Μετάβαση στο περιεχόμενο

petros5

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

petros5's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Viki85 Viki σε ευχαριστώ πολύ. Ειδικά με το παράδειγμα για τα πατάρια πάνω από τα λουτρά έδωσες μια διαφορετική οπτική στο ζήτημα και βλέπω τους άπιστους να ξύνουν το μούσι τους ... Παρακαλώ και για πρόσθετες απόψεις...
  2. Να κάνω μια ερώτηση για μία περίπτωση που έχομε συζητήσει με αρκετούς συναδέλφους αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Για την Περίπτωση που έχουμε Σοφίτα, αρκετά μεγάλη, στην οποία όμως χρησιμοποιείται ένα μικρό τμήμα στο κέντρο της (που έχουμε ικανοποιητικό ύψος) σαν υπνοδωμάτιο (κύρια χρήση) και το υπόλοιπο (το οποίο έχει μικρό ύψος) είναι αποθήκη (βοηθητική χρήση) διαχωρισμένη με τοιχοποιία με μικρή πόρτα περίπου 1.00μ ύψος τι πρέπει να κάνουμε? 1. Να τακτοποιήσουμε ολόκληρη την Σοφίτα (Υπνοδωμάτιο και Αποθήκη) καθώς ο ΓΟΚ αναφέρει ότι για τον υπολογισμό του συντελεστή δόμησης προσμετρώνται " ...οι επιφάνειες... ,οποιασδήποτε χρήσης, .." (άρθρο 7.1.Α.α) και προφανώς έχει δημιουργηθεί "καθ' υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης...." (ν.3843/10, άρθρο 5, παρ.1) 2. Να τακτοποιήσουμε μόνο την επιφάνεια κύριας χρήσης καθώς ο ν.3843/10, άρθρο 5, παρ.1 συνεχίζει αναφέροντας "... και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης...." Παρακαλώ για τις απόψεις σας, καθώς έχουμε καταναλώσει πολύ χρόνο για το εν λόγω ζήτημα Υ.Γ.1: γνωρίζω ότι το ύψος της σοφίτας δεν παίζει ρόλο σύμφωνα με το άρθρο 6 της Εγκυκλίου 5, απλά το παραθέτω για να γίνει κατανοητός τόσο ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη όσο και το γεγονός ότι ο χώρος δεν είναι χρηστικός. Υ.Γ.2: έχω ξαναθέσει σχετικό ερώτημα αλλά δυστυχώς η απάντηση δεν προόδευσε την κουβέντα μας και δεν μας οδήγησε σε κάποιο συμπέρασμα, για αυτό γίνομαι αναλυτικότερος.
  3. Να θέσω ένα ερώτημα και εγώ. Οι σοφίτες τακτοποιούνται πάντα ή μόνον όταν έχουν κύρια χρήση? Στο Φέκ αναφέρει "... και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης..." Δηλαδή εάν έχει δημιουργηθεί Σοφίτα η οποία χρησιμοποιείται ως αποθήκη πρέπει να τακτοποιηθεί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.