Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apostolos78

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Apostolos78

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη πολεοδομία επιμένουν ότι δεν μπορούν να ορίσουν οι συνυπογράφοντες μηχανικοί τα ποσοστά ανάμεσά τους. Προσωπικά δεν κατόρθωσα να βρω κάποια εγκύκλιο ή απόφαση που να ορίζει τί ποσοστό θα παίρνει ο καθένας τους. Άρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για ακόμα μία φορά λειτουργούν αυθαίρετα. Και το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν υπάρχει η υποστήριξη του ΤΕΕ προς τα μέλη του. Οι γραμμές μιλούν διαρκώς από την προηγούμενη Παρασκευή και σε σχετικό mail που απέστειλα δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Θα μου πείτε τώρα, είναι καιρός να ασχοληθεί το ΤΕΕ ή το Υπουργείο με τέτοια θέματα όταν υπάρχουν άλλα που "καίνε"? Θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί τέτοιες περιπτώσεις κατά τη γνώμη μου. Τις εισφορές μας όμως ξέρουν καλά πως να τις παίρνουν. Κρίμα. Και πάλι ευχαριστώ.
  2. Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα. Έχω υποβάλει φάκελο για οικοδομική άδεια για ανέγερση νέου ισόγειου κτιρίου επιφάνειας>50.00 m2. Μαζί με συνεργάτη μηχανολόγο μηχανικό κάναμε τη Μ.Ε.Α.. Αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε να λάβουμε το 50% της συνολικής αμοιβής της Μ.Ε.Α. ο καθένας μας. Αφού ελέγχθηκαν όλες οι μελέτες και φτάσαμε στο τελικό στάδιο για των έλεγχο των φορολογικών, από την πολεοδομία της περιοχής στην οποία κατατέθηκε ο φάκελος μας ζήτησαν να αλλάξουμε τα ποσοστά των αμοιβών μας επί της συνολικής αμοιβής της Μ.Ε.Α. με τέτοιον τρόπο ώστε, ο μεν μηχανολόγος να λάβει το 20% επί του συνόλου των αμοιβών των Η/Μ μελετών και μόνο αυτών που έχει υπογράψει ως αμοιβή του για τη συμμετοχή στη ΜΕΑ. Ομοίως και για εμένα. Πιο συγκεκριμένα ο μηχανολόγος θα λάβει 20% επί (αμοιβή ενεργειακής πυρ.+θέρμανσης+καυσίμου αερίου+ηλεκ. ρευμάτων+κλιματισμού) και εγώ το 20% επί των αμοιβών των υπολοίπων μελετών τις οποίες και υπογράφω. Εντέλει μπορούμε να ρυθμίζουμε τα ποσοστά των συμμετεχόντων μηχανικών σε Μ.Ε.Α. κατόπιν μεταξύ μας συμφωνίας ή πρέπει να ακολουθείται αυτό που περιγράφω παραπάνω? Είναι εύλογη και νόμιμη η απαίτηση της πολεοδομίας? Γνωρίζει κάποιος αν έχει δημοσιευθεί οποιαδήποτε εγκύκλιος ή οδηγία προς τις πολεοδομίες σχετικά με τα ποσοστά αμοιβών συμμετεχόντων μηχανικών σε Μ.Ε.Α?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.