Μετάβαση στο περιεχόμενο

salavou

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

salavou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτος εισαι εσυ, που θα δωσεις την απαντηση μεσω του φορουμ..Οχι οικονομικη προσφορα, αλλα ταξη μεγεθους κοστη..
  2. Χαιρομαι που υπαρχει προοδος στην κουβεντα. Ο καλυτερος τροπος ισως να ειναι αυτος που εχετε προαναφερει. Φανταζομαι οτι αναφερεστε στους λεβητες βιομαζας πελλετ. Ή μηπως αναφερεστε και σε καποιον αλλο? Οποτε μου δημιουργουνται οι ερωτησεις.. Ποια ειναι η πρωτη υλη βιομαζας?? Το κοστος λειτουργιας ειναι οικονομικοτερο απο αυτο των ΑΠΕ? γιατι αν σε 5 χρονια εχω κοστος επενδυσης σε βιομαζα μεγαλυτερη απο αυτη των φ/β ή αιολικων συστηματων τοτε δεν πα να εχει καλυτερους συντελεστες η βιομαζα, η τσεπη δεν θα μπορει να ριχνει φαγητο για καυση, οποτε θα ειμαστε παλι στο μηδεν!! και επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, και τα λεφτα τελειωνουν, η επενδυση που πρεπει να γινει πρεπει να εχει τον χαρακτηρα του εφαπαξ και οχι καθε τρεις και λιγο να βαζουμε το χερι στην τσεπη. Και η επενδυση σε ηλεκτρικη ενεργεια απο ηλιο και αερα μοιαζει πολυ ρεαλιστικη.. ακομα και με χαμηλους συντελεστες.. Οποτε εχουν σημασια ολα τα δεδομενα για μια συγκριση..
  3. AlexisPap αν μπορεις εξηγησε μου γιατι ειμαι εκτος πραγματικοτητας και εκτος θεματος. Και συ Mechpanos εξηγησε μου τι εχω μπλεξει..
  4. Με την επομενη δοση θα πληρωθουμε ολοι παιδια!! ενας-ενας!! Θα αλλαξω την λεξη 'μελετη' με την λεξη 'πρόταση'. Δεν μπερδευω τιποτα, οτιδηποτε συγκρισεις γινονται βασιζονται σε καποια δεδομενα, θελησα να εμπλουτισω την συζητηση εισαγοντας και τις ΑΠΕ. Το φορουμ αυτο εκτος απο μηχανικους το κοιταζουν και αλλοι πολιτες, οποτε θεωρω επιτυχια να μπορουμε να δωσουμε λυσεις στην καθημερινοτητα. Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι μπορει να παραχθει θερμοτητα απο την ηλεκτρικη ενεργεια, την οποια πλεον μπορουμε να την παραγουμε στο σπιτι μας. Με φωτοβολταικα συστηματα ή με αιολικα. Επισης υπαρχουν και οι μπαταριες οπου μπορουμε να αποθηκευσουμε αυτην την ενεργεια. Εχοντας στο νου οτι αντι να εγκαταστησω λεβητα πετρελαιου μπορω να εγκαταστησω μια γεννητρια ενεργειας απο ΑΠΕ και συστημα θερμανσης βασιζομενο στην ηλεκτρικη ενεργεια, και αντι να γεμιζω καθε φορα πετρελαιο, η φυση θα μου γεμιζει το ''ρεζερβουαρ'' , μπορω να μπω στην διαδικασια συκγρισης των δυο αυτων συστηματων. Η προταση που περιμενω απο συναδελφους ηλεκτρολογους ή μηχανολόγους να την παρουσιασουν στο φορουμ εντελως δωρεαν και αφιλοκερδος ( εκτος και αν πιστευουν οτι ανακαλυψαν τον τροχο και θα πλουτισουν απο αυτο), βασιζεται στο παραπανω σκεπτικο. Με αρετη και τολμη...
  5. πολυ ενδιαφεροντα αυτα που εγραψες. Διαβαζω ωρα τωρα το φορουμ, επιλεκτικα γιατι εχει πολλες αναφορες, και παρατηρησα οτι η ενσταση των περισσοτερων ειναι στο cop 1,57.. πιστευω οτι αληθευουν οι συντελεστες που εχεις αναφερει παραπανω οποτε θα κανω την δικια μου τοποθετηση. Διαφορά στο κοστος καταναλωσης ενεργειας δεν υπαρχει σημαντικη, παρα μόνο στην τιμη εγκαταστασης αυτων. Οικονομικότερο είναι το συστημα ιόντων. Επισης με την είσοδο στο εμπόριο των ΑΠΕ, πλεον και με συστηματα αποθηκευσης ενεργειας, η ηλεκτρικη ενεργεια μπορει να παραχθει απο τον καθενα αυτόνομα. Οποτε με δεδομένη την δωρεαν ενεργεια ενα συστημα θερμανσης βασιζόμενο στην ηλεκτρικη ενεργεια καθισταται η οικονομικοτερη λυση. Σε συνδυασμο και με την πωληση αυτης της ενεργειας στην ΔΕΗ καθισταται και κερδοφορα επενδυση. Γενικως πιστευω πως πρεπει να ωθησουμε την αγορα στις ΑΠΕ και την χρησιμοποιηση της ηλεκτρικης ενεργειας ολοενα και περισσοτερο. Βεβαια υπαρχει το θεμα των νοικοκοιριων με χαμηλα εισοδηματα. Μηχανικοι ειμαστε και χρεος μας ειναι να βρουμε λυσεις και για τους οικονομικα ασθενεστερους. Θα περιμενα απο καποιον μηχανολογο/ ηλεκτρολογο να παραθεσει μια μελετη ενος συνδυαστικου συστηματος παραγωγης ενεργειας απο ΑΠΕ και θερμανσης απο αυτην την ενεργεια. Κοστοι εγκαταστασης, λειτουργιας.. Χαιρετώ την κοινότητα του φορουμ.
  6. Βρήκες τελικά τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση?? Είναι νόμιμο το κτίσμα και η άδεια ή το τακτοποίησες με τον 4014/11??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.