Μετάβαση στο περιεχόμενο

harrysss

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-5 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  1. Καλησπέρα στην ομάδα. Δεν είμαι μηχανικός αλλά κατασκευαστής. Πρόκειται να αγοράσω ένα ακίνητο το οποίο είχε τακτοποίηση του 2018 όπου αγοράστηκε αλλά επειδή θα κάνουνε διόρθωση του τότε συμβολαίου είπαν να κάνουν και διόρθωση τακτοποίησης γιατί θεωρούν ότι πιθανόν να μην είναι σωστή η προηγούμενη τακτοποίηση. 1ο πρόβλημα Κλασσική 3οροφη μονοκατοικία είναι που οι σκάλες καταλήγουν σε ένα διάδρομο και μετά έχουμε πόρτες για γκαράζ, αποθήκη, λεβητοστάσιο και πόρτα για διαμέρισμα κυρίας χρήσης. Δηλαδή 3 δωμάτια τα οποία βλέπουν με μπαλκονόπορτες σε ξεμπαζομένο χώρο. Η προηγούμενη τακτοποίηση έδειχνε Κ.Χ το διαμέρισμα 85τμ. Ο νέος μηχανικός δείχνει ΚΧ και τους διαδρόμους και τις σκάλες. Από ότι γνωρίζω είναι βοηθητικοί χώροι. 2ο πρόβλημα Το εντελώς απίστευτο που κάνει είναι ότι εξαφανίζει το γκαράζ. Ο προηγούμενος έδειχνε γκαράζ 32τμ από τα οποία 20 τακτοποιημένα ως επέκταση. Ο νέος το δείχνει ως «ράμπα & τοιχία»!!! Πρόκειται για χώρο εκτός περιγράμματος με κανονικά μπετά και φυσικά ταβάνι το οποίο όλο αυτό είναι επέκταση του υπογείου. Δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ ρολλό γκαραζόπορτα και ίσως για αυτό το θεωρεί «αερα»;;; Ξαφνικά αυτός ο χώρος δεν μετράει καθόλου ως τμ!! Πρόκειται για μηχανικό που δεν μπορείς καθόλου να μιλήσεις μαζί του και να συνεννοηθείς. Από ότι γνωρίζω δεν μπορούμε και να πάρουμε την δήλωση από αυτόν και να συνεχίσει άλλος αν δεν συμφωνήσει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε; Δηλαδή ένας μηχανικός μπορεί να καταστρέψει ένα ακίνητο επειδή μπορεί να είναι τρελός και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό; Αν δεν δηλώσει το γκαράζ ως γκαράζ δημιουργεί στο σπίτι μια τρελή αυθαιρεσία που σαφώς αποκλείεται να αγοράσει κανείς το σπίτι. Το θέμα των τμ κυρίας χρήσης μπορώ εγώ μετά να τους αλλάξω όπως θέλω με άδεια; Να κάνω δηλαδή Β.Χ. διαδρόμους και σκάλες; Ο λόγος που με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο θέμα της Κ.Χ. είναι ότι το οικόπεδο έχει υπόλοιπο δόμησης και θέλω να χάσω άσκοπα τμ γιατί θέλω να χτίσω ένα 2ο σπίτι. Η διαφορά είναι 30τμ!
  2. Αγοράζω ένα οικόπεδο το οποίο εκτός από όροφο έχει και ένα ημιυπόγειο γραμμένο στα συμβόλαια ως "Εργαστήριο". Πως μπορώ στα συμβόλαια να γραφτεί ως βοηθητικός χώρος? Διότι ούτε θέλω να προσμετράει στον συντελεστή δόμησης ούτε να πληρώσω φόρο για κύρια χρήση. Συγκεκριμένα ως εργαστήριο φορολογείτε 25% παραπάνω από κύρια χρήση. Ενώ σαν βοηθτικός -75% από την κύρια χρήση. Το θέμα είναι μηχανικού ή συμβολαιογράφου? Η απάντηση του συμβολαιογράφου είναι ότι δεν γίνετε τίποτα και με το ζόρι έτσι θα το πάρω... Ο μηχανικός μου δεν ξέρει τι γίνετε στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά είναι διαθέσιμος να βεβαιώσει ότι είναι όντως υπόγειο αφού θα καταργήσουμε ένα παράθυρο που έχει για να μην έχει φωτισμό ή αερισμό και επίσης εξέχει λίγο παραπάνω από 1.5 μέτρο από το έδαφος αλλά είμαι διατεθειμένος να ανεβάσω το επίπεδο εδάφους για να είμαστε και τυπικά σωστοί.
  3. Τώρα εσύ μου λες κάτι που δεν μου έχει πει κανένας και είναι καταστροφικό για τα σχέδια μου αν τελικά ισχύει. Αν ισχύουν αυτά που λες αν το κατεδαφίσω είναι άχρηστο λοιπόν... Το να κάνω προσθήκη πίσω και μετά σε ορόφους σε κτήριο του 70 νομίζω δεν αξίζει τον κόπο.. Καμία άποψη από μηχανικό?? 3 μηχανικοί μου έχουν πει άλλα πράγματα και τώρα εσύ μου καταστρέφεις εντελώς τα όνειρα
  4. Ενδιαφέρομαι για 165τμ οικόπεδο το οποίο είναι με σύσταση καθετης ιδιοκτησίας με άλλο ένα 165τμ. Έχει ήδη ένα κτίσμα 55 ισόγειο και 55 1ος. Σκοπός είναι κάποια στιγμή να γίνει κατεδάφιση και ανέγερση νέου. Η περιοχή έχει σ.κ. 0,40 και σ.δ 1,4 Βάση σ.κ. χτίζει 66τμ κάλυψη. Με το παλιό σύστημα 0,50 έχτιζε 82 και θα ήταν πιο άνετα αλλά τι να κάνουμε. Το θέμα είναι οτι με 3 διαφορετικούς μηχανικούς έχουν πρόβλημα και αμφιβολία για τα πλαινά όρια. Εμπρός έχουμε πρασιά ΟΚ Αριστερά κολλάμε στον ιδιοκτήτη του άλλου μισού της καθετης ιδιοκτησιας ΟΚ Δεξιά? Άκουσα διάφορες εκδοχες και κανένας σίγουρος. 2.5μ ή 1μ ή και να κολλήσω. Άλλος είπε εξαρτάται από την πολεοδομία και πρέπει να πάρω έγκριση. Εγώ κοίταζα τον ΝΟΚ και λέει κάτω από 9μ διάσταση μπορώ να κολλήσω στα όρια! Ένας μηχανικός σκέφτηκε μήπως στα 9μ μετριέται και το κτίσμα του αριστερού με την κάθετη. Πίσω? Άλλος είπε για 1 μέτρο.. Άλλος για 6 μέτρα.. Άλλος 3μέτρα. Τέλοσπάντων όπως βλέπεται το σχήμα αν τελικά με αφήνουν να κολλήσω αριστερά δεξιά εξασφαλίζω 5,91 την φάτσα! Οπότε 5,91 x 11.1 εξασφάλισα τα 66τμ Το θέμα είναι οτι π.χ. αν μου πούνε 2.5μ δεξιά εγώ δεν το θέλω απλά... Θελω να χτίζει στην χειρότερη αυτά που χτίζει βάση σ.κ. δηλαδή 66! Πως μπορώ να είμαι σίγουρος οτι αν το αγοράσω όταν έρθει η ώρα για την άδεια δεν θα μου πούνε πάλι 2.5 δεξιά?
  5. Arche Καταρχήν αυτό ειναι φόρουμ. Στα φόρουμ μπαίνει ο κόσμος να ρωτήσει κάτι. Όποιος έχει όρεξη και υπομονή απαντάει και βοηθάει τον κόσμο. Ρωτάει κάποιος πόσο θα κοστίσει? Αν δεν βαριέσαι χάλασε 10 λεπτά από τον χρόνο σου και απάντα.. Αν όχι δεν πειράζει. Έτσι είναι τα φορουμ. Όσοι έχουν γνώση χαλάνε τον χρόνο τους για να βοηθάνε ΑΦΗΛΟΚΕΡΔΟΣ! Φυσικά όσο πιο καλός είναι αυτός που γράφει τόσο περισσότερο παίζει να λάβει προσωπικά μηνύματα για να ανάθεση έργων. Αλλα εντάξει όπως βλέπω όλοι εδώ έχετε τρελή δουλειά και δεν σας ενδιαφέρει να τσιμπήσετε κανέναν πελάτη. Σε κάθε φόρουμ υπάρχουν οι επαγγελματίες που τσιμπάνε κόσμο.. έτσι και εγώ στην δουλειά μου υπάρχουν τα φορουμς που βοηθάει και κερδίζω κόσμο. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που ρωτάει κάποιος κάτι τον στέλνετε να πάει σε μηχανικό. Μα μηχανικοί είστε.. Μήν κάνετε τους δύσκολους και απαντήστε μπας και κερδίσετε κανένα πελάτη. Αλλά μάλλον έχετε ξεσκιστεί στο χρήμα και δεν σας ενδιαφέρει! Χαίρομαι για εσάς λοιπόν killertomato Αυτό το μεγαθήριο που κοιτάς είναι 8 οκτα-όροφες πολυκατοικίες με 1.5 στρέμα ιδιωτικό πάρκο και όλο από κάτω υπόγειο γκαράζ. Συνολικά 320 διαμερίσματα. Φαντάζομαι δεν έχεις κατασκευάσει ποτέ κάτι τέτοιο οπότε μην το κρίνεις τόσο βιαστικά. Αν είσαι Αθήνα σε προσκαλώ να έρθεις να το δεις από κοντά να χαζέψεις. Arche Γιατί ρωτάς? Θες να αγοράσεις? Το δικό μου 1050€/τμ και ειναι 8ου ρετιρε 48τμ με 1 υπνοδωμάτιο και υπόγειο γκαράζ και αποθήκη 6τμ. Φυσικά ολοκαίνουργιο. Φωτογραφίες είδες. Όλα τα διαμερίσματα είναι φτιαγμένα όπως αυτά που βλέπεις. Με τα ίδια υλικά. Ο πελάτης διαλέγει μόνο την απόχρωση κουζίνας και επίπλων κουζίνας. tasxan206 Εσύ είσαι μάλλον ο πιο έξυπνος μηχανικός του φορουμ... Ο πλακατζής δεν έχει σπουδές αλλά εσύ με τις δικές σου σπουδές σίγουρα δεν μπορείς να επιβλέψεις καλύτερα τον πλακατζή από ότι εγώ. Οπότε αν κάποιος ανθρωπάκος δεν έχει λεφτά μην του προτείνετε να κάνετε την επίβλεψη γιατί δεν θα χτίσει σπίτι στο τέλος. Να είστε επαγγελματίες.. Ο επαγγελματίας κοιτάει να πουλάει πολύ. Όσο πιο πολλά σπίτια φτιάχνονται τόσα πιο πολλά λέφτά θα βγάζετε. Το θέμα της ασφάλειας είναι δεδομένο. Αλλά π.χ. απο επίβλεψη μπορεί κάποιος να τα γλιτώσει τα χρήματα. akaliak Καλά κρασιά!! Άμα ήταν να έβγαινε η κατασκευή 1500 τότε όλες οι κατασκευαστικές μπαίνουν μέσα με τα μπούνια. Στις καλύτερες περιοχές βρίσκω έτοιμα διαμερίσματα ολοκαίνουργια από 1500 και κάτω. Άρα μας το φτιάχνουν δώρεαν και μας δίνουν και δώρο το οικόπεδο. Άρα οι κατασκευαστικές εταιρίες είναι κάτι σαν τον Ερυθρό Σταυρό που βοηθάει τον κόσμο. BAS Ισχύει για σένα ότι είπα και στον Arche αλλά αφού χτιζεις 32 χρόνια τα έχεις κονομήσει τρελά οπότε δεν ενδιαφέρεσαι για έξτρα κόσμο οπότε πάω πάσο Άσε να βοηθήσει τον κόσμο κανένας μηχανικός φτωχαδάκι.
  6. http://www.ikade.gr/default.asp?sid=6491&LangId=278 Δείτε εικόνες από τι σπίτια πουλιούνται με 1000€/τμ με τρελή μόνωση και τρελή κατασκευή.. Μένω στον 8ο ρετιρέ και δεν χρειάζομαι καλοριφερ το χειμώνα. Αν δεν θέλετε να μειώνετε η δουλειά στο επάγγελμα σας και να χτίζει κανένας φουκαριάρης σπίτι πρέπει να βρείτε τον τρόπο να βγαίνουν τα σπίτια οικονομικά. Βρείτε φτηνότερα συνεργεία... Βρείτε φτηνότερα υλικά... Βρείτε ότι χρειαστεί για να χτίζετε φτηνά και 100% ασφαλή σπίτια. Αλλιώς έχω να προτείνω στο φίλο να πουλήσει το οικοπεδάκι του πάρει ένα ωραίοτατο υπερπολυτελέστατο ολοκαίνουργιο διαμέρισμα και να μην παιδεύεται..
  7. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?? Παραδείγματα με αμάξια βλέπω... Αποπαίρνετε τον κόσμο συνέχεια.. 15% για επίβλεψη να δώσετε εσείς ρε παιδιά όταν θα χτίσετε σπίτι.. Ο ανθρωπάκος μπορεί να έχει την όρεξη και τον χρόνο να κάνει την επίβλεψη.. Δηλαδή εσείς ξέρετε καλύτερα να επιβλέψετε τον πλακατζή? Δεν σπουδάσατε πλακατζίδες... Μηχανικοί σπουδάσατε!! Δεν ξέρετε ούτε από πλακάκια ούτε από κουζίνες! Όσο για τον φόβο που προκαλείται για το πόσα χρόνια θα βγάλει.. για το πόση κατανάλωση θα έχει.. κτλ κτλ.. Αποκλείεται να είναι χειρότερο από τα σπίτια του 60 και του 70 που ακόμα δεν πέσανε!!! Έχω ιστορική 4όροφη πολυκατοικία στην Κέρκυρα που έχει κλείσει 100χρόνια και ακόμα μια χαρά κρατάει... Χάλασε η σκεπή πριν λίγα χρόνια την φτιάξαμε... Τα διαμερίσματα τα ανακαινίσαμε... Μια χαρά κρατάει!!!! Λέτε οι σημερινές κατασκευές να είναι χειρότερες???? Ε τότε σταματήστε να αποπαίρνετε τον κόσμο. Αν κάποιος μηχανικός έχει την όρεξη ας υπολογίσει πρόχειρα για τον ιδιώτη που ρωτάει εδώ πόσο θα του κοστίσει μέχρι τελειωμένα μπετά.. μετά πόσο οι τοιχοποία.. πόσο τα κουφώματα.. πόσο τα πλακάκια... Εγώ θεωρώ υπερβολικό το κόστος 1000€/τμ αν τα υπολογίσετε. Σίγουρα μπορούν να πέσουν τα κόστη και εσείς πρέπει να το προσπαθείτε!! Αλλιώς ο κόσμος θα πηγαίνει είτε σε προκάτ είτε δεν θα χτίζει και θα αγοράζει έτοιμα διαμερίσματα. Με 1000€/τμ βρίσκεις πολυτελέστατα διαμερίσματα ολοκαίνουργια από εργολάβους με σουπερ κατασκευή και με αποθήκη γκαράζ στην τιμή αυτή.
  8. salpigoal συνήθως χονδρικά μιλάνε όλοι για 500-600τμ κοστίζει η κατασκευή. Σκέψου το ολοκαίνουργιο 2αρι (48τμ) διαμέρισμα που αγόρασα στον Πειραιά στον 8ο όροφο ρετιρε με υπογειο πάρκινκ και αποθήκη 8τμ μου βγήκε 1050€/τμ από την κατασκευαστική εταιρία. Ακόμα και από το online εργαλείο που βρήκα http://ergatika.gr/programmata/loipa/kostos_kataskeyhs_spitioy/ καπου εκεί μου τα βγάζει.. postman το ακίνητο βρίσκεται πραγματικά σε φοβερή περιοχή... 1500μ από την θάλασσα (παραλιακή) και δεν είναι κλεισμένο από άλλες πολυκατοικιές. Είναι σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας. Σκοπός μου είναι όντως να το αγοράσω και να το αφήσω για κάποια χρόνια όπως είναι και μόλις πάρω κάποια λεφτά που περιμένω από ένα οικόπεδο που πουλάω εγώ στην Θεσσαλονική να κάνω το βήμα να αρχίσω. Αλλά για να μείνω όπως είναι πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιήσω το ισόγειο με μια γκαραζόπορτα και με μια μικρή εσκαφή για να μπορώ να έχω γκαράζ. Λόγω χόμπι (αγωνιστικου αυτοκινήτο, κάρτ, μηχανή, κτλ) χωρίς γκαράζ- αποθήκη δεν γίνετε να μείνω sdim Σίγουρα δεν δικαιούμαι το 70% αλλά το 35% λόγω εισοδήματος. Επίσης αυτή η ανακαίνηση είναι για κουφώματα και θέρμανση. Εγώ για ανακαίνισω ήθελα να κάνω 2ο όροφο και το ισόγειο να το κάνω γκαράζ-αποθήκη. Οπότε αυτή η επιδότηση δεν με βοηθάει. Ακόμα πιο σουπερ θα ήταν αν γινόταν Υπόγειο-Ισόγειο-1ος-2ος-3ος 1ος ενοικίαση 2ος +3ος μεζονέτα για μένα Ισόγειο ίσως εκμετάλευση ως διαμέρισμα (με νομιμοποίηση...) Υπόγειο αποθήκη-γκαραζ Αλλά για την υλοποίηση όλου αυτού το κόστος είναι σίγουρα τεράστιο...
  9. Είμαι 28 ετών οπότε όπως καταλαβαίνω το καλύτερο θα ήταν να γίνει καινούργια κατασκευή. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για 75+75τμ μεζονέτα 1ο-2ο και ισόγειο γκαράζ-αποθήκη θα χρειαστώ περίππου 110.000€. Το οικόπεδο το υπάρχων με την οικία το αγοράζω 90.000€. Μιλάμε για συνολικό κόστος 200.000€ δηλαδή 1333€/τ.μ. Η 3η επιλογή θα ήταν να μην έμπαινα σε όλη αυτή την διαδιακασία και να έπαιρνα ένα έτοιμο διαμερισμα πολυκατοικιάς. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις ακριβότερες της αττικής και για νεόδμητο διαμέρισμα με τέτοια τιμή ανα τμ βρίσκεις μόνο τίποτα ισόγεια άντε 1ος και τα καλά διαμερίσματα ξεκινάνε από 1600€ και πάνω. Άρα και από το να πάρω διαμέρισμα πάλι συμφέρει να χτίσω μια μονοκατοικιά ε? postman για την οικονομική κατάσταση που ρώτησες δεν είναι ικανή για τίποτα από όλα αυτά. Μπορώ να πάρω ένα δάνειο 60.0000€ βάζοντας και άλλα 30.000€ και να αγοράσω για αρχή το οικόπεδο με την οικία. Έχω ένα οικόπεδο για πουλημα στην Άνω Πολη Θεσσαλονικής που μόλις πουληθεί δικαιούμαι 50.000€ οπότε τότε με άλλα 50.000€ δάνειο το χτίζω. Το καλό όμως είναι ότι όπως φαίνεται η οικία είναι κατοικήσιμη και ο επάνω όροφος που είναι 60τμ είναι πλήρως ανακαινισμένος οπότε θα μπορώ να τον εκμεταλλευτώ όσα διάστημα μου πάρει να μαζέψω τα χρήματα για να ξεκινήσω την ανέγερση. Δεν ξέρω κατά πόσο άξιζε αν έμενα προσωρινά να τροποποιούσα το ισόγειο βάζοντας μια γκαραζόπορτα και να το έκανα γκαράζ-αποθήκη. Επίσης αγόρασα πριν 3 χρόνια ένα μικρό διαμέρισμα νεόδμητο στον Πειραιά το οποίο θα το νοικιάσω. Χρωστάω για αυτό άλλα 30.000€ δάνειο.
  10. Εντάξει δεν είναι η διαφορά κόστους μόνο το γκρέμισμα... Στην περίπτωση ανακαίνισης το κόστος είναι μόνο για τον 2ο όροφο + κολώνες καινούργιες. Ισόγειο+1ος είναι έτοιμα και είναι κομπλέ με άδεια, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά κτλ κτλ Στην περίπτωση του γκρεμίσματος θα χρειαστώ νέα άδεια και χτίσιμο και του ισογείου και του 1ου και τα πάντα. Βασικά είπα να ρωτήσω εδώ για να πάρω πολλές γνώμες πάρα να πάω σε έναν μηχανικό.
  11. Γεια σας, Σκέφτομαι να αγοράσω ένα οικόπεδο 160τμ με οικία που περιέχει ένα κτήριο με 60 ισόγειο (αρχίζει μισό μέτρο κάτω από το χώμα) το οποίο χρειάζεται ανακαίνιση και άλλα 60τμ 1ο όροφο ανακαινισμένο σε καλή κατάσταση. Το κτήριο είναι του 70'! Συντελεστής δόμησης είναι 1,4 άρα μπορεί να χτίζει 224τμ. ΣΚΕΨΗ 1 Γκρέμισμα όλο και χτίσιμο εξαρχής αλλά το ίχνος κατασκευής δεν μπορεί να το υπερβούμε κατά πολύ γιατί υπάρχει εμπρός οικοδομική γραμμή, στην αριστερή μεριά είναι κολλητό και στην δεξιά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε πολύ το άλλο. Άρα το πολύ να κάνουμε τα 60 σε 75τμ. Οπότε μιλάμε για 75τμ ισόγειο (αποθήκη-γκαράζ) και χτίζει 3 ορόφους από 75τμ αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να μπει και ασανσερ; Κλιμακοστάσιο και ασανσερ λογικά θα φάνε πάρα πολύ χώρο από τον ήδη λίγο. ΣΚΕΨΗ 2 Κρατάω το κτήριο ως έχει και κάνω το ισόγειο αποθήκη-γκαράζ και φτιάχνω σαν μεζονέτα τον 1ο και έναν 2ο που θα χτίσω με εσωτερική σκάλα. Μάλλον θα χρειαστώ και καινούργιες κολώνες εξωτερικές. Αξίζει η 1η επιλογή που λογικά θα κοστίσει πολλά? Η 2η επιλογή μήπως δεν είναι πολύ καλή γιατί μιλάμε για ένα παλιό κτήριο που πάντα θα μένει παλιό? Θέλω να ακούσω όσο γίνετε περισσότερες γνώμες. Σας βάζω και φωτογραφίες για να έχετε λίγο καλύτερη εικόνα του θέματος μου Η περιοχή είναι πάρα πάρα πολύ καλή και η τιμή που μου το δίνουν είναι αρκετά καλή και μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα να μένω σε μονοκατοικία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.