Μετάβαση στο περιεχόμενο

νερι

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by νερι

  1. φίλε μου ge-liakos αν τρέξεις για αυτά πού λές δίκαια να πληρωθείς.Αν έχει όμως ο ιδιοκτήτης έστω και ένας τα σχέδια γιατί να υπάρχει μία ελάχιστη αμοιβή 250-550Ε που να τον δεσμεύει.Έλα και στη θέση αυτού τού ενός.
  2. zafeir νομίζω ότι στην πολεοδομία είπα αν καταθέσει ο ιδιοκτήτης την αίτηση και τα σχέδια να είναι τα προτώτυπα της πολεοδομίας ή αν ο ιδιοκτήτης έχει ακριβή αντίγραφα κάτι που είναι πολύ εύκολο. μην πέρνετε τις ακραίες περιπτώσεις για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. αν είχα το δικαίωμα θα τη σύντασσα σε 5 min και αν η αυτοψία μου έτρωγε 1ώρα θα κοστολογούσα το ανάλογο. άλλωστε στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τόσο τρελοί πού δεν το θεωρούσαν υποχρεωτικό αν και αυτό είναι λάθος.
  3. το παράδειγμα με το λεωφορείο ήταν πολύ απλό και κατανοητό αν περάσετε και στην απέναντι πλευρά του κόσμου. τις αμοιβές εσείς οι ίδιοι αρχίσατε να παζαρεύετε όταν καταλάβατε με έκπληξη πολλοί ότι δεν θα είναι 5000λ!!!!! ¨Εξω από την πρώτη μέρα συναδέλφοι σας παλιοί πού ξέρουν ποιά είναι η πραγματικότητα συννενοούνται με ιδιοκτήτες και προχωράνε σε σύνταξη εκθέσεων χωρίς να ασχολούνται με άλλα.Ρωτήστε τους αντί να τούς απαξιώνετε. Πάντως ευχαριστώ για την κουβέντα.
  4. ο νόμος σε υποχρεώνει γιά να το τακτοποιήσεις να πληρώσεις τον μηχανικό.Στο λεωφορείο αν σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο και πληρώσεις πρόστιμο και ο ελεγκτής είναι ελέυθερος επαγγελματίας πρέπει να σου κόψει πολλαπλάσιο του προστίματος την αμοιβή του; μη λέτε ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν είμαστε συνάδελφοι.Στο 90% όταν πρόκειται για η/χ, κλειστά γκαράζ (όχι σοφίτες γιατί εκεί έχετε δίκιο ότι απαιτεί τρέξιμο) στους συγκεκριμένους χώρους πού θα σας ζητήσουν οι ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν δεν παρεκλίνουν τα σχέδια χιλιοστό.Έχει μπεί παράθυρο στην ανοικτή πλευρά του η/χ και τζαμαρία αντί γκαραζόπορτα στο γκαράζ.Γιά αυτό το χώρο και μόνο έχετε ευθύνη και αν συμβουλευτείτε δικηγόρο θα σας πεί το αυτονόητο, ότι ο νόμος είναι σαφής και μην τον παρερμηνεύουμε. Αφού παραδέχεστε ότι και τα 200Ε παραείναι καλά αν είναι να τρέξεις μόνο 1ώρα γιατί δεν το δέχεστε σαν κατώτερο (και 150Ε) όλοι και αν έχει παραπάνω τρέξιμο να το συμφωνείτε με τον πελάτη;
  5. όταν μιλάτε για 20 ημέρες ενώ σας λέω ότι ό ιδιοκτήτης έχει όλα τα σχέδια της πολεοδομίας και ο χώρος αποτυπώνεται πλήρως στα σχέδια τότε αν μη τι άλλο υπερβάλλουμε.Πιστεύω να έχετε δεί την εγκύκλιο και το υπόδειγμα της έκθεσης και την απλοτητά της σε πολλές περιπτώσεις. Ευθύνη μπορεί να έχετε σε πολλά που υπογράφετε στην καριέρα σας αλλά στο συγκεκριμένο ο νόμος και η εγκύκλιος είναι σαφής μη κοροιδευόμαστε. ο καρδιοχειρούργος θα μού σώσει τη ζωή, κακώς θα πληρωθεί τόσο και αφού πιστεύεις αυτά περί των παλιών συναδέλφων σου δεν έπρεπε να το αναφέρεις κάν, και ο αστροναύτης θα πάρει αρκετά κ.τ.λ στο site o καθένας όταν πρωτομπαίνει ζητάει τα φώτα των παλιοτέρων μηχανικών και όλοι κάνατε κάποτε πρακτική σε γραφεία τους και προσπαθήσατε να δείτε πώς δουλεύουν και σκέφτονται κυρίως στην πράξη.Άν δεν υπήρχαν παλιοί δεν θα υπήρχαν νέοι.
  6. ο μηχανικός όπως ξέρουμε είναι ένα σεβαστό μέλος στην κοινωνία και ο κάθε γονιός αισθάνεται περήφανος αν τα καταφέρει το παιδί του. Αυτή η κοινωνία με έκπληξη μέσα σε αυτό τον οικονομικό πανικό παρακολούθει τον τεχνικό κόσμο να απαξιώνει 200 ή 250Ε πού κάποιος θέλει 5ημέρες για να βγάλει και να ζητούν μέχρι και 1500Ε γιατί έτσι βγάζει κάποιο λ.Βέβαια να πούμε ότι υπάρχουν και πιό λογικοί ,αυτοί είναι παλιοί μηχανικοί πού γνωρίζουν την πράξη, και λένε ας είμαστε πιό σοβαροί. ό κόσμος τα βγάζει δύσκολα καί αντί να κάνετε το σταυρό σας πού έστω και έτσι σας βγήκε δουλειά κάνετε (μερικοί) παράλογες σκέψεις. Μήν ξεχνάτε ότι στη ρύθμιση του Σουφλιά δεν απαιτούνταν τεχνική έκθεση.Έπίσης σε λίγο καιρό θα βγεί ο νόμος των αυθαιρέτων και σίγουρα εκεί δίκαια θα πληρωθήτε καλύτερα αφού είναι πιό δύσκολες περιπτώσεις. Τι δυσκολία έχει μία τεχική έκθεση αν είναι ένας απλός η/χ,ισόγειο γκαράζ κλπ, ό ιδιοκτήτης έχει όλα τα σχέδια και στην πολεοδομία πάει αυτός για την κατάθεση; ό νόμος είναι σαφής ότι η τεχνική έκθεση αφορά αποκλειστικά και μόνο τον συγκεκριμένο χώρο και δεν έχετε ευθύνη για κάτι άλλο. μην απαξιώνετε τα λεφτά του κόσμου αν είναι κάτι απλό και απαιτουνται 1 ή 2 ώρες Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να σας εμπιστεύεται.Θυμηθείτε πάλι ότι στού κ.Σουφλιά δεν ήταν υποχρεωτική.Εκτιμώ πάντα τον τεχνικό κόσμο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.