Μετάβαση στο περιεχόμενο

mikevas79

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mikevas79

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι «εύρηκα»! Δημοσιεύθηκε εδώ και λίγο καιρό η εγκύκλιος ΕΓΚ. 145447-2011, η οποία εμπεριέχει διευκρινήσεις σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και τη συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. Προσωπικά μου λύθηκαν όλες οι απορίες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την καλή πρόθεση!
  2. Έχω ενδιαφερόμενους ιδιώτες (ξενοδόχους και ιδιοκτήτες μονοκατοικιών) που ενδιαφέρονται να επαναχρησιμοποιήσουν το νερό για: i) πότισμα πρασίνου και ii) για τα καζανάκια των wc. Στην περίπτωση του πρασίνου των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα βάσει του Άρθρου 6, παράγραφος 2, και αν κατάλαβα καλά το ίδιο ισχύει και για τις μονοκατοικίες, όπως προανέφερες κι εσύ συνάδελφε. Στην περίπτωση χρήσης όμως σε καζανάκια ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων; Σε περίπτωση χρήσης σε καζανάκια μονοκατοικιών; Τέλος υπάρχει το θέμα της διάθεσης σε υδάτινους αποδέκτες. Καθώς απ' όσο γνωρίζω οι υδάτινοι αποδέκτες είναι τόσο επιφανειακοί (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, χείμαρροι), όσο και υπόγειοι (υπόγεια νερά), μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως είναι δυνατόν: αφενός στην Κ.Υ.Α., Άρθρο 3, παράγραφο 3, να αναφέρεται ότι Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται για διάθεση σε υδάτινους αποδέκτες και αφετέρου στο Άρθρο 8, παράγραφο 1, να αναφέρεται σε επαναχρησιμοποίηση στα υδατικά συστήματα και συγκεκριμένα διοχέτευσή τους με υπεδάφια διάθεσης μέσω διήθησης; Τελικά βάσει ποίου νομικού πλαισίου καθορίζονται τα όρια, που πρέπει να πληρούνται για διάθεση των υδάτων βιολογικού μονοκατοικίας; Όπως θα καταλάβατε, έχω μπερδευτεί και προσπαθώ να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Και πάλι, ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.
  3. Αγαπητέ συνάδελφε, καθώς στη συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. στο άρθρο 3. Πεδίο εφαρμογής αναφέρεται ότι: «2. Δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης: α) η ανακύκλωση βιομηχανικών αποβλήτων, β) η άμεση ή έμμεση επαναχρησιμοποίηση για πόση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 8, γ) η επαναχρησιμοποίηση για χρήσεις κολύμβησης (πισίνες) και δ) άλλες οικιακές χρήσεις. 3. Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται για διάθεση σε υδάτινους αποδέκτες.», έχεις υπόψη σου από πια Κ.Υ.Α., Υ.Α. ή γενικά νομικό πλαίσιο καθορίζονται τα όρια που πρέπει να πληρούνται για: 1) επαναχρησιμοποίηση για οικιακές χρήσεις και 2) διάθεση σε υδάτινους αποδέκτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.