Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pete

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Pete

  1. Τι θα λέγατε για ένα ομαδικό εξώδικο προς υπουργό εργασίας (και cc στην Βουλή) αναφέροντας για την προσφυγή στο ΣτΕ καθώς και ότι το τελικό κόστος αποζημιώσεων θα απαιτηθεί πλήρως από αυτούς που θα το ψηφίσουν? Για να το πω απλά, αν εν γνώσει σου νομοθετείς αντισυνταγματικά, δεν πρέπει το κράτος (δηλαδεί εμείς) να πληρώσουμε την ζημιά (δηλαδή την επιδικασθείσα αποζημίωση), αλλά εσύ μαζί με όποιους ακόμη την προκαλέσατε... Και μόνο αυτό, μάλλον θα τους κάνει να σκεφτούν πολλά πριν συνεχίσουν.
  2. Καλησπέρα Zavi. Χαίρωμαι που βρέθηκε το πρώτο μέλος που συντάσσεται με την προσφυγή. Σαφώς σε μια τέτοια ενέργεια θε μπούν δεκάδες θέματα με απότερο σκοπό να επιτευχθούν πολλά από αυτά (δυστυχώς δύσκολα να γίνουν όλα). Το ενδιαφέρον είναι επίσης εδώ. Για ότι προβλέπεται να έχει άμεση εφαρμογή, μπορεί να ζητηθεί αναστολή στο ΣΤΕ. Δηλαδή, γίνεται η προσφυγή, και για κάποια ή όλα τα θέματα ζητείται αναστολή μέχρι να αποφανθεί το σώμα ή το τμήμα. Στην δική μας περίπτωση θα πάει στην ολομέλεια για ευνόητους λόγους.
  3. Καλημέρα σε όλους. Σχετικά με το ζήτημα της διπλής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών (αν τελικά ψηφιστεί) προτείνω να γίνει ομαδική προσφυγή στο ΣΤΕ για την κατάργησή της. Η συνταγματική υποχρέωση ασφάλισης πρέπει να έχει ανταποδωτικό χαρακτήρα. Σε άτομα μεγάλης ηλικίας, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Επίσης, ο διαχωρισμός ασφαλισμένων σε προ και μετά το 1993 επίσης έχει πρόβλημα συνταγματικότητας. Ειδικότερα μάλιστα σε δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπίπτει πλήρως. Θεωρώ ότι αν υπάρχει ενδιαφέρον για ομαδική προσφυγή, καλό θα ήταν να απαντάνε οι ενδιαφερόμενοι από τώρα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.