Μετάβαση στο περιεχόμενο

pris2811

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

pris2811's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και από εμένα και Χρόνια ΠΟλλά! Έχω ακριβώς την ίδια απορία με τον kaf. Κατέβασα το ΓΟΚ του ΄73 αλλά δε βρήκα πουθενά κάτι για την πυλωτή. Μήπως απλά υπήρχε αλλά θεσμοθετήθηκε με τον επόμενο ΓΟΚ?
  2. Καλημέρα σε όλους, Γνωρίζει κανείς ποιο λογισμικό παράγει αρχεία .kts .kgi .RPL .k1 k2 ...?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Σας ευχαριστώ όλους για τη γρήγορη απόκριση και τις πληροφορίες σας. Με βοήθησαν πάρα πολύ!
  4. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Διαβάζωντας την απάντηση συνειδητοποιώ ότι θα έπρεπε να έχω αποσαφηνίσει τον τύπο του κτιρίου που με ενδιαφέρει, δηλαδή τυπικές πολυκατοικίες. Κάπου διάβασα ότι, ανάλογα με τους αντισεισμικούς, το 1980 τα δοκάρια σε τέτοια κτίρια είχαν ένα μέσο πάχος 20 εκ. ενώ από το 2003 και έπειτα το πάχος αυξήθηκε σε 25 εκ. Επίσης ότι ουσιαστικά υποστηλώματα αρχίζουν να εμφανίζονται από το 93 και έπειτα (γεγονός που μου φάνηκε παράξενο). Και ότι πριν από το μεγάλο σεισμό, σε τέτοιου τύπου κτίρια τα πάχη του φέροντος οργανισμού μίκραιναν όσο ανεβαίναμε ορόφους... Ελπίζω να μη σε κούρασα... ευχαριστώ και πάλι
  5. Καλησπέρα σε όλους, Προσπαθώ να συγκεντρώσω πληροφορίες για την εξέλιξη των φερόντων οργανισμών σε σχέση με τα πάχη τους και το βαθμό οπλισμού τους, καθώς και της τοιχοποιίας στο πέρας του χρόνου. Καθότι αρχιτέκτων δε γνωρίζω σχετικές βιβλιογραφίες, που να είναι κατανοητές και σε κάποιον μη πολιτικό μηχανικό. Θα μπορούσε κάποιος από σας να μου δώσει τα φώτα του? Εάν δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία θα μπορούσατε να μου δώσετε μια απλή περιγραφή? Πχ. τυπικά πάχη για κτίρια του 70, κρεμάσεις δοκαριών και πάχη πλακών? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.