
  4. Μπορεί δηλαδή ο αρχιτέκτονας να τροποποιήσει την άδεια που έχω και να την κάνει για δύο ανεξάρτητες μεζονέτες? Την ίδια άδεια? Σόρρυ αν σας κουράζω αλλά δε γνωρίζω καθόλου από αυτά!
  5. Η δεύτερη μεζονέτα δεν είναι σίγουρο ότι θα φτιαχτεί. Μπορεί δηλαδή να μην την κάνουμε καν! Οπότε το να την αφήσουμε στα μπετά μάλλον δεν είναι συμφέρουσα (απο οικονομικής άποψης) λύση.. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι μικρότερος. Οπότε ουσιαστικά μπορώ ήδη να θεωρήσω την άδεια χαμένη και να πρέπει να βγάλουμε καινούρια ε?
  6. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να μου απαντήσετε σας παρακαλώ στην παρακάτω ερώτηση. Το 2007 ο πατέρας μου έβγαλε μια άδεια οικοδομής (pilotis+δύο όροφοι), για 2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Σύνολο αν θυμάμαι καλά 300 τμ. Τελικά η οικοδομή δε χτίστηκε. Τώρα, θέλουμε στην ίδια τοποθεσία να χτίσουμε μια μεζονέτα 2-όροφη 130 τμ (ισόγειο+1ος). Η σκέψη μας είναι αν γίνεται να "κόψουμε" (συγγνώμη για τη λέξη που χρησιμοποιώ) την άδεια στα δύο και να εκμεταλλευτούμε τη μισή τώρα και την άλλη μελλοντικά. Οι δύο μεζονέτες δε θα έχουν σχέση μεταξύ τους (εννοώ δε θα είναι ενωμένες). Υπάρχει αυτή η δυνατότητα? Ή θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια και να θεωρήσουμε χαμένη την προηγούμενη? Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  7. Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θέμα: Τελειώνω την πτυχιακή μου στο μεταπτυχιακό που κάνω και το θέμα είναι οι επιπτώσεις του φωτισμού στην ενεργειακή κατανάλωση και θερμική άνεση ενός κτιρίου (συγκεκριμένα σχολικής βιβλιοθήκης). Ψάχνω να βρω κάποιο πρότυπο (ASHRAE, ISO κτλ) για θέματα φωτισμού και το μόνο που βρήκα είναι το ΚΕΝΑΚ 2010 στο οποίο αναφέρει λίγα πράγματα! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
  8. Επειδή κι εγώ είμαι γυναίκα μηχανολόγος απο ΤΕΙ (και τελειώνω και ένα MSc), έχω να πω ότι γενικά μπορεί να ακούσεις σχόλια απαξιωτικά αλλά αν είσαι καλή στη δουλειά σου και δε φοβάσαι τη μουτζούρα και τα εργοτάξια, δεν εχεις να φοβηθείς τίποτα! Καμιά φορά είναι και δυνατό όπλο η γυναικεία φύση xristinaki μου θύμισες τα φοιτητικά μου χρόνια! Να'σαι καλα!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.