Μετάβαση στο περιεχόμενο

cristoval

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cristoval

  1. Ό,τι είπε και η συνάδελφος Όλγα, εάν δει λάθος στη διασταύρωση των εμβαδών, δεν προχωράει στον έλεγχο εξοικονόμησης ενέργειας, γι'αυτό και το μήνυμα μη επίτευξης ενεργειακού στόχου.
  2. Επειδή υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 30% και αύξηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 30% επίσης, πιστεύω ότι θα βρεθούν λεφτά στη διάρκεια της τριετίας του προγράμματος. Ότι θα υπάρξει δηλαδή και δεύτερος γύρος, ίσως και περισσότεροι. Εξάλλου, είναι καλά ξοδεμένα λεφτά, σε προϊόντα της ΕΕ μεταξύ άλλων, καθώς και σε επιχειρήσεις, εργάτες, ΦΠΑ κλπ. Δεν συμφέρει κανέναν να σταματήσει εδώ ο προϋπολογισμός. Είμαι πολύ αισιόδοξος;
  3. 1) Το Ε9 θα πρέπει να γράφει το σωστό εμβαδόν κ.χ (υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για τους β.χ.) το οποίο θα πρέπει να συμφωνεί με το εμβαδόν της ωφέλιμης επιφάνειας του ΠΕΑ με απόκλιση <7τμ. Στο ΠΕΑ είναι λάθος να δηλώσεις τους ΜΘΧ ως θερμαινόμενους. 2) Μπορείς να ξεκινήσεις τη δήλωση και να δεις ότι συμφωνούν τα στοιχεία του ωφελουμένου και του ακινήτου με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δηλαδή του taxis ή gsis όπως το ξέρουμε. Καλή τύχη σε αυτό ειδικά. Το ΠΕΑ το προσθέτεις και σε δεύτερο χρόνο αλλά μην αργήσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κλείσει η περιφέρειά σου. Παρακαλώ τους συναδέλφους να μην απαντούν στα αμέσως προηγούμενα posts με το Quote. <<Γεμίζουμε>> το forum χωρίς λόγο. Ευχαριστώ, hkamp.
  4. Μόλις πατήσεις οριστική υποβολή, σου εμφανίζει την ΥΔ έτοιμη και τικάρεις κάτω κάτω ένα κουτάκι ότι αποδέχεσαι ή ότι συμφωνείς...κάτι τέτοιο.
  5. Σε περίπτωση που η μάνα με επικαραπία κάνει αίτηση και δηλώνει κύρια κατοικία ο υιός με ψιλή, μας βγάζει πρόβλημα στα στοιχεία συνιδιοκτησίας. Κύρια κατοικία μπορεί να δηλώσει μόνο ο επικαρποτής ή ο πλήρης κύριος; Πώς ξεκολλάει; Παρακαλώ καταχωρήστε το δικαίωμα κυριότητας για το ΑΦΜ του επικαρπωτή ή πλήρους κύριου που κάνει χρήση του ακινήτου: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
  6. Σε περίπτωση τακτοποίησης με το νόμο Τρίτση, τα τετραγωνικά πώς τα δηλώνουμε? 0 στα τ.μ. της άδειας και 100 (για παράδειγμα) στα τ.μ. της τακτοποίησης?
  7. Γνωρίζετε τι ισχύει για τα ρυμοτομούμενα και την ένταξή τους στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ'οίκον ΙΙ"; Έχω περίπτωση μονοκατοικίας προ του '55.
  8. Για κάτι τέτοια καψίματα θα έπρεπε το πρόγραμμα να ζητάει μια βεβαίωση νομιμότητας. Μήπως τα 137 αναφέρονται στο εμβαδόν που κάλυπτε η στέγη που αντικαταστάθηκε; Δηλαδή, τα υπόλοιπα 18 καλύπτονταν από πλάκα εξαρχής; Μήπως τα 155 είναι τα συνολικά και όχι τα ωφέλιμα; Άβυσσος το τι γινόταν ως το 2010 σε πολεοδομία και τεχνικά γραφεία.
  9. Ποια σειρά προτεραιότητας χωρίς εξαψήφιο αριθμό πρωτοκόλλου; Ο αριθμός της αίτησης χωρίς οριστική υποβολή δεν νομίζω να μετράει σε κάτι.
  10. Απ' τη στιγμή που δεν σε αφήνει να την επεξεργαστείς...εγώ πάντως έτσι έκανα και δεν μου την ξανάκανε πολυκατοικία.
  11. Αλλαγή στο Ε9 με τα σωστά εμβαδά στους κύριους και τους βοηθητικούς χώρους. Και μεταφορά της δήλωσης Ε9 και στο 2019 γιατί μάλλον από κει βλέπει τιμή η πλατφόρμα. Ρώτα οπωσδήποτε και το λογιστή. Πάντως συχνά δηλώνανε τα συνολικά στο πεδίο των κύριων, παρόλο που υπάρχουν δύο πεδία, κύριοι και βοηθητικοί.
  12. Όλα γίναν σε λιγότερο από 5'. Το συστημα με περίμενε αντί να το περιμένω. Ο Α/Π είναι 30000+, δεν νομίζω να έχει σημασία ως αύξων αριθμός.
  13. Οι κολλημένες δεν είναι υπό επεξεργασία. Σου δίνει την δυνατότητα να την ακυρώσεις και να ξεκινήσεις από την αρχή. Μόλις το έκανα και πήρα και αριθμό πρωτοκόλλου. Βέβαια σου λέει ότι είσαι στους επιλαχόντες αν είσαι σε περιφέρεια όπου ΄σωθηκε το μαρούλι, όπως εμένα στη Θεσσαλία. Είχα μονοκατοικία που μου την έκανε 3.ε πολυκατοικία.
  14. Αν σε αφήνει να ακυρώσεις την παλιά, μπορείς να ξεκινήσεις νέα αίτηση.
  15. Απ'ότι καταλαβαίνω, ο σύμβουλος οφείλει να είναι μηχανικός, λογιστής, δικηγόρος και συμβολαιογράφος ταυτόχρονα. Και ένα δίπλωμα ψυχιάτρου αν σας βρίσκεται.
  16. Εμένα την μονοκατοικία την έκανε πολυκατοικία χωρίς να πάρει ΠΕΑ και παρεμβάσεις
  17. Το ΑΦΜ του/της συζύγου λογικά το ζητάει για να ελέγξει το οικογενειακό εισόδημα.
  18. Την αίτηση την κάνει ο ιδιοκτήτης. Ναι, μπορούν και οι δύο να κάνουν αίτηση, μία ιδιοκτησία ο καθένας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.