Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dvd

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

dvd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας. Μέτα από έλεγχο που έγινε σε κτίριο από την πολεοδομία μετά από καταγγελία βρήκαν πως στην πόρτα εισόδου της μονώροφης κατοικίας αντί για σκάλα έγινε μπαζωμένος πρόβολος. Στην έκθεση της πολεοδομίας είπαν πως σύμφωνα με την παρ 6 άρθρο 4 του ΝΟΚ να γίνει ενημέρωση φακέλου για την αλλαγή αυτή. 1) Μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή από εμένα που δεν έχω κάνει ούτε την άδεια ούτε την επίβλεψη του κτιρίου; 2) Αν ναι αλλάζω όλα τα σχέδια που φαίνεται ο μπαζωμένος εξώστης; 3) Αλλάζω και το σκαρίφημα της οικοδομικής άδειας; Ευχαριστώ.
  2. Συνάδερφοι. Αντί να πληρώνεται εισφορές, να αγχώνεστε και να καταστρέφεται την ψυχολογία σας, χαλάστε τα λίγα χρήματα που βγάζετε για εσάς και τους ανθρώπους σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε είναι η ψυχική μας υγεία. Και είναι βέβαιο πως του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ και δεν υπερβάλω.
  3. Να σου πω την αλήθεια και στο περιβάλλον μου οι μηχανικοί το 70% λένε ότι πληρώνουν. Αλλά όταν μιλάμε προσωπικά πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν και ντρέπονται να το πουν. Στην τελική από τους νέους το 10% πληρώνει γιατί έχει πλούσιο μπαμπά. Αν ο κόσμος πλήρωνε δεν θα έβγαινε ο υπουργός για να μιλάει για κατασχέσεις και να εκφοβίζει. Λογικό δεν είναι; Το ίδιο συμβαίνει και στο πρώην ΤΕΒΕ που πολλοί χρωστούν. Στο δια ταύτα θα πρέπει να ανοίξουμε μια ενότητα για να συζητήσουμε κινήσεις για το καλό μας μιας και ξεφεύγουμε κάπως από το θέμα.
  4. Δεν ήξερα πως η πλειοψηφία πληρώνει. Πού τα βρίσκουν δεν ξέρω. Ίσως από τις καλές εποχές και ας είναι καλά οι μπαμπάδες. Πάντως αφού τα δίνουν καλά κάνει το ταμείο και τα παίρνει από τα κορόιδα. Σημασία έχει όπως πάμε, το λίπος κάποια στιγμή θα καεί χωρίς ανάπτυξη και με μαθηματική ακρίβεια σύντομα αυτοί που πληρώνουν θα είναι λιγότεροι από αυτούς που παίρνουν. Σίγουρα πρέπει να κινηθούμε και έτσι. Όταν αντιδράσαμε μαζικά για τις αναδρομικές αυξήσεις τις πήραν πίσω. Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Άμα συνεχίσουμε έτσι μέχρι τα 50 χαιρέτα μας τον πλάτανο, δεν με ενδιαφέρει τα αυτοκίνητα που θα χρωστάω. Ο ΘΕΟΣ βοηθός.
  5. Γεια σας συνάδερφοι και χρόνια πολλά για την ημέρα του ΟΧΙ. Καλές είναι οι κινήσεις με τα δικαστήρια και τις διάφορες αντιδράσεις αλλά δεν βλέπω φως. Γιατί πολλοί συνδικαλιστές είναι βολεμένοι και πολλοί στο ΤΣΜΕΔΕ βολεύουν τα παιδιά τους μέσα σε αυτό με θέσεις υπαλλήλου χωρίς ΑΣΕΠ. Οι μεγάλοι που βγαίνουν στην σύνταξη πληρώνουν τις εισφορές τους και δεν αντιδρούν γιατί δεν καίγεται το σπίτι τους αλλά του γείτονα. Πιστεύουν πως δεν θα πάρουν και αυτοί φωτιά, θα παίρνουν την συνταξούλα τους χωρίς περικοπές από κάποιο αποθεματικό που δεν υπάρχει αδιαφορούν για τον νέο και γυρίζουν πλευρό και κοιμούνται . Μου θυμίζει την κλασική ιστοριούλα που μάλλον την ξέρετε. Τον προηγούμενο μήνα ήρθαν και πήραν τον Εβραίο γείτονά μου. Δεν φώναξα, δεν ήμουν Εβραίος. Την προηγούμενη βδομάδα ήρθαν και πήραν τον κομμουνιστή γείτονά μου. Δεν φώναξα, δεν ήμουν κομμουνιστής. Σήμερα ήρθαν να πάρουν και μένα αλλά δεν υπήρχε κανείς να φωνάξει. Μπέρτολντ Μπρεχτ Δηλαδή ο καθένας κοιτάει την βόλεψη του αδιαφορώντας για τον πλησίον του και δεν καταλαβαίνει ότι βοηθώντας τον δίπλα βοηθάει τον εαυτό του. Πέρα από την φιλοσοφική πλευρά του θέματος (έχω πολύ χρόνο να φιλοσοφώ) πρακτικά πιστεύω πως αφού δεν μπορούμε να συντονιστούμε μπορούμε απλά οι περισσότεροι από εμάς να σταματήσουν να πληρώνουν τις άδικες εισφορές. Προσωπικά εγώ δεν έχω να πληρώσω και συμβουλεύω όπου σταθώ και άλλους μηχανικούς να κάνουν το ίδιο. Κινηθείτε αν θέλετε και εσείς έτσι. Αν γίνει μαζικό θα μας ζητούν να πληρώσουμε αρχικά με διευκολύνσεις με κουρέματα και έπειτα θα ρίχνουν συνεχώς τις απαιτήσεις. Σε ένα παζάρι πάμε και αυτοί που πουλάνε καλαμπόκια συνεννοούνται να πουλάν το τεμάχειο 1,5 ευρώ και εμείς οι μηχανικοί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για κάτι τόσο απλό;;; Συνάδερφοι η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει. Τα λεφτά δεν είναι μαρούλια να φυτρώνουν χωρίς κόπο. Η αξία του χρήματος έχει τετραπλασιαστεί. Το μεροκάματο είναι 20 ευρώ. Διαφορετικά πληρώστε για να πάνε τα χρήματα στους τοκογλύφους, σε κακούς ΔΥ να μπαίνουν χωρίς ΑΣΕΠ και πάνε για φραπέ [υπάρχουν και καλοί ΔΥ για να μην παρεξηγούμαι] και οπουδήποτε αλλού εκτός από το ταμείο μας που δεν υπάρχει. Πιστεύω πως θα πείτε ΟΧΙ Σε όσα γράφω δεν έχω την πρόθεση να θίξω κανένα. Προσπαθώ απλά να βοηθήσω με ηρεμία και καλή διάθεση.
  6. Είναι πολύ ασαφές το Άρθρο. Υπάρχει διευκρινιστική; Θα στήλω στο ΤΕΕ στα κεντρικά μαιλ. Ελπίζω να απαντήσουν.
  7. Φίλε Survivor κανείς δεν ξέρει όταν τελειώσεις την σχολή που θα περάσεις τί κλίμα θα υπάρχει στην αγορά. Μετά από 5-7 χρόνια η οικονομία θα έχει αλλάξει και ως γνωστό μετά την ύφεση ακολουθεί ανάπτυξη. Δες Ρωσία τουρκία Κίνα και λοιπές πρώην πτωχευμένες χώρες. Κατά την γνώμη μου ακολούθησε κάτι που θα σου άρεσε. Μην ποντάρεις και πολύ στον γάμο. Μας έχουν πάρει χαμπάρι τι μπατίριδες είμαστε πλέων οι μηχανικοί
  8. Αν μου κόψει ο εγκαταστάτης τιμολόγιο έχω δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  9. Εδώ δεν κολλάει το τυχαίο δεν νομίζω αλλά το τί κάνει νιαου στα κεραμίδια.
  10. Οδεύουμε στο μέσο του έτους και μου φαίνεται άδικο να χάσω την τιμή 0,55 της κιλοβατώρας. Λέω να βάλω και εγώ στην ταράτσα μου ένα 10ρι αλλά δεν θέλω δάνειο. Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς το εξής. Υπάρχει η δυνατότητα να βάλω ένα 5ρι στην αρχή και μετά από κάποια χρόνια να κάνω νέα αίτηση στη ΔΕΗ να το κάνω 10ρι; Λογικά θα ισχύει σε αυτή την περίπτωση για όλο το σύστημα η νέα τιμή. Κάνω λάθος; Ή αλλιώς γίνεται να κάνω αίτηση για 10ρι και να τοποθετήσω 5KW και τα υπόλοιπα όταν έχω;
  11. Αγία Σοφία. Την σχεδίασε ο Ανθέμιος και άντεξε χιλιετίες σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον κόσμο.
  12. Η λογική είναι απλή. Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια από τον ήλιο. (φωτοβολταϊκά = ήλιος) Ο καρκίνος του δέρματος προκαλείται από τον ήλιο. (καρκίνος = ήλιος) Άρα φωτοβολταϊκά = καρκίνος Όπως το άλλο με τον αστυνόμο και το μπουζούκι.
  13. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσα νεύρα γενικά. Μάλλον φταίει το ΔΝΤ. Τελικά ίσως η ερώτηση αν συμφέρουν τα Φ/Β (γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης) θα έπρεπε να γίνει σε φόρουμ οικονομολόγων ή φλιντζανούδων.
  14. Έχεις δίκιο. Όμως έχουν ζαλίσει τον κόσμο με την πτώχευση - δραχμή - υποτίμηση κτλ. Δεν φταίει ο κόσμος που φοβάται. Πιστεύω πως τέλος του 11 δεν θα προλαβαίνει η ΔΕΗ τις αιτήσεις. Οι κρίσεις περνάνε και φέρνουν ευκαιρίες. Απλά το timing δεν είναι κατάλληλο
  15. Επειδή ενδιαφέρομαι να βάλω στην στέγη μου ασχολήθηκα με το θέμα. Ο νόμος λέει σε πόλεμο ή εθνική ανάγκη γίνεται να διακοπεί το πρόγραμμα. Δηλαδή εθνική ανάγκη ίσον τι; Το κράτος θα μπορούσε να πει πως επειδή δεν μου δανείζουν θα σταματήσω να αγοράζω ρεύμα από Φ/Β και θα κάψω κάρβουνο. Ή θα φορολογήσω τα εισοδήματα από τις στέγες όπως και στα χωράφια. Και ας μη ξεχνιόμαστε η ΔΕΗ = κράτος. Το Ελληνικό δημόσιο είναι από τους ποιο αναξιόπιστους επαγγελματίες. Αυτή την στιγμή κατασκευαστικές εταιρίες έχουν κόψει τιμολόγια για δημόσια έργα και παρακαλάνε το κράτος να τους δώσει αυτά που τους χρωστάει. Αντί να τις πληρώσει ζητάει και από πάνω ΦΠΑ. Η Κινέζικη Cosco τα ίδια έπαθε. Οι πολιτικοί λένε κατά συρροή ψέματα. Οποιαδήποτε επένδυση σε τέτοιο περιβάλλον είναι μεγάλο ρίσκο. Και τέτοια ρίσκα δεν μπορούν να πάρουν άνθρωποι που έκαναν οικονομίες χρόνια. Ο φόρος του διοξειδίου περισσότερο σαν φήμη ακούγεται. Θα τον πληρώσει άραγε κάποιο κράτος και μάλιστα σε εποχή παγκόσμιας ύφεσης; Αλήθεια σε ποιον; Το μόνο λογικό είναι ότι το πετρέλαιο τελειώνει και θα περάσουμε σε ΑΠΕ κάποια στιγμή. Αν πτωχεύσουμε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Φυσικά οι καταθέσεις θα κάνουν φτερά. Το ερώτημα είναι με τα δάνεια. Το ακίνητο δεν προσημειώνεται αλλά οι καμένοι από χυλό... Όμως αν χαριστούν σε περίπτωση πτώχευσης θα συμφέρει το δάνειο για Φ/Β. Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να παραμείνει σε αναμονή μέχρι τέλος του 2011 όπου θα ξεκαθαρίσουν πιστεύω πολλά και η κιλοβατώρα θα είναι ακόμα 0,55 ευρώ. Εκτός και αν κάποιος έχει πολλά χρήματα και δεν τον νοιάζει γιατί για αυτόν θα είναι μικρή η απώλεια. Αν η τιμή της kwh που αγοράζουμε ανεβεί δεν έχει σχέση με την επένδυση γιατί το ρεύμα που αγοράζουμε δεν έχει σχέση με το ρεύμα που πουλάμε. Στο κάτω κάτω αμα ξεπερνούσε τα 0,55 η kwh που αγοράζουμε θα πουλούσαμε το ρεύμα των Φ/Β μας στον εαυτό μας. Αλήθεια όσοι από εσάς ασχολείστε επαγγελματικά έχετε βάλει Φ/Β στον χώρο σας;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.