Μετάβαση στο περιεχόμενο

diaris75

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

diaris75's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά η βέλτιστη λύση είναι να δουλέψω με Multi string Inverter. Θα το ψάξω λίγο στην αγορά και θα ενημερώσω άμα βρω κάτι.
  2. jsk σε ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση. Αν γνωρίζει και κάποιος άλλος κάτι θα του ήμουν ευγνώμων.
  3. Καλησπέρα και από μένα και συγχαρητήρια για το site. Έχω αρχίσει τον τελευταίο καιρό και ασχολούμαι με τον κλάδο των φωτοβολταικών και έχω κάποιες απορίες. Ας υποθέσουμε ότι ένα σπίτι έχει μια σκεπή η οποία χωράει 26 panels των 180w, 44,5V στην νότια πλευρά 10 panels στην ανατολική και 14 panels στην δυτική του πλευρά. Στο σύνολο δηλ. 50x180=9000Wp. Οι απορίες μου είναι: 1. Ανατολική και δυτική μπορούν να συνδεθούν σε έναν inverter με 2 string? (κάπου διάβασα ότι δεν γίνεται, δεν θυμάμαι όμως τον λόγο) 2. Αν από την στιγμή που το σύστημα θα είναι τριφασικό τι γίνεται στην περίπτωση που βάλω 3 inverter, έναν για τα 26 νότια σε 2 string των 13, έναν για τα 10 ανατολικά και έναν για τα 14 δυτικά. Όσον αφορά το σύστημα δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα με την ανομοιομορφία των φάσεων αφού θα είναι σαν να έχω 3 μεμονομένα συστήματα, πως το αντιμετωπίζει όμως η ΔΕΗ. (Σε ερώτησή μου πάντως σε Γερμανό συνάδελφο μου είπε ότι στην Γερμανία δεν υπάρχει πρόβλημα αφού η "ΔΕΗ" τους, τους επιτρέπει μέχρι και 4kw διαφορά ανα φάση. Τέλος τι γίνεται στην περίπτωση των δύριχτων στεγών (ανατολή-δύση) π.χ 3600W από την μια πλευρά και 3600W από την άλλη. Δέχεται η ΔΕΗ 2φασικό? και αν όχι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις 3 Inverter? Ελπίζω να μην σας ζάλισα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.