Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

  1. Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής : Στο δώμα πολυκατοικίας για τη κατασκευή υγρομόνωσης με αφαλτόπανο απαιτείται άδεια από την πολεοδομία ; και αν ναι θα μπορούσε κάποιος να με παραπέμψει σε σχετικό άρθρο του ΓΟΚ ; Ρωτώ επειδή ένας πελάτης μου (ιδιοκτήτης διαμερίσματος 1ου ορόφου) βρισκεται σε δικαστική διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος του τελευταίου ορόφου, καθώς ο τελευταίος κατασκεύασε υγρομόνωση στο δώμα και ζητά από τον πελάτη μου να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί. Να επισημάνω πως δεν εχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και δεν εχει εκδοθεί άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για την παραπάνω κατασκευή.
  2. Έχει γραφική ή χρωματική κλίμακα . Το πρόβλημα ειναι οτι αλλάζει ως προς το μέγιστο της . Μεγαλύτερη τιμή εμφανίζει όταν έχω κρύψει όλους τους τοίχους εκτος από ενα τοίχο του ισογείου , παρά όταν εμφανείς είναι όλοι οι τοίχοι (εσώτερικοί και εξωτερικοί) . Οταν λέω κρύβω εννόω οτι επιλέγω να μην είναι εμφανή κατα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων , δεν διαγράφω στοιχεία από το προσομοίωμα .
  3. Αρχικά ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση , αυτο που εννοώ είναι οτι όταν δεν κρύβω κανένα τοίχο οι εφελκυστικές τάσεις βγαίνουν 7 Mpa , ενώ όταν κρύβω κάποιους οι μέγιστες τάσεις τοπικά αυξάνονται σημαντικά . Το οτι τα σημεία αυτά βρίσκονται στις ενώσεις των δοκών με την τοιχοποιία κάποιο ρόλο παίζει , αλλά δεν είναι αυτό το κύριο ερώτημα . Ακόμα και στην περίπτωση σοβαρού λάθους κατά την προσομοίωση , το πρόγραμμα παρ' ότι θα έβγαζε μη ρεαλιστικές τάσεις σε μια περιοχή του τοίχου , δεν θα έπρεπε να αλλάζουν κρύβοντας άλλες επιφάνειες .
  4. Συνάδελφοι χαίρεται . Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα σε μια μελέτη ενίσχυσης κτιρίου φέρουσας τοιχοποιίας και δημιουργήται το παράδοξο : Ενώ σε ολόκληρο το κτίριο η μέγιστη εφελκυστική τάση είναι 7 MPa όταν κρύβω μερικούς τοίχους , σε ορισμένα σημεία (στα σημεία ένωσης των δοκών με την τοιχοποιία ) η τάση φτάνει τα 10 MPa ! Είμαι νέος μηχανικός και δεν μπορώ να βρω λύση , μηπώς κανείς γνωρίζει γιατι δημιουργήται το πρόβλημα αυτό ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.