Μετάβαση στο περιεχόμενο

C.O.N.N.L

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα σας. Για άλλη μία φορά (εφόσον είναι δυνατό) θα ήθελα τη γνώμη σας. Είναι νόμιμη-εφικτή η διακοπή οικοδομικών εργασιών όταν δεν έχουν γίνει καθόλου οικοδομικές εργασίες; (το βεβαιώνει με έγγραφο- αυτοψία η πολεοδομία). Στη συνέχεια χωρίς καμία αιτιολόγηση, κάνει διακοπή. Επίσης πρέπει να αναρτηθούν οι αποφάσεις (αυτοψία και διακοπή) στο διαύγεια ή όχι ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Αγαπητέ DIMITRIS80 χωρίς το layer σε εκείνο το σημείο το οικόπεδο είναι χέρσο (ξερό χορτάρι) οπότε φαίνεται ως 'μονοπάτι-δίοδος'. Ευτυχώς όμως φαίνεται το δέντρο στη μέση της υποτιθέμενης εισόδου της 'διόδου' αλλά και ένα άλλο δέντρο στα μισά της 'διόδου' (οπότε δε θα μπορούσε να περνά αυτικίνητο). Στο τέλος της 'διόδου' φαίνεται αχνά η περίφραξη. Όλα τα παραπάνω αφαιρέθηκαν τέλη του 2005. Αγαπητοί qmd και tpanag συμφωνώ μαζί σας. Στο επόμενο δικαστήριο θα υπάρχει αναγκαστικά φωτοερμηνευτής για κάθε ενδεχόμενο. Διότι σε αυτό ο μηχανικός από τη μεριά των αντιδίκων όχι μόνο είπε ψέμματα αλλά ενίσχυσε και την σημαντικότητα της google φωτογραφίας. Ο συγκεκριμένος έχει ήδη κατηγορηθεί μία φορά για παραποίηση στοιχείων σε δίκη. Και η δική μας θα είναι λογικά η επόμενη. Και μακάρι να διαβάζει και το forum για να καταλάβει πως έλεος πια σε αυτή τη χώρα.!!!.Αν και δε νομίζω πως είναι τόσο έξυπνος για να καταλάβει τη σημασία του forum. Συγγνώμη για την ένταση. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως να επικοινωνήσω με teleatlas?
  3. jkar, απο αυτή τη δίοδο που κατέγραψαν αποκλείεται να πέρασαν πριν το 2005 διότι το οικόπεδό μου ήταν φραγμένο με μονομπλόκ και συρματόπλεγμα. Η φωτογραφία του google είναι όντως του 2003 δε το αμφισβητώ. Η προβολή google maps στη φωτογραφία είναι μεταγενέστερη (μετά το 2005). Αυτό προσπαθώ να εξακριβώσω. Στο δικαστήριο έφεραν τη φωτογραφία με το layer επάνω(και άρα φαίνονταν οι οδοί, δίοδοι κτλ) και έγραφε 2003. Ενώ εγώ έλεγα ότι η δίοδος δημιουργήθηκε μετά το 2005
  4. Αγαπητέ Didonis όταν είπαμε ότι θα μπορούσε να τροποποιηθεί μας κατηγόρησαν για παραπλάνηση δικαστηρίου και μας έκαναν και χάρη που δε γραφτηκε στα πρακτικά..... Άκρη όμως θα βγάλω γιατί τους βαρέθηκα.
  5. Καλέ μου Dimitris80 τα ΓΥΣ και ΟΚΧΕ έχουν μόνο μέχρι το 2000 ή 2001. Αυτά τα έδειξα με επίσημες φωτοερμηνείες.Απλά μετά το γύρισαν το παραμύθι ότι είναι ανοιχτή η δίοδος από το 2000 ένώ εγώ έλεγα από το 2005. Και εμφάνησαν αυτή τη φωτογραφία του 2003 και με έκαναν ρ----α. Συγγνώμη και πάλι για την έκφραση. Το δε δικαστήριο σε πληροφορώ καλέ μου άνθρωπε την έκανε δεκτή.
  6. Πρώτα απ'όλα σας ευχαριστώ. Αγαπητέ Didonis κι όμως αυτό ακριβώς όπως λες έγινε. Στο δικαστήριο που είχα, εμφάνισαν τη φωτογραφία από το google earth με το layer επάνω κι εγώ έμεινα μ-----ς. Συγγνώμη για την έκφραση. Το δικαστήριο τη δέχτηκε κι εγώ αμφισβητήθηκα.Αγαπητέ Ted78 με σώζεις. Να'σαι καλά. Βρήκα κι εγώ μια άκρη νομίζω. Η google maps χρησιμοποιει αποκλειστικά το δορυφόρο GeoEye-1 ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2008. Άρα το layer είναι με στοιχεία του 2008 παρόλο που η φωτογραφία είναι του 2003. Θα επικοινωνήσω με google earth και με την εταιρεία GeoEye (να'ναι καλά το internet) μπας και πάρω επίσημη απάντηση ώστε να προσκομιστεί εκεί που πρέπει. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιο δορυφόρο χρησιμοποιούσε η google maps πριν το 2008? Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε και μπορείτε να μου τη δώσετε είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ
  7. Το θέμα είναι ότι όντως δε΄φαίνεται δρόμος (απλά η συγκεκριμένη εδαφική λωρίδα εκείνο το διάστημα ήταν ξερό χορτάρι). Στην είσοδο του υποτιθέμενου δρόμου υπάρχει δέντρο που κόπηκε μετά το 2005. Εγώ όμως πως θα το αποδείξω αφού το layer δείχνει δρόμο? Και στο google earth μόλις έβαλα το layer δείχνει δρόμο. Για αυτό ρωτάω μήπως τα στοιχεία του layer αφορούν κάποια αλλή χρονολογία από ότι η φωτογραφία. Ευχαριστώ και πάλι
  8. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το θέμα είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητήθηκε η μαρτυρία μου όσον αφορά το 2003, διότι δεν έχω από το ΓΥΣ φωτογραφίες μετά το 2000. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αυτό το layer στο οποίο αναφέρεσαι από που έχει πάρει τα δεδομένα για τις οδούς και διόδους? Δηλαδή η φωτογραφία είναι όντως από το google το 2003, υπάρχει περίπτωση το layer αυτό να είναι από στοιχεία μετά το 2005 (πχ κτηματολόγιο ή κάτι άλλο)? Αν ναι που πρέπει να απευθυνθώ για να το αποδείξω? Να'στε καλά για τη βοήθεια που μου δίνετε.
  9. Καλησπέρα, χρειαζομαι τη βοηθειά σας για άλλη μία φορά. Σε αεροφωτογραφία από το google earth του 2003 αν πατήσω το εικονίδιο 'προβολή στους χάρτες google' εμφανίζεται οδός (με λευκη γραμμή) που ξέρω πολύ καλά πως το 2003 δεν υπήρχε (η δίοδος ανοίχτηκε το 2005-2006 και το ξέρω διότι είναι μέσα στο οικοπεδό μου). Πως είναι λοιπόν δυνατόν? Γνωρίζει κάποιος κάτι? Από το Γ.Υ.Σ. η τελευταία αεροφωτογραφία είναι του 2000 και μετα από επίσημη φωτοερμηνεία επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά μου (η αντίθετη πλευρά ισχυρίζεται πως είναι τουλάχιστον 20 χρόνια ανοιχτή η δίοδος). Επίσης πως μπορώ να επικοινωνήσω με google earth ώστε να μου δώσει επίσημη γραπτή απάντηση (αν και φανταζομαι πως μάλλον είναι δύσκολο)? Εάν κάποιος είναι γνώστης, σας παρακαλώ θερμά να απαντήσετε ή ακόμα καλύτερα να μου στείλετε mail (αν γίνεται) και τότε μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Είναι πραγματικά επείγον. Σε αυτή τη χώρα στο τέλος οι επιτήδιοι θα με κάνουν να αμφιβάλλω ακόμα και για το όνομά μου. Συγχωρέστε με για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  10. Αγαπητέ ΜΑΚΑΡ πίστεψέ με έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα αλλά δεν βρήκα απάντηση . Ο δικηγόρος λέει ότι δε γίνεται μεταφορά συντελεστή δόμησης από ένα τμήμα της κάθετης σε ένα άλλο χωρίς τη συναίνεση όλων των συνδιοκτητών καθώς αυτό αποτελεί τροποποίηση της σύστασης της κάθετης. Ο μηχανικός συμφωνεί μαζί του. Από την άλλη η αρμόδια πολεοδομία θεωρεί ότι επιτρέπεται χωρίς τη συναίνεση όλων. Τελικά τι ισχύει? Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Καλησπέρα σας, έχω το εξής θέμα: Σε οικόπεδο που έχει συσταθεί κάθετη, εάν ο ένας από τους συνδιοκτήτες υπερβεί το συντελεστή δόμησης του τμήματός του μπορεί α) να αγοράσει ένα απο τα υπόλοιπα τμήματα της κάθετης και να μεταφέρει τα τετραγωνικά δόμησης που του αναλογούν από το τμήμα ΙΙ (που αγόρασε) στο τμήμα Ι (στο οποίο έχει οικοδομήσει και έχει υπερβεί τη δόμηση)? β) απαιτείται η υπογραφή των υπολοίπων συνδιοκτητών για αυτή την μεταφορά δόμησης αφού κατά ένα τρόπο τροποποιείται η σύσταση κάθετης? γ) εάν απαιτείται η συνυπογραφή υπάρχει κάποια π.χ εγκύκλιος που να το αναφέρει? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  12. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Λόγω του ότι υπήρχαν προβλήματα από τότε με την οικογένεια του γείτονα έγινε η περίφραξη με τον τρόπο που σας είπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να μετρήσουμε τα οικόπεδα ακόμα και αν του πω ότι θα πληρώσω εγώ. Και με τον άλλο γείτονα στην άλλη μεριά του οικοπέδου του είχε τα ίδια προβλήματα και μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των πιο παλιών γειτόνων "του πήρε τόπο". Δε νομίζω να έβγαλε άδεια ο πατέρας μου το '75 αν και θα ρωτήσω. Επίσης δεν υπάρχει παλιό τοπογραφικό αφού είναι στην κατοχή του πατέρα μου από το 1955 και πιο πριν στον πατέρα του (μόνο περιγραφές με πόσες πεζούλες, περίπου χ πλάτος κ.τ.λ.). Μόνο όταν μου το μεταβίβασε κάναμε τοπογραφικό (2002) και αργότερα το 2007 και τώρα το 2010 όπου και στα 3 μετρήθηκε το τοιχείο όλο μέσα στην ιδιοκτησία μου. Μπορεί να ακουμπά πράγματα πάνω στο τυφλό μέρος της οικοδομής μου? Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Μπορώ να γκρεμίσω την περίφραξη εάν θέλω? Πρέπει να ζητήσω τη συγκαταθεσή του? Σας ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση
  13. Καλησπέρα σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για το site. ΄ Έχω το εξής θέμα: Σε οικισμό <2000 κατοίκων έχω οικόπεδο στο οποίο χτίζω οικοδομή. Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο με τσιμεντένιο τοιχείο ύψους 20 πόντων, πλάτους 20 πόντων και πάνω στο τοιχείο υπάρχει σύρμα ( ελπίζω να γίνομαι κατανοητός). Συμφωνα με τον πατέρα μου όλο το πλάτος του τοιχείου είναι μέσα στα όρια του δικού μου οικοπέδου αφού ο ίδιος το έχει περιφράξει πριν 35 χρόνια. Σε όλα τα τοπογραφικά το τοιχείο είναι μέσα στα δικά μου όρια. Η οικοδομή χτίζεται στα όρια του οικοπέδου από τη μίά μεριά προβλέποντας και την απόσταση του αντισεισμικού αρμού. Το πρόβλημα τώρα: Εξαρχής ο γείτονας ήρθε και απαίτησε στο συνεργείο που καλούπωνε καμία ταβλα:- να μην περάσει στο δικό του μέρος. Επίσης είπε ότι με κανένα τρόπο δε θα πάταγα στο δικό του για να σοβατίσω. Μίλησα με τον μηχανικό μου - ο οποίος πραγματικά αξίζει την αμοιβή του και πάνω απ'όλα είναι ανθρωπος- και το συνεργειο και είπαμε οκ. Ας μην τραβήξουμε τα άκρα. Στη συνέχεια απαίτησε να μην γκρεμιστεί η περίφραξη. Ούτως ή αλλώς κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί και τώρα μόνο σε ένα μικρό κομμάτι είχε σπάσει το τοιχείο και μόνο σε εκείνο το κομμάτι είμαστε ακριβώς στο όριο( με τον αρμό υπολογισμένο). Απο εκείνη την ημέρα ακουμπά σε εκείνη την κολώνα της οικοδομής (καταστράφηκε το τοιχείο και η περίφραξη εκεί) ότι μπορείτε να φανταστείται. Τη μια σίδερα την άλλη τάβλες μέχρι και ένα ξύλο με σκόρδα Θα μου πείτε τι με πειράζει. Είναι το γ-μ-το. Εγώ αρχικά πριν χτίσω τον ειδοποίησα για την πρόθεσή μου και για ότι τυχόν ζημιές προκύψουν στο καλλιεργούμενο χωράφι του είπα ότι θα τον αποζημειώσω. Το ερώτημα: Πως αποδεικνύω ότι το τοιχείο είναι δικό μου? Έχει δικαίωμα να ακουμπά πράγματα πάνω στη δική μου οικοδομή προφασιζόμενος ότι είναι στο όριο και άρα στο τυφλό τμήμα της οικοδομής? Σας ευχαριστώ πραγματικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.